Nanaimo

Vancouver Island

  • Nanaimo - ideaal voor watersport
    Nanaimo - ideaal voor watersport
  • Jachthaven bij Nanaimo
    Jachthaven bij Nanaimo

Nanaimo

Nanaimo is ooit als natuurlijke haven een logische vestigingsplaats. Inmiddels ​heeft Nanaimo een universiteit en 84.000 inwoners. Toerisme en bosbouw zijn tegenwoordig de belangrijkste bron van inkomsten. .

Bezoek het nabijgelegen Benson Creek Falls. Hier kun je wandelen naar een paar prachtige watervallen. 

Ten noorden vinden we de plaatsen Nanoose Bay en Campbell River, zeer schilderachtige dorpjes die een bezoekje zeker waard zijn.

Het klimaat is mild, in de zomer zien we hier temperaturen van 20 tot 25 graden, en in de winter komt het kwik niet onder het vriespunt.
Nanaimo, Vancouver Island

Met talloze eilanden, parken en stranden is Nanaimo één van de mooie vakantieplekjes in het westen van Canada. Als een van de oudere steden aan de Canadese westkust heeft Nanaimo ook een interessante geschiedenis.

In Nanaimo vinden we een door de natuur gevormde haven en we zien in het stadje veel historische gebouwen. Het tijdperk van kolenmijnen is hier nog terug te vinden. De prachtige natuur in combinatie met de historie en cultuur heeft er toe geleid dat veel kunstenaars hier zijn blijven hangen, met name rond Nanaimo Bay en Nanoose Bay.