Charleston

The Holy City

 • Charleston Custom House
  Charleston Custom House
 • Charleston Morris Island
  Charleston Morris Island
 • Charleston Ferry
  Charleston Ferry
 • Arthur Ravenel Jr. Bridge Charleston
  Arthur Ravenel Jr. Bridge Charleston

Pure Zuidstatenflair!

Charleston is de bekendste en oudste stad in de zuidelijke staten. Een prachtige ligging direct aan de Atlantische Oceaan in South Carolina, geweldige architectuur, restaurants, gastvrije inwoners en een indrukwekkende geschiedenis maken deze stad tot een absolute must voor alle Zuidstaten fans.

Slenter door King's Street waar de tijd heeft stilgestaan en laat u meevoeren naar de 19e eeuw.  En bezoek een van de vele plantages die een belangrijk deel uitmaken van de Zuidstaten. Sommige herkent u wellicht van de televisie zoals van North and South, en Gone with the Wind. De Charleston City-markt is de ultieme plek voor een leuke winkeltocht.

Onze Top 5!

1. Historic District - het historische winkelgebied in Historic Charleston

2. Boone Hall Plantation & Gardens en Magnolia Plantation - Boone Hall is een voormalige katoenplantage bekend van de film Gone with the Wind en serie North and South. Magnolia Plantation is een voormalige rijstplantage met een indrukwekkend herenhuis en een prachtig aangelegde tuin.

3. USS Yorktown - Vliegdekschip uit 1943 waar u een unieke inkijk krijgt in hoe het schip en haar bemanning werkten en leefden in de periode 1943 – 1970.

4. Charleston City Market - een overdekt winkelgebied, bestaande uit een aantal markthallen waar u leuke souvenirs kunt kopen.

5. Battery Park - een pittoresk park met een prachtig uitzicht op de haven en indrukwekkende koloniale villa's.

Historic District

Het historische district, met King Street, is het centrum en de historische wijk van Charleston. Hier vindt u indrukwekkende architectuur, een rijke geschiedenis, geweldige boetieks, kunstgalerijen en souvenirwinkels. Opvallend zijn de prachtige gebouwen, allemaal in verschillende pastelkleuren. Deze wijk werd in 1960 als nationaal historisch monument benoemd.

Historic District Charleston
Historic District Charleston

Boone Hall Plantation & Gardens

Deze plantage is een van de oudste plantages in de Verenigde Staten, waar tot op heden nog geteeld wordt. De plantage bestaat al sinds 1681. De plantage werd enerzijds gekenmerkt als een belangrijke producent voor bakstenen (waar een groot deel van Charleston mee gebouwd is) , pecannoten (grootste leverancier destijds in de Verenigde Staten) en katoen, maar vond er ook heel veel slavernij plaats. De plantage veranderde regelmatig van eigenaar. In 1935 is de plantage gerenoveerd, zoals hij tot op heden te zien is. Tegenwoordig vindt er nog een levendige teelt plaats van o.a. aardbeien en perzikken. De oprijlaan naar het landgoed is ruim en kilometer lang, met aan weerszijden oude eikenbomen. Op locatie zijn er verschillende bloemvelden, een vlindertuin, café en souvenirwinkel aanwezig. Tevens is het mogelijk om verschillende tours te maken langs de vele tuinen en plantages.


Boone Hall Plantation Charleston
Boone Hall Plantation Charleston

Magnolia Plantation

Deze mooie plantage maakt vooral indruk door zijn uitgestrekte park en tuinen. Naast het hoofdgebouw en de prachtige magnoliatuin kunt u ook het naastgelegen moerasgebied bezoeken. Hier leven niet alleen talloze soorten vogels, maar ook alligators.

Magnolia Plantation Charleston
Magnolia Plantation Charleston

Charleston City Market

De Charleston City Market is een historisch marktcomplex bestaande uit verschillende hallen. Hier zijn veel producten uit de regio te vinden, zoals sieraden, zeepjes, manden met zoet gras en natuurlijk kleding. De markthallen bevinden zich tussen Meeting Street en East Bay Street. De hallen met airconditioning zijn welliswaar erg toeristisch, maar degene die op zoek is naar een origineel souvenir zal het hier zeker vinden.

Charleston City Market
Charleston City Market

Battery Park/ White Point Garden

Dit park ligt in het hart van het historische centrum van Charleston. Het park biedt een spectaculair uitzicht op Fort Sumter en de haven van Charleston. Het grote grasveld is ideaal voor een picknick en u kunt hier echt ontspannen na uw sightseeing tour. Maar ook hier is de geschiedenis alom vertegenwoordigd. Beelden en kanonnen uit de burgeroorlog geven een interessante kijk in de geschiedenis van Charleston.

Battery Park Charleston
Battery Park Charleston

Fort Sumter

Dit fort is vernoemd naar Thomas Sumter, een belangrijke generaal ten tijde van de onafhankelijkheidsoorlog. De bouw van dit vijfhoekige fort begon in 1829 maar was nog niet afgebouwd toen het bestormd werd door het leger van de zuidstaten in 1861. Dit luidde de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog in. Fort Sumter is tegenwoordig een nationaal monument en onderdeel van de Amerikaanse National Park Service. Het fort is bereikbaar met een boot, waar bezoekers onder begeleiding van een park ranger inzicht krijgen in de roerige geschiedenis van het fort.

Sumter Charleston
Sumter Charleston

Little Facts!

1. Charleston werd uitgeroepen tot beste stad in de Verenigde Staten in 2016

3. Een totaal van 50 kerken bezorgde het stadje de bijnaam 'De Holy City'

4. Vliegtuig fabrikant Boeing legt in Charleston de laatste hand aan de Dreamliner, voordat deze naar de desbetreffende luchtvaartmaatschappij verscheept worden.

5. In 1736 opende The Dock Street Theatre, het eerste theater in Amerika

6. De langste tuibrug in Noord-Amerika verbindt Historic Charleston en Mount Pleasant

7. Charleston was, toen het nog onderdeel was van de Britse Kolonien, de op drie na grootste stad van Amerika en tevens de rijkste stad van Amerika.

8. De Amerikaanse burgeroorlog werd eveneens ingeluid in Charleston. De zuidstaten openden de aanval op Fort Sumpter op 12 april, 1861.