Wells Gray Provincial Park

West-Canada

  • Helmcken Falls ligt in Well Gray Provincial Park in Canada.
    Helmcken Falls
  • Murtle River met Mushbowl brug
    Murtle River met Mushbowl brug
  • Dawson Falls ligt ook in Well Gray Provincial Park.
    Dawson Falls

The Waterfall Park

Van indrukwekkende bergtoppen, wilde stromen tot heldere meren, Wells Gray Provincial Park biedt het je allemaal. Je kunt er een kanotocht maken, raften, paardrijden of gewoon rustig genieten aan een kabbelende beek. Naast de vele activiteiten staat het park bekend om de vele watervallen die het park rijk is. Het park heeft namelijk 250 watervallen en heeft hierdoor ook de bijnaam Waterfall Park.

De vele watervallen kunt u tijdens uw vakantie vanuit Clearwater bezoeken.

Top bezienswaardigheden!

Spahats Creek Falls: De Spahats Creek Falls bevinden zich op circa 10 kilometer van Clearwater. In ongeveer 5 tot 10 minuten loop je naar de waterval. Vanuit het uitkijkpunt heb je een mooi uitzicht over de Clearwater Valley en over de waterval die ongeveer 70 meter hoog is.

Moul Falls: Op een afstand van circa 28 km van Clearwater ligt een van de 3 grootste watervallen van het park. De parkeerplaats ligt aan de Valley Road. Het is ook mogelijk om een wandeling maken naar deze waterval en achter de waterval langs te lopen. De wandeling duurt ongeveer een uur.

Dawson Falls: Op circa 40 km van Clearwater ligt Dawson Falls, ook wel bekend als ‘’The Little Niagara Falls’’. Deze waterval heeft een hoogte van circa 20 meter en is 90 meter breed. De waterval kun je bezichtigen vanaf een uitkijkpunt wat zo’n 10 minuten wandelen is. Als u iets doorloopt komt u uit vlakbij de waterval.

Helmcken Falls: De trekpleister van het park is Helmcken Falls. Deze waterval is met een hoogte van 141 meter een van de hoogste watervallen van Canada en de grootste van het park. Om bij het uitkijkpunt te komen kun je gebruik maken van verschillende wandelroutes. Zowel in de zomer als in de winter is het de moeite waard om een bezoek te brengen aan de deze waterval.

Klimaat

In de winter kan de gemiddelde temperatuur zakken tot -10 graden Celcius en kan er veel regen vallen. Daarin tegen is het in de zomer erg aangenaam en kan de temperatuur stijgen tot een zomerse temperatuur tussen de 23 en 28 graden Celscius, ideale temperaturen voor een rondreis door Canada.

Fun facts!

- Door de vele watervallen die het park rijk is, heeft het park de bijnaam the Waterfall Park.

- Het Shuswapvolk had het park vroeger als thuisbasis en had veel respect voor de natuur en de dieren.  

- Het park word jaarlijks door meer dan 100.000 bezoekers bezocht.