Saskatchewan

Je zal verrast zijn!

 • U kunt meer te weten komen over de geschiedenis van de RCMP in de hoofdstad Regina.
  RCMP Heritage Centre
 • Ervaar veel inheemse kunst, cultuur en dansen tijdens een klassieke Powwow.
  Phoenix Group tijdens de Standing Buffalo First Nation Powwow
 • Saskatchewan is de thuisbasis van vele beren, elanden, wolven, bizons en andere grote zoogdieren.
  Eland in het wild
 • De skyline van Saskatoon in Saskatchewan
  Saskatoon
 • Eindeloze vergezichtenin het zuiden van de provincie Saskatchewan
  Grasslands Nationalpark
 • U kunt vogels en andere dieren in het wild bekijken in Saskatchewan.
  Sneeuw ganzen

Saskatchewan

De aanvankelijk onopvallende, centraal gelegen Canadese provincie is bijna twee keer zo groot als Duitsland, maar er wonen slechts 1,2 miljoen mensen. Saskatchewan bestaat niet alleen uit uitgestrekte tarwevelden, maar betovert ook met meer dan 100.000 meren, het Canadese schild en vele bossen. Dit maakt de provincie tot een populaire bestemming voor natuurliefhebbers en outdoorliefhebbers! Lange warme zomerdagen met meer dan 30 graden en meer dan 2500 zonuren per jaar maken Saskatchewan tot de zonnigste provincie van Canada. Het is dus praktisch dat ruim een ​​achtste van de provincie uit water bestaat, zodat watersporters of zonaanbidders hun vrije tijd op of in het water kunnen doorbrengen.

Hoofdstad Regina

De hoofdstad van Saskatchewan straalt een charme uit, die ook tot uiting komt in de 220.000 vriendelijke inwoners. De stad maakt indruk met veel groen en een overvloed aan bezienswaardigheden. Wascana Park is zelfs groter dan Central Park in New York en Stanley Park in Vancouver samen! Een bezoek aan het Royal Canadian Mounted Police Heritage Centre wordt aanbevolen. Hier worden de Mounties getraind en kun je een Sunset Retreat-ceremonie bijwonen en de vaardigheden bewonderen. Verder is een bezoek aan het Royal Saskatchewan Museum of een van de kunstgalerijen de moeite waard als u daarin geïnteresseerd bent.

Cypress Hills Interprovincial Park & Historic Reesor Ranch

Het park bevindt zich zowel in Canada als in de Verenigde Staten. Idyllische meren en eindeloze dennenbossen strekken zich uit over meer dan 400 km². Het uiterlijk van het Cypress Hills Interprovincial Park is in tegenspraak met het typische vooroordeel waarmee Saskatchewan te kampen heeft: het land is vlak en wordt alleen gekenmerkt door graanvelden. Nee, hier in het park gaat het tot een hoogte van 1500 meter en kun je wandelen, mountainbiken, fietsen of genieten van andere buitenactiviteiten.

De historische Reesor Ranch, dicht bij het park, is sinds 1904 in familiebezit en is zeker een bezoek waard. Het is een nog werkende ranch. Bijzonder populair zijn de ritten bij zonsondergang, waar de paarden na een heerlijke maaltijd worden opgezadeld om de dag op een heel bijzondere manier af te sluiten.

Historic Reesor Ranch
Historic Reesor Ranch

Grasslands Nationalpark

Waarom zou je een met gras begroeid landschap beschermen en het tot nationaal park verklaren? Heel eenvoudig: het gaat over het laatste intacte prairielandschap in Noord-Amerika - een echt natuurwonder buiten de gebaande paden. Het Grasslands National Park is meer dan 900 km² groot en herbergt meer dan 80 verschillende grassen en meer dan 50 verschillende wilde bloemen. In de herfst zie je hier zelfs een verkleuring van het gras. Er zijn geen overnachtingsmogelijkheden direct in het park, behalve in de rustieke tipi's. Aan de "tipi-ringen" is te zien dat er ooit veel tipi's in de regio waren en dus het thuis- en jachtgebied van verschillende inheemse stammen. Het is bijzonder mooi dat de kudde bizons met 71 koppen die in 2004 werd beslecht, nu is uitgegroeid tot enkele honderden dieren. Een ander hoogtepunt in het nationale park is het observeren van de diepe donkere nachtelijke hemel om het oneindige aantal sterren te zien. Het park werd uitgeroepen tot Dark Sky Preserve om het leefgebied van nachtdieren te beschermen.

Grasslands Nationalpark
Grasslands Nationalpark

La Reata Ranch

Al meer dan 20 jaar verwelkomt La Reata Ranch gasten van over de hele wereld en maakt vooral indruk met zijn geweldige locatie direct aan Lake  Diefenbaker. Het is een werkende veeboerderij met langhoornvee, waar de gasten welkom zijn om een handje te helpen als ze dat willen en hun cowboyvaardigheden te laten zien, zowel in de lente als in de herfst. Naast de ritten door de prachtige natuur worden er andere activiteiten aangeboden of kunt u gewoon genieten van de tijd in de natuur.

La Reata Ranch
La Reata Ranch

Lac La Ronge Provincial Park

Dit provinciale park is het grootste van Saskatchewan en vormt tegelijkertijd het meest noordelijke punt van de provincie dat je met de auto kunt bereiken, waarna je alleen verder kunt met (water) vliegtuig. Een derde van het park wordt ingenomen door meer dan 100 meren, dus kanoliefhebbers komen hier aan hun trekken. Het 64 km lange Lac La Ronge is perfect voor iedereen die op zoek is naar puur natuur en om even uit te rusten.

Lac La Ronge Provincial Park
Lac La Ronge Provincial Park

Prince Albert Nationalpark

Midden in Saskatchewan ligt het Prince Albert National Park, dat zich uitstrekt over een oppervlakte van 4000 km². Talloze meren en rivieren bieden het perfecte startpunt voor kanotochten door de bijna ongerepte wildernis. Wandelpaden met een lengte van meer dan 150 km leiden door het naaldbos, van korte wandelingen tot dagtochten tot meerdaagse tochten in het achterland alles is mogelijk. Houd altijd je ogen open, want in het nationale park leven ook elandenherten, beren, elanden, wolven en bizons. Dierlijke observaties zijn hier populair. De vele stranden langs de meren zijn ideaal om te relaxen of om een gezellig dagje door te brengen met het gezin.

Prince Albert Nationalpark
Prince Albert Nationalpark

Saskatoon

Hoewel Saskatoon niet de hoofdstad van Saskatchewan is, is het toch de grootste met zo'n 250.000 inwoners. Saskatoon staat ook bekend als de "City of Bridges" omdat verschillende pittoreske bruggen de South Saskatchewan River oversteken. De bewoners en bezoekers van de groene stad aan het water waarderen de idyllische ligging en de culinaire afwisseling die er wordt geboden. Daarnaast heeft Saskatoon een levendige kunst- en muziekscene. In het kunstmuseum Remai Modern Art Gallery zijn er meer dan 7700 exposities en het herbergt ook 's werelds meest uitgebreide collectie van Pablo Picasso.

Saskatoon in Saskatchewan
Saskatoon in Saskatchewan

Wanuskewin Heritage Park

Het Wanuskewin Heritage Park ligt slechts vijf kilometer ten noorden van Saskatoon. Dit is een informatiecentrum van, voor en over de First Nations, waar onder meer film- of dansvoorstellingen of workshops plaatsvinden. Leer hoe u een dromenvanger kunt maken of bewonder de inheemse kunstwerken in de galerie. Bezoekers zijn enthousiast omdat je hier letterlijk de First Nations-cultuur kunt voelen. In het gebied zijn pijlpunten en bizonbeenderen gevonden, dus het ogenschijnlijk voormalige jachtgebied werd in 1987 uitgeroepen tot nationaal erfgoed.

Dans optreden
Dans optreden

Facts

De vlag van Saskatchewan is zo gekleurd dat het onderste gouden deel het zuiden van de provincie vertegenwoordigt met alle heldere tarwevelden en het bovenste groene deel het noorden, waar veel bossen en het Canadese schild domineren.

Curling, is sinds 2001 de officiële sport van de provincie in Saskatchewan. In 1998 ging de eerste Olympische gouden medaille voor dames naar het team van Sandra Schmirler, afkomstig van Regina.

de vlag van Saskatchewan
de vlag van Saskatchewan