Chattanooga

Pittoresk hart van de zuidelijke staten

 • Tennessee River
  Tennessee River
 • Chattanooga landschap
  Chattanooga landschap
 • Coolidge Park
  Coolidge Park
 • Rock City Gardens
  Rock City Gardens

The Place to go

Deze pittoreske locatie werd door de New York Times uitgeroepen tot een van de Top 45 Places to Go ter wereld. Iedereen die hier is geweest, zal begrijpen waarom. Chattanooga ligt verscholen tussen adembenemende bergen in het zuidoosten van Tennessee aan de prachtige rivier de Tennessee en is een van de meest adembenemende steden van de VS. In deze glorieuze stad wacht een wereld van buitenavontuur, live evenementen, unieke kunst, fantastisch dineren en Hamilton Mall, het grootste winkelcentrum van Tennessee.

Onze top 3!

1. Ruby Falls - De diepste en hoogste openbare waterval in de VS.

2. Lookout Mountain - De Lookout Mountain komt 2000 voet / 610 voet boven zeeniveau uit

3. Outdoor - De perfecte plek voor buitenactiviteiten

Ruby Falls

Ruby Falls is de laagste en tegelijk de hoogste openbare waterval in de VS. Sinds de eerste tour in 1930 is Ruby Falls een populaire wandelbestemming, vooral voor natuurliefhebbers. 1120 voet / 341 meter onder de grond kunt u de ongelooflijke schoonheid van dit natuurlijke wonder verkennen.

Ruby Falls Tennessee
Ruby Falls Tennessee

Lookout Mountain

Lookout Mountain steekt 2000 voet / 610 voet boven zeeniveau uit en biedt een uniek uitzicht over Chattanooga. Het uitzicht is niet minder adembenemend dan de bezienswaardigheden zelf: vanaf hier heb je een geweldig uitzicht op Rock City, Ruby Falls, de Iceline Railway en het Chickamauga & Chattanooga National Milityra Park.

Lookout Mountain Chattanooga
Lookout Mountain Chattanooga

Outdoor

In de openbaar toegankelijke Chattanooga-parken, die langs de rivieroever liggen, is er voor elk wat wils, van klein tot groot. U kunt dus beginnen met uw kinderen een spannende kanotocht over de Tennessee-rivier te maken of de kinderen een paar ronden laten draaien op een van de vele carrousels. Chattanooga staat altijd al bekend als een topbestemming voor buitenactiviteiten zoals paardrijden, wandelen en deltavliegen en is een van de meest populaire bestemmingen voor echte outdoorliefhebbers vanwege zijn mountainbike-, klim- en raftingmogelijkheden.

Greenway Farm Chattanooga
Greenway Farm Chattanooga

Fun Facts!

- Het nummer "Chattanooga Choo Choo" was het eerste nummer ter wereld dat een gouden plaat ontving

- 's werelds eerste rechten op Coca-Cola-franchiseflessen werden voor twee miljoen dollar gekocht van twee lokale advocaten

- Veel wereldberoemde persoonlijkheden komen oorspronkelijk uit Chattanooga, waaronder Usher, Samuel L. Jackson en Leslie Jordan