Atlanta

Atlanta, capital of Georgia

  • Atlanta World of Coca Cola
    Atlanta World of Coca Cola
  • Atlanta Centennial Olympic Park
    Atlanta Centennial Olympic Park

Welvarende stad

Van toprestaurants tot een groot aantal culturele attracties, een hip nachtleven en sportevenementen in overvloed; Atlanta, de hoofdstad van Georgia is een wereldstad in elke zin van het woord. De stad leeft en is welvarend door onder andere de hoofdkantoren van megabedrijven als Coca-Cola, CNN, Delta Air Lines en UPS en door de nasleep het organiseren van de Olympische Zomerspelen in 1996.Onze top 4!

1. Martin Luther King Historical Park. Museum en park waar het leven, werk en nalatenschap van de Civil Rights Movement leiders worden tentoongesteld.

2. CNN Studio Tour. Neem een kijkje achter de schermen bij het hoofdkantoor van CNN.

3. Shopping. Atlanta is de winkelbestemming van het zuiden met een variatie van chique winkelstraten tot centra met kleine boetiekjes.

4. World of Coca Cola. Dit grote interactieve museum geeft een kijkje achter de schermen van Coca Cola, uitgevonden in Atlanta.


Wanneer bezoeken

Atlanta bezoek je het best tijdens de lente en herfst. Niet alleen kan het in de zomer vochtig en warm zijn, ook de beste festivals en evenementen vinden ook plaats tijdens deze mildere maanden. In het voor- en najaar vinden bijvoorbeeld veel openluchtmuziek- en kunstfestivals plaats, en zijn voor sportliefhebbers ook American football- en honkbalwedstrijden te bezoeken.

Martin Luther King Historical Park

Dit museum en park herdenkt het leven, het werk en de nalatenschap van de leider van de Civil Rights Movement. Het centrum - dat verschillende blokken inneemt in Sweet Auburn, het centrum van Black Atlanta - omvat de geboorteplaats van Martin Luther King en de plek waar hij een groot deel van zijn leven heeft gewoond. Ook kun je de de herdenkingsplaats waar Martin Luther King begraven ligt bezoeken. Naast interessante rondleidingen voor jong en oud, is het inspirerend om zelf door het park en de rozentuin gewijd aan wereldvrede te wandelen.

Downtown Atlanta
Downtown Atlanta

World of Coca Cola

Coca-Cola werd in 1886 in het centrum van Atlanta uitgevonden door apotheker John S. Pemberton. In dit populaire interactieve museum van meer dan 30.000 vierkante meter beleef je het merk. Neem een kijkje achter de schermen in een 4D simulatie, maak je eigen Coca-Cola recept en natuurlijk is er een proefruimte waar je meer dan 100 Coca-Cola-frisdranken uit de hele wereld kunt proberen. Een leuk uitje voor jong en oud!

CNN Studio Tour

Doe een bezichtingstour achter de schermen bij het hoofdkantoor van CNN. Tijdens een tour van 50 minuten met je eigen gids door het CNN Center zie je hoe een live-uitzending wordt geproduceerd en uitgezonden over de hele wereld. Het geeft je ook meer inzicht in hoe de grootste nieuwsorganisatie ter wereld werkt. Van de eerste historische nieuwsuitzending tot het heden, leer hoe CNN de wereldleider in nieuws is geworden

World of Coca Cola
World of Coca Cola

Shopping

Atlanta is al decennia lang een geweldige winkelbestemming in het zuiden, maar de opening in 2014 van The Shops Buckhead Atlanta heeft deze reputatie verder versterkt. Zes stadsblokken bedekt in een chique wijk van Atlanta, prachtig onderhouden met veel groen en moderne architectuur. Het bied een mix van ultra-high-end winkels zoals Hermès, en Dior, maar ook de meer toegankelijke merken zijn er te vinden. Een andere aanrader op shopping gebied is Ponce City Market, of je nu winkelt in een kleine boetiek of gewoon komt voor een maaltijd of drankje in de Foodhall. Ook zijn er veel evenementen, zoals kooklessen, kunst workshops, wijnproeverijen en meer.


The Mall
The Mall


Fun Facts!

- Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport is het drukste vliegveld ter wereld.

- Voor Atlanta de hoofdstad van Georgia werd gingen 4 andere steden op rij Atlanta voor: Savannah, Augusta, Louisville en Milledgeville hadden eerder de eer.

- Het symbool van de stad is een Feniks omdat de stad tijdens de Amerikaanse burgeroorlog in november 1864 werd platgebrand. Slechts 400 gebouwen overleefden de verwoesting, maar de stad herrees uit de as.