Vakantie Hawaii

vindt hier uw droomvakantie naar Hawaii

Hawaii reizen

Maak uw keuze

  • Hawaii Klippen
    Hawaii Klippen

Hawaii vakantie

Wilt u naar ​Hawaii op vakantie, dan is het interessant om u te verdiepen in de verschillende eilanden van de Hawaii archipel. Hawaii kent zes eilanden, waarvan Big Island het grootste eiland is en Oahu de meeste bezoekers ontvangt. Ieder eiland heeft haar eigen kenmerken, waardoor 'islandhoppen' absoluut de moeite waard is.

Hieronder vindt u een menu om verder te zoeken in ons altijd aanpasbare reisaanbod en prijzen. Meer beknopte info over de verschillende eilanden van Hawaii vindt u hier ook. Wilt u meer weten? Bel of mail gerust met één van onze Hawaii-specialisten!


Hawaii

informatie over Hawaii

Over Hawaii

​Hawaii is de vijftigste staat van de Verenigde Staten. De hoofdstad is Honolulu, gelegen op het eiland Oahu. De meeste van de 137 vulkanische eilanden die samen de Hawaii-archipel vormen zijn klein en onbewoond. Hawaii ligt in het midden van de Stille Oceaan op een zeebodem van vierduizend meter diepte. De grootste en belangrijkste eilanden zijn bewoond en te bezoeken!


Oahu - Hawaii 's gathering place

Oahu is het drukste eiland van Hawaii. Houdt u van uitgaan en winkelen, dan kunt u uw hart ophalen op het eiland Oahu. Dit is het meest toeristische eiland van de archipel, bekend van de hoofdstad Honolulu en de beroemde boulevard Waikiki Beach. Verder vinden we hier de bekende marinebasis Pearl Harbor. Met uw huurauto kunt u het eiland Oahu uitgebreid gaan verkennen: rijdt u eens naar Pearl Harbor of naar Diamond Head, een oude vulkaankrater vlakbij het beroemde Waikiki Beach. Als u van snorkelen houdt, dan kunnen wij u de wereldberoemde Hanauma Bay zeker aanraden. Hier komt u de zeldzaamste vissen tegen. De noordwestkust is door haar hoge golven de thuishaven voor veel surfers, maar ook kite- en windsurfers kunnen hier prima uit de voeten. Vergelijkt u Oahu met de andere eilanden van Hawaii dan is het verschil groot. Hawaii heeft in totaal 1.4 miljoen inwoners, verdeeld over alle eilanden. Hiervan leven er één miljoen op Oahu.

Meer info over Oahu

Waikiki Beach Oahu, Hawaii
Waikiki Beach Oahu, Hawaii

Maui

Maui is Hawaii's Valley-Isle. Het eiland met prachtige natuur, een aantal niet te missen rijroutes ('Road to Hana'), schitterende stranden en gezellige winkel- en uitgaanscentra in de plaatsjes Kihei, Kapalua en Lahaina. Ook de regio Wailea is van een ongekende schoonheid en komt regelmatig terug in de top-10 lijstjes mooiste stranden. Snorkelen, bijvoorbeeld bij de gezonken vulkaankrater Molokini, is een must! Alle topsurfers bezoeken de noordkust van Maui, op zoek naar de hoogste golven ter wereld.

Tevens een aanrader is de ingeslapen vulkaan Haleakala; na een 55 km lange weg kunt u op de top genieten van de prachtige zonsopgang of zonsondergang met prachtig uitzicht over Maui en de naburige eilanden Hawaii en Oahu. Misschien leuk om met een mountainbike deze vulkaan af te dalen zonder te trappen in een vliegend tempo! De prachtige bochtige weg naar Hana leidt u naar talloze watervallen, waaronder de unieke 'seven sacred pools', (O'heo Gulch) waar u in natuurlijke zwembaden onder de watervallen kunt zwemmen. Let op: indien u op deze locatie de zonsopgang wilt zien, dan dient u vooraf te reserveren. Dit gaat om een bezoek tussen 03.00 en 07.00 uur. Meer informatie vindt u via de volgende link: https://www.nps.gov/hale/planyourvisit/index.htm

Meer info over Maui

Strand op Maui, Hawaii
Strand op Maui, Hawaii

Big Island

Het grootste eiland Hawaii wordt veelal Big Island genoemd om verwarring met de naam van de staat Hawaii te voorkomen. Big Island is het grootste eiland van de Hawaii archipel en het eiland heeft maar liefst tien verschillende klimaatzones. Hier vindt u vijf afzonderlijke schildvulkanen, waarvan een tweetal actief zijn en te bezichtigen in het Hawaii Volcanoes National Park. Het eiland is tevens bekend om de triatlon 'Ironman Hawaii', welke jaarlijks in oktober wordt gehouden. Aan de vochtige oostzijde vindt u veel watervallen en regenwouden. In het Mauna Kea-observatorium vindt u de grootste telescopen ter wereld. Neem de moeite om bij Big Island te snorkelen of duiken; reuzeschildpadden en koraalriffen zijn hier in overvloed en van zeer dichtbij te bewonderen. De Mauna Kea is niet alleen het hoogste punt van Hawaii, maar met een hoogte van 10.203 meter feitelijk de hoogste berg ter wereld. Doordat de oceaan hier ca. 6.000 meter diep is, steekt deze berg 'slechts' 4207 meter boven zeeniveau uit. Hier kunt u sneeuw aantreffen, iets wat weinig mensen verwachten op Hawaii.

Meer info over Big Island

Big Island, Hawaii
Big Island, Hawaii

Kauai

Het noordelijkste en groenste eiland van de Hawaii archipel, om die reden ook 'Garden Isle' genoemd. Kauai is het oudste bewoonde eiland van de Hawaii archipel. De bijzondere flora op dit eiland was reeds het decor van vele films en series, waaronder Jurassic Park, Indiana Jones en Pirates of the Caribbean. Waimea Canyon, ook wel de 'Grand Canyon van de Pacific' genoemd, is ruim 900 meter diep en mag u niet missen. Houdt u van een stevige wandeling, dan is het Napali Coast State Park met haar ongerepte natuur zeker een aanrader. Laat u verrassen door Kauai, het groenste eiland van Hawaii !

Meer info over Kauai

Napali kust Kauai, Hawaii
Napali kust Kauai, Hawaii

Molokai

Molokai weerspiegelt het traditionele plattelandsleven van Hawaii. Net als het eilandje Lanai wordt Molokai minder bezocht door toeristen. Er zijn hier dan ook slechts een handjevol hotels te vinden. Molokai werd vooral bekend na de vestiging van de Belgische pater en missionaris Damiaan, die hier tot zijn dood in 1889 leefde. Op dit eiland vindt u veel hoge kliffen en diverse parken en witte zandstranden.

Meer info over Molokai

Kust van Molokai
Kust van Molokai

Lanai

Ook wel het 'Ananaseiland' genoemd, omdat hier tot 1992 's werelds grootste ananasplantage te vinden was. Dit kleinste (358 km2) bewoonde eiland van Hawaii heeft slechts 3200 inwoners, kent weinig toerisme en is vooral bekend om haar luxe Four Seasons-resorts en een tweetal prachtige golfbanen. Het stadje Lanai City is één en al rust: geen stoplichten, één postkantoor en een paar cafeetjes. Op zoek naar de charme van het oude Hawaii? Dat vindt u zeker op Lanai.

Meer info over Lanai

Lanai
Lanai
  • Hawaii Reizen
  • West USA westkust
  • Florida Reizen
  • Zuidstaten USA
  • oostkust USA reizen
  • Canada Reizen
  • vliegtickets zonder boekingskosten