• Reisgids
  • Contact
  • Over Exit Reizen
Bel Exit Reizen 0314 375 666
Binnen één werkdag jouw email beantwoord info@exit-reizen.nl
Steden

Asheville

Verscholen te midden van een betoverend berglandschap, werd Asheville al in 1798 gesticht en blijft het tot op de dag van vandaag de charme van het zuiden van de Verenigde Staten uitstralen. Gelegen in de staat North Carolina, biedt deze stad een overvloed aan buitenactiviteiten te midden van majestueuze bergen. Avonturiers kunnen zich onderdompelen in activiteiten zoals raften, ziplinen en mountainbiken, terwijl cultuurliefhebbers kunnen ronddwalen in de kunstgalerijen en de diverse winkels en restaurants verkennen.

Bekijk ons reisaanbod

Onze Top 5!

  1. Avonturencentrum van Asheville, Zipline Tours - Een populair buitenavontuur met een geweldig uitzicht op de skyline van Asheville.
  2. Great Smoky Mountains Railroad - Er worden verschillende treinreizen aangeboden door de bergen en langs de rivieren.
  3. North Carolina Arboretum - Hier zijn veel indrukwekkende tuinen en bospaden die het verkennen waard zijn.
  4. Top Art Galleries - In het centrum van Asheville vind je een grote verzameling kunstgalerijen.
  5. Asheville Outlets - Een zeer populair winkelcentrum met tal van winkels.

Blue Ridge Parkway

De Blue Ridge Parkway loopt door Asheville en is in totaal ongeveer 750 km lang. Het is een van de meest bereden panoramawegen en behoort tot de meest schilderachtige routes van de VS. Langs de weg zijn veel uitkijkpunten of parkeerplaatsen waar u van het prachtige uitzicht kunt genieten of zelfs kunt picknicken. Neem een pauze van het dagelijkse leven en maak gebruik van de verschillende wandelpaden in de Blue Ridge Mountains, waar u op de wandelroutes bijzondere watervallen kunt zien. Geniet tijdens uw wandeling van het prachtige landschap en de ongerepte natuur.

Blue Ridge Mountains

Op ongeveer een uur rijden van Asheville liggen de Blue Ridge Mountains, die zich uitstrekken van Georgia tot Pennsylvania en deel uitmaken van het Appalachen-gebergte. Het grootste westelijke deel van North Carolina wordt bedekt door de Blue Ridge Mountains, inclusief Asheville. De bekende Blue Ridge Parkway loopt langs de Blue Ridge Mountains en biedt daardoor een indrukwekkend uitzicht op de bergen. De Blue Ridge staat bekend om zijn unieke blauwe tint, deze kleur is afhankelijk van het weer, vooral van veraf goed te zien.

Bierbrouwerijen

Probeer lokale bieren en combineer dit met een rondleiding door de brouwerijen en pubs in Asheville. Er zijn verschillende brouwerijen om te bezoeken, zoals de "Highland Brewing Company", die sinds 1994 hun eigen bier brouwt. Hier is een proeflokaal, een podium met live muziek en bij mooi weer kunt u plaatsnemen in de biertuin om te genieten van een koel biertje. In de zomermaanden worden ook festivals en evenementen gehouden. Neem deel aan een brouwerijtour en kom alles te weten over het brouw- en verpakkingsproces. Maak van tevoren een reservering voor een rondleiding.

Biltmore Estate

Het prachtige Biltmore House bevindt zich op het landgoed Biltmore Estate en is nog steeds in privébezit. De bouw van dit herenhuis werd voltooid in 1895, het heeft 250 kamers, een fitnessruimte, een bowlingbaan en een zwembad. Het was destijds het grootste particuliere landgoed in de VS en behoorde toe aan George Washington Vanderbilt II. Het landgoed is ook gebruikt als filmlocatie, onder meer voor de films "Richie Rich" en "Hannibal". Omdat het Biltmore House tegenwoordig als museum wordt gebruikt, kunt u hier deelnemen aan een audiotour en genieten van het luxueuze interieur met indrukwekkende kunstwerken en antiek. U zult overweldigd worden door het prachtige gebouw. Ook de spectaculaire tuinen zijn een bezoek waard.

Hotelklasse en vanafprijs zijn aangepast op basis van jouw pakketkeuze
We hebben de bestemmingen van je reis aangepast