Mount Rushmore / Rapid City

The Gateway to the Black Hills

  • Deze foto is van boven genomen.
    Mount Rushmore
  • Badlands National Park
    Badlands National Park
  • Crazy Horse Memorial
    Crazy Horse Memorial

Rapid City “The Gateway to the Black Hills” is de ideale locatie om de natuur van South Dakota te ontdekken. Mount Rushmore, Custer State Park en Badlands National Park, het kan allemaal bezocht worden vanuit Rapid City.

Top 4

1. Mount Rushmore National Memorial
2. Crazy Horse Memorial
3. Custer State Park
4. Badlands National Park

Mount Rushmore National Memorial

Zonder twijfel het meest bekende stukje South Dakota is Mount Rushmore. In deze granieten berg zijn de hoofden van George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln uitgehouwen. Hiermee werd gestart in 1927 en werd uiteindelijk af verklaard in 1941.

Vanaf het bezoekerscentrum heeft u een goed zicht op Mount Rushmore en hier kunt u alles leren over het ontstaan van Mount Rushmore.

Mount Rushmore National Memorial
Mount Rushmore National Memorial

Crazy Horse Memorial

Het antwoord van de Lakota-Sioux bevolking op Mount Rushmore is Crazy Horse Memorial. Met de bouw van Crazy Horse Memorial, een indiaan op een paard, werd gestart in 1948, ter ere van de Lakota-Sioux held Crazy Horse die leefde van 1849 tot 1877. Hoewel er al in 1948 is begonnen met bouwen is het tot de dag van vandaag nog niet. Ondanks dat er door de Amerikaanse overheid subsidies zijn aangeboden (en zijn afgewezen door de bouwers omdat het de culturele en educatieve doelen van het project zou besmetten), is het project nog steeds vrijwillig en wordt er geen winst gemaakt. Onduidelijk is wanneer het uiteindelijk af is, maar wanneer het af is moet Crazy Horse Memorial 195 meter breed worden en 172 meter hoor.

Crazy Horse Memorial
Crazy Horse Memorial

Custer State Park

In de buurt van Custer State Park? Rijdt dan zeker een rondje door dit park. U rijdt hier door het prachtige landschap van de Black Hills met prairies, bossen, granietenrotsen en veel wildlife. Zo loopt er een kudde van ruim 1300 bizons rond door het park, zijn er herten, ezels, prairiehondjes, berggeiten en zelfs bergleeuwen. Bent u de laatste vrijdag van september in de buurt van Custer State Park, bezoek dan de Custer State Park Buffalo Roundup. Deze vindt doorgaans de laatste vrijdag van september plaats. Tijdens dit event worden de bizons op traditionele western manier door cowboys bij elkaar gedreven.

Custer State Park
Custer State Park

Badlands National Park

Bijzonder in het landschap van South Dakota is Badlands National Park. De rotsen van dit nationale park bestaan uit verschillende lagen met verschillende kleuren en vormen een natuurlijk beschermd leefgebied voor onder andere de bizons en de dikhoornschaap. Het park kent 3 ingangen, waarvan 2 via de Interstate 90 ten noorden van het park bereikt kunnen worden en 1 via de Highway 44 ten zuiden van het park.

Badlands
Badlands

Fun Facts

- In Rapid City zijn meer dan 43 bronzen beelden te vinden, van iedere president 1.
- 90% van de hoofden is met behulp van dynamiet gevormd.
- Het hoofd van George Washington is meer dan 18 meter lang.