Amarillo

Amarillo Texas, highlight aan de Route 66

 • Route 66 - Arizona
  Route 66 - Arizona
 • Route 66
  Route 66
 • Route 66
  Route 66
 • Route 66
  Route 66
 • Route 66
  Route 66

Het echte Texas!

Meer Texas dan dit wordt het bijna niet! Amarillo is de perfecte plek om zelfs in een korte tijd het echte Texas te beleven. Van canyons tot oude Cadillacs en gigantische steaks tot indrukwekkende landschappen. De stad is een droom voor de liefhebbers van het Wilde Westen. De omgeving wordt dan ook vaak gebruikt als locaties voor films, waaronder Indiana Jones!


To see!

1 Palo Duro Canyon State Park - Deze canyon is de op een na grootste van het land, na de Grand Canyon 

2 American Quarter Horse Hall of Fame & Museum - Hier vindt u de geschiedenis van het meest populaire paardenras 

3. Route 66 - Historische gebouwen aan de Route 66

Palo Duro Canyon State Park

Elke reis naar Amarillo is niet compleet zonder te stoppen bij het spectaculaire Palo Duro Canyon State Park, zo’n 40 kilometer ten zuiden van Amarillo. De canyon, de op een na grootste van het land na de Grand Canyon, biedt onvergetelijke mooi uitzicht en mogelijkheden voor openluchtrecreatie met zijn 50 kilometer aan wandel-, fiets- en ruiterpaden. Het schilderachtige landschap en dieren in het wild maken het park een ideale plek voor fotografie en vogels kijken.

Palo Duro Canyon State Park
Palo Duro Canyon State Park

American Quarter Horse Hall of Fame & Museum

Paardenfans opgelet: Het American Quarter Horse Hall of Fame & Museum toont de kleurrijke geschiedenis van 's werelds meest populaire paardenras en de mensen die een belangrijke rol hebben gespeeld in zijn geschiedenis. Steeds veranderende, unieke tentoonstellingen zijn hier het hele jaar door te zien.

Of je nu een ervaren paardenshowveteraan bent, een fan bent van paardenrennen, zelf een paard bezit, of gewoon iemand bent die ervan droomt ooit een paard te bezitten, dan ben je hier op je plek. Mis niet de Quarter Horse Outfitters in de Hall of Fame & Museum voor allerlei items voor de paardenliefhebber.

Fun Fact

De luchthaven van Amarillo heeft de op twee na grootste landingsbaan ter wereld en fungeert daarmee als alternatieve landingsplaats voor de spaceshuttle.