Campbell River

Salmon Capital of the World

  • Campbell River
    Campbell River
  • Grizzly Campbell River
    Grizzly Campbell River

Prachtige kustlijn

​Campbell river ligt halverwege de oostkust van Vancouver Island aan de Discovery-passage. Campbell River wordt vaak aangedaan tijdens een rondreis, omdat het een goede toegangspoort is naar het noorden van het eiland en de kustgebieden. U kunt namelijk via de Highway 19 langs de prachtige kust naar het noorden of naar het zuiden. 

In het gebied rondom Campbell River is er een grote kans dat u wild spot. Dit komt doordat in de beschermde wateren de vissen zich voortplanten. Zo zijn er ongeveer 5 verschillende zalmsoorten die jaarlijks terug gaan naar hun geboortewateren, dit noemen ze ook wel de zalmtrek. In deze periode zijn er naast de vele vissoorten ook veel andere dieren te spotten zoals beren, adelaars en walvissen.

Er zijn veel recreatiemogelijkheden op en rondom het water. Daarnaast is er in de winter ook een mogelijkheid voor skiën en langlaufen op Mount Washington en Mount Cain.

Grizzly Expedition:

Deze Grizzly beren tour begint met een boottocht van ongeveer 2 uur naar Bute Inlet op het vaste land. Bij aankomst wordt u verwelkomd door de Homalco First Nation Band. U wordt met een minibus naar verschillende uitkijkpunten vervoerd, waar u de grizzly beren kunt observeren, terwijl zij in de rivierstromingen op zoek zijn naar zalm. Dit is het perfecte gebied voor de beren om op jacht te gaan naar eten om zich voor te bereiden op de winterslaap.

Raften en Snorkelen:

De jaarlijkse zalmtrek is voor veel reizigers de reden voor een vakantie naar Canada. Elk jaar trekken duizenden zalmen vanuit de oceaan terug naar de regio waar zij geboren zijn om te paaien en het leven door te geven aan de volgende generatie. Alle vijf soorten Pacifische zalm trekken in een bepaalde periode terug. De eerste is de roze zalm eind juli. Daarna volgen de Chinook (King) zalm, de Coho zalm en de Sockeye zalm. Deze trekken in augustus en september voorbij. De Chum zalm is de laatste in het seizoen.

Whale Watching

Bereidt u voor op een sensationele rit door de ongelooflijke schoonheid van BC 's Discovery Passage aan boord van een Zodiac en bezoek de plekken waar de walvissen zich bevinden. U ziet o.a. orka's (killer whales) in hun natuurlijke omgeving.

Museum at Campbell River

Verken de verschillende tentoonstellingen in het museum en kom meer te weten over de culturele tradities en kunstvormen van de First Nations. Ervaar de werk methodes en kustlevensstijlen van de zalm industrie, Floathouse en Pioneer Cabin. Naast de vele tentoonstellingen kunt u ook een bezoek brengen aan het Willows hotel, die veel betekend heeft voor de Tyee Club en het sportvissen. Ook biedt het museum in het Isle Theatre een aantal filmkeuzes.

Elk Falls Provincial Park:

Elk Falls Provincial Park is een van de meest populaire provinciale parken op Vancouver Island. In Elk Falls Provincial Park bevindt zich een van de meest spectaculaire en toegankelijke watervallen op Vancouver Island. Daarnaast lopen er verschillende wandelroutes en mountainbike routes door het park. The Canyon View Trail is een goede manier om het park te verkennen.

In de late zomer tot aan de vroege herfst is de zalmtrek en in deze maanden zijn er ook verschillende dieren in het park te zien die langs de oever op zalm aan het jagen zijn.

Klimaat

Campbell River heeft over het algemeen een mild klimaat. De winters hebben namelijk een gemiddelde temperatuur van rond de 1 graden waar de koudste maand januari is. In de winter is de kans op sneeuw aanwezig in de bergen die nabij het plaatsje gelegen zijn. Vanaf juni tot september zijn de temperaturen aangenaam warm. De warmste en droogste maand is juli met een gemiddelde temperatuur van rond de 20 graden.

Fun Facts!

1. 70% van de inwoners van de Campbell River is tussen de 15 en 64 jaar oud, waardoor er een potentiële beroepsbevolking is  van meer dan 19000 mensen.

2. De omgeving wordt verrijkt door 22,5 kilometer lange waterkant, wat een belangrijke bijdrage heeft aan de levenskwaliteit van het gebied.

3. Campbell River staat bekend als zalmhoofdstad van de wereld, dit komt door de jaarlijkse zalmtrek waarbij 5 verschillende soorten pacifische zalmen naar dit gebied terug trekken.

4. Campbell River is een distributiepoort die toegang biedt over de weg, over zee en door de lucht, naar het noorden van Vancouver en de kustgebieden.