Reizen naar Bonaire

Reisvoorwaarden

Reizen naar Bonaire


U kunt onder de volgende voorwaarden naar Bonaire reizen.

1 Negatieve COVID-19 PCR Test

- Alle gevaccineerde reizigers, vanaf 12 jaar moeten binnen 48 uur voor vertrek naar Bonaire een geldige PCR test laten uitvoeren.

- Alle niet (volledig) gevaccineerde reizigers vanaf 12 jaar moeten binnen 24 uur voor vertrek naar Bonaire een geldige PCR test laten uitvoeren of binnen 48 uur vooraf waarbij het dan verplicht is om op de luchthaven bij aankomst nog een antigeentest af te nemen waarvan de kosten voor eigen rekening zijn. Deze afspraak dient u vooraf te hebben ingepland op de website: https://www.bonairecrisis.com/. Om toegang tot de vlucht te kunnen krijgen wordt voor vertrek een bewijs van deze afspraak gevraagd.

- U dient het testbewijs met negatieve uitslag voor de zekerheid uit te printen en in papiervorm mee te nemen. Volledig gevaccineerde reizigers dienen tevens een vaccinatiebewijs (DCC) te laten zien.


2 Gezondheidsverklaring

- Binnen 48 uur voor vertrek is het voor alle reizigers verplicht een online gezondheidsverklaring in te vullen via de website: https://bonairepublichealth.org/nl . Bij aankomst dient u het formulier geprint of als digitale kopie op uw telefoon te laten zien. De gezondheidsverklaring dient voor elk lid van het reisgezelschap ingevuld te worden, dus ook voor meereizende kinderen.

- U bent verplicht om bij vertrek vanuit Nederland voor zowel de heen- als terugreis de RIVM gezondheidsverklaring in te vullen. Het formulier vindt u via de website van de overheid.


3 Reisverzekering

U dient een reisverzekering te hebben afgesloten die COVID gerelateerde kosten dekt tijdens uw verblijf op Bonaire. Dit geldt ook als u volledig gevaccineerd bent. 


4 Coronabewijs terugreis

U dient voor de terugreis:

- een Coronabewijs te laten zien bestaande uit een vaccinatiebewijs of een negatieve PCR test van maximaal 48 uur voor vertrek of een antigeentest van maximaal 24 uur voor vertrek.

- bij terugkeer naar Nederland binnen 24 uur de RIVM gezondheidsverklaring opnieuw in te vullen.


Wij wijzen u er uitdrukkelijk op dat alle hierboven vermelde informatie te allen tijde kan wijzigen. Informeer uzelf ook onafhankelijk over de actuele vereisten Aruba te kunnen bezoeken via: https://bonairepublichealth.org/nl

Checkt u te allen tijde voor vertrek en voor de terugreis de website van de Nederlandse overheid: https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen-naar-het-buitenland 

Indien u een overstap heeft in een ander land dan uw eindbestemming, informeert u zich dan ook over de vereisten voor dit desbetreffende land.