Yellowstone

een prachtige wildernis

  • National Park Yellowstone

het oudste
Nationale Park

Yellowstone is het oudste Nationale Park. Nioet alleen van Amerika, maar ter wereld, In Yellowstone National Park waan je je dan ook terug in de tijd. Hier spuiten geisers en leven bizons, wolven en beren en de vrije natuur. Yellowstone National Park, voor het grootste deel gelegen in de staat Wyoming in het Noordwesten van USA en bestaat voornamelijk uit bos en er leven vele diersoorten, waaronder bizons, herten, verschillende beersoorten, coyotes en wolven.


Nationaal Park van bijna 9000 vierkante kilometer

Yellowstone National Park, voor het grootste deel gelegen in de staat Wyoming heeft een oppervlakte van 8983 km² (dat is ca 100x90 km) en de gemiddelde hoogte in het park is 2440 meter. Het grootste gedeelte van het park bestaat uit bos en er leven vele diersoorten, waaronder bizons, herten, verschillende beersoorten, coyotes en wolven.

Daarnaast zijn er in het park ongeveer 10.000 warme bronnen en meer dan 200 geisers in het Upper Geyser Basin, waarvan Old Faithful de beroemdste is. Deze geiser spuit elke 92 minuten een 45 meter hoge straal van water en stoom omhoog. Yellowstone staat ook bekend om zijn vele meren en rivieren. De bekendste meren en rivieren in het nationaal park zijn: het Yellowstone Lake, het Shoshone Lake, de Snake en de Yellowstone. Het Yellowstone Lake is maar liefst 352 km² groot. Varen en vissen zijn hier dan ook populaire activiteiten!

In Amerika vindt u dan ook geen Nationaal Park met meer wilde dieren dan Yellowstone.

Geyser in Yellowstone Nationale Parken
Geyser National Park Yellowstone

Yellowstone bezoeken

Met 8oo km aan verharde wegen kunt u het park prima per auto verkennen. Ook kunt u verder de natuur in en hier genieten van tal van prachtige wandelroutes. In het zuiden sluit Yellowstone aan op het andere beroemde nationale park van Wyoming, Grand Teton National Park.

Het weer in dit Nationale Park is vrij mild. In de zomer kan het rond de 30 graden worden. In de zomer is het behoorlijk droog en is er ontzettend weinig kans op neerslag. In de winter is er kans op sneeuw en de temperaturen liggen dan rond de -5 graden.

Sunset Yellowstone Nationaal Park
Sunset Yellowstone Nationaal Park