West-Amerika vakanties

uw vakantie door het westen van Amerika om nooit te vergeten!

 • Grand Canyon National Park ligt in het noorden van Arizona en is een van de meest bekende parken van Amerika.
  Grand Canyon National Park
 • De Bixby Bridge op de Highway One route aan de Pacific Coast Californië.
  Highway One Californië
 • Las Vegas is een ware highlight op uw West-Amerika rondreis.
  Viva Las Vegas
 • Het Bryce Amfitheater is een ware must-see op uw reis door West Amerika.
  Bryce Canyon - West USA
 • Deze woningen zijn bekend van tv, de Painted Ladies in San Francisco.
  Painted Ladies San Francisco
 • Het typische spookstadje Calico Ghost Town ligt in Yermo, Californië.
  Calico Ghost Town
 • Lake Powell is een ultieme watersportplek in Arizona USA.
  Lake Powell, bij Page Arizona
 • 's Avonds is het uitzicht over Los Angeles geweldig vanaf Griffith Observatory
  Uitzicht over Los Angeles vanaf Hollywood Hills

West USA :
dat echte Amerika gevoel

Op vakantie in West Amerika is een onvergetelijke ervaring. Van een tiental prachtige Nationale Parken tot unieke steden als San Francisco, Los Angeles en Las Vegas: Op uw autorondreis door West USA valt u van de ene verbazing in de andere. Nationale parken zoals de Grand Canyon, Zion, Bryce, Death Valley, Yosemite en Yellowstone laten een onvergetelijke indruk achter. En wat denkt u van de prachtige stranden van Californië en routes zoals de Highway 1

Bekijk ons ruime aanbod samengesteld aan de hand van 30 jaar ervaring, uw droomreis zit er zeker bij! Vanzelfsprekend kunt u de reis ook geheel naar wens laten aanpassen. Zo bieden wij ook Camping en Glamping maatwerkreizen aan. Wilt u meer weten? Bel of mail gerust met één van onze West Amerika-specialisten!

​​​De staten

Check hieronder de populairste staten

Californië

Met de beroemde Highway 1 route en steden zoals San Francisco, Los Angeles en San Diego is Califonië een ware trekpleister in het westen van Amerika. Stranden zoals Manhattan Beach, Venice Beach, Coronado Beach en La Jolla Shores geven het echte California gevoel. En wat denkt u van parken zoals Yosemite NP, Sequoia, King Canyon, Joshua Tree en Death Valley

Bekijk hier onze Californië tips >>
Bekijk hier onze Californië tips >>

Nevada

De staat Nevada is bovenal bekend door entertainmentstad Las Vegas. De staat ligt tussen de Oregon, Idaho, Californië, Arizona en Utah. Nevada bestaat grotendeels uit en in het noordwesten begint het voorgebergte van de Sierra Nevada. Nabij Las Vegas liggen de parken Red Rock Canyon en Lake Mead. En bezoekt u vooral ook de machtige Hooverdam!


Nevada informatie >>
Nevada informatie >>

Arizona

Arizona ligt tussen de staten Californië, Nevada, Utah en Colorado. Arizona staat voornamelijk bekend om de red rocks en mooie meren. het echte Western gevoel komt hier naar boven. Highlights van Arizona zijn de Grand Canyon, Lake Powell, Antelope Canyon en Sedona. De hoofdstad van Arizona is Phoenix.

Meer over Arizona >>
Meer over Arizona >>

Utah

Met parken zoals Zion, Bryce, Arches en Monument Valley is Utah een ware trekpleister! De hoofdstad van Utah is Salt Lake City, bekend om de Mormoonse gemeenschap. Naast de stad ligt het grootste zoutwatermeer ter wereld Great Salt Lake. Ook voor skiliefhebbers is Utah een geliefd oord. Er zijn hier prachtige skigebieden te vinden zoals Alta en Snowbird met steile hellingen en fantastische poedersneeuw.

Highlights Utah
Highlights Utah

Colorado

Colorado is gelegen in het midwesten van Amerika en erg geliefd bij natuurliefhebbers. Deze staat, ook wel de poort tot de Rocky Mountains genoemd, leent zich ook bij uitstek voor wintersport, mountainbiken, wandelen en kamperen. De hoofdstad van Colorado is Denver


Wat te doen in Colorado >>
Wat te doen in Colorado >>

Washington

In het uiterste noordwesten van de Verenigde Staten ligt de staat Washington. Deze staat grenst aan Canada. De hoofdstad is Seattle. Washington kent een aantal prachtige parken zoals Mount Rainer en Olympic. Deze staat laat zich goed combineren met een rondreis door Canada of via de staat Oregon naar het noorden van Californië. Washington valt samen met de staten Oregon, Idaho, Montana en Wyoming onder de Pacific Northwest.Ontdek hier de staat Washington >>
Ontdek hier de staat Washington >>

Oregon

Tussen de staten Washington en Californië ligt de staat Oregon. Deze staat kent een gevarieerd landschap van bergen, ruige kusten, stranden, rivieren en uitgestrekte bossen. Parken zoals Crater Lake, Cannon Beach, Mount Hood en Oregon Dunes en Painted Hills, zijn de highlights van deze staat samen met de geweldige stad Portland. Een aanrader om dit deel van West-USA te gaan ontdekken! 

Onze tips over Oregon >>
Onze tips over Oregon >>

Wyoming

Een staat waar u nog echt de cowboysfeer ervaart! Met dorpjes als Cody en Buffalo waant u zich terug in de tijd van het wilde westen. Ook vinden hier in de zomermaanden nog rodeoshows plaats. De grootste bezienswaardigheid van Wyoming is Yellowstone NP. Daarnaast zijn Grand Teton en Devils Tower National Monument ware trekpleisters in Wyoming.

Wat te doen in Wyoming >>
Wat te doen in Wyoming >>