Bennington

Vermont

  • Bennington is de op twee na grootste stad van Vermont.
    Downtown Bennington

Bennington

Bennington ligt in het zuiden van de staat Vermont en is de twee na grootste stad van deze staat. In 1777 vond in Bennington de Slag bij Bennington plaats. Dit is nog terug te vinden in de historische bezienswaardigheden en dan met name het Bennington Battle Monument. 

Het stadje heeft tal van leuke pandjes, kunstgalerijen, musea en ook zijn in Bennington de overdekte bruggen, kenmerkend voor deze omgeving, vertegenwoordigd.


Geschiedenis

Bennington wordt omgeven door de Green Mountain- en Taconic-bergketens, en grenst aan het 350.000 hectare grote Green Mountain National Forest. Bennington heeft een rijk cultureel erfgoed, te beginnen met de indianen die werden aangetrokken door een overvloed aan vis en wild in en langs de talrijke waterwegen van het gebied. In 1749 zetelde de gouverneur van New Hampshire, Benning Wentworth, zich in de eerste stad in het gebied dat nu bekend staat als Vermont, en vernoemde het naar zichzelf. De oorspronkelijke nederzetting van de stad werd gevormd in het gebied dat tegenwoordig bekend staat als Old Bennington in 1761 door Congregational Separatists uit Connecticut en Massachusetts.

De eerste kolonisten boden actief verzet tegen landclaims van de New Yorkse kolonie en dit leidde uiteindelijk tot de vorming van een lokale burgermilitie onder leiding van Ethan Allen, die bekend werd als de Green Mountain Boys. Deze militie speelde later een cruciale rol in de Slag bij Bennington op 16 augustus 1777. Die slag bracht de overgave van de Britse generaal John Burgoyne bij Saratoga.

Belangrijke historische punten in de stad zijn het Bennington Battle Monument, de Old First Church, het Bennington Museum, het Park-McCullough House, Bennington College, Southern Vermont College en drie overdekte bruggen.


Park McCullough Historic Governor’s Mansion

Dit landgoed ligt in het noorden van Bennington. Het herenhuis met 35 kamers, is een goed voorbeeld van Second Empire-ontwerp en vertegenwoordigt een specifieke periode in de architectuurgeschiedenis in de Verenigde Staten. Gebouwd in 1864-1865 door advocaat en ondernemer Trenor Park, werd het "Big House" zoals het liefdevol werd genoemd, ontworpen door Henry Dudley, een productieve New Yorkse architect van de populaire firma Diaper and Dudley. Het landgoed geeft een mooie kijk in het leven in New England door de eeuwen heen.

Park McCullough
Park McCullough

Bennington Museum

In dit museum in Old Bennington wordt u aan de hand van kunst en geschiedenisobjecten meegenomen de geschiedenis van de regio rond Bennington, vanaf de 18e eeuw tot heden. De permanente collectie omvat prachtige meubels en schilderijen uit Vermont, een van de oudste "Stars and Stripes" die er bestaat - de beroemde Bennington-vlag, met zijn boog van 13 sterren rond het nummer "76" - de beroemde Jane Stickle-quilt uit 1863 met een verbazingwekkende 5602 stuks, en een Martin Wasp Touring Car uit 1924, de enige auto die in Vermont is geproduceerd. 


Bennington Museum
Bennington Museum

Bennington Battle Monument

In 1876 werd de Bennington Battle Monument Association opgericht onder leiding van voormalig Gouverneur Hiland Hall. Hij vond het belangrijk om een monument op te richten die over de hele wereld bekend zou zijn. Het derde ontwerp van J. Phillip Rinn, een bekende architect uit Boston, ontwikkelde zich tot het 30 meter hoge monument zoals we deze vandaag zien. Op 4 juni 1887 werd ceremonieel de hoeksteen gelegd op de 110e herdenkingsdag van de slag. 

Het Bennington Battle Monument werd op 19 augustus 1891 ingewijd met een grootse ceremonie onder leiding van president Benjamin Harrison en een bijeenkomst van tienduizenden toeschouwers. Het monument ligt op een heuvel en een bezoek biedt tevens een prachtig uitzicht op de omgeving.

Bennington Monument
Bennington Monument