Inchecken in een hotel

Doorgaans kunt u ervan uitgaan dat een hotel de meeste kamers schoonmaakt tussen twaalf en drie uur 's middags. Houd hier rekening mee bij uw aankomst. Bij enkele ketens kunt u 's ochtends al via een app of de website online inchecken, dan ontvangt u een e-mail wanneer uw kamer klaar is. 

inchecken vanaf 15 uur

Hoewel u soms eerder terecht kunt is het normaal dat u niet voor 15 uur in kunt checken in uw hotel.

late aankomst

Het kan zijn dat u laat (na tien uur 's avonds) aankomt in het hotel. Dan kan het zinvol zijn om het hotel even te bellen of te e-mailen dat u laat aankomt. Zij zullen dan uw kamer voor u vrijhouden.


nodig bij inchecken

Doorgaans heeft een hotel uw voucher nodig als ook ee n credit card voor extra uitgaven en uw id-kaart of rijbewijs.U kunt bij de meeste hotels inchecken wanneer u ouder bent dan 18 jaar.

Service bagage

In luxe hotels is er een Bellman aanwezig, ook wel portier genoemd. Deze is er tegenwoordig om u van dienst te zijn. De Bellman kan een taxi voor u bellen, hij kan ervoor zorgen dat uw bagage van de auto naar de kamer wordt getransporteerd. Moderne hotels proberen klanten te 'lezen' in hun gedrag. Sommige mensen rollen hun eigen koffer. Anderen vinden het heerlijk als dit voor hen geregeld wordt. Maakt u gebruik van de bagageservice in de Verenigde Staten of Canada reken dan dat u tussen de één en de vijf dollar per koffer aan fooi geeft. Heeft u twee koffers en een tas dan geeft u dus beter vijf dollar fooi dan één dollar.

Bagage opslag

In veel hotels heeft u de mogelijkheid om uw bagage tijdelijk  op te slaan. Bent u bijvoorbeeld voor check in al in het hotel of vertrekt uw vlucht later op de dag, dan heeft u de handen vrij om de omgeving te gaan verkennen.