Restaurantketens

welke Amerikaanse restaurantketens zien we

McDonald's

In Nederland is dit veruit het bekendste Amerikaanse Fastfood restaurant. Hier kennen we allemaal McDonald's. Hun beroemdste gerecht is ongetwijfeld de Big Mac.Wereldwijd zijn er 37.000 vestigingen van de Mac, zoals wij dit restaurant in Nederland vaak noemen met maar liefst 1.9 miljoen werknemers.

Burger King

Ook in Nederland een bekende concurrent van McDonald's: Burger King. Gespecialiseerd in verschillende soorten hamburgers. Bekendste broodje: Whopper. Wereldwijd maar liefst ca 16.000 vestigingen. Het grootste filiaal qua omzet van Burger King staat echter gewoon in Nederland, op Schiphol, met 1.3 miljoen bezoekers per jaar.

Subway

32000 filialen in Noord Amerika. Deze amerikaanse broodjeszaak met inmiddels ook al 200 restaurants in Nederland biedt toch een ander menu aan dan McDonald's en Burger King. De broodjes van Subway zijn langwerpig en belegd met veel groente. Met wereldwijd maar liefst 45.000 fastfood filialen is Subway qua aantal filialen nog groter dan McDonald's. Bekendste gerecht: De sub. In 3 maten verkrijgbaar: 4 inch, 6 inch en 12 inch. 

KFC

Kentucky Fried Chicken is een keten die gespecialiseerd is in gerechten van gefrituurde kip. Hun slogan 'finger linckin' good' is één van de bekendste reclameslogans uit de 20e eeuw. Met 20.000 vestigingen is KFC ook in Nederland te vinden. Bekendste gerecht: 'Bucket of Chicken'.

Taco Bell

De grootste keten voor Mexicaans eten. In Noord Amerika zijn er inmiddels al ruim 6000 vestigingen. In Nederland heeft Taco Bell inmiddels een paar vestigingen daar waar in Spanje bijvoorbeeld al enkele tientallen Taco Bell vestigingen te vinden zijn. Taco bell staat voor Mecxicaans Fast Food met als bekendste gerecht de Taco en de (7 layer) Burrito.

Dunkin' Donuts

Een Donut keten

Five Guys

Snelgroeiende keten met luxere hamburgers

Domino's Pizza

Domino's Pizza

Pizza Hut

Pizza Hut

Papa John's

Papa John's, de betere pizza