Cocoa Beach

Surfparadijs

Cocoa Beach, badplaats bij het Kennedy Space Center

De mooie badplaats Cocoa Beach ligt op minder dan een uur rijden van Orlando en slechts een half uur van het Kennedy Space Center. Vanaf het strand heeft u een onbelemmerd zicht op de raketlanceringen in het nabijgelegen Cape Canaveral. Cocoa Beach  is vooral een geweldige plek om te ontspannen op het strand. Aanschouw surfers, probeer het zelf of geniet van een drankje in een van de gezellige bars met livemuziek in de avonduren. Ook de souvenirwinkels en kleine boetieks zijn een bezoekje waard.

Onze top 3!

1. Cocoa Beach Pier - Het uitgaanscentrum van Cocoa Beach

2. Ron Jon's Surf Shop - 's werelds grootste surfwinkel

3. Lori Wilson Park - Pittoresk strandpark met diverse voorzieningen

Cocoa Beach Pier

Westgate Cocoa Beach Pier, opgericht in 1962, is een historisch monument aan de kust van Florida. Vanwege de uitstekende locatie is de pier altijd vol met lokals en bezoekers van over de hele wereld die willen genieten van dit prachtige stukje Cocoa Beach. De Westgate Cocoa Beach Pier is de thuisbasis van vijf restaurants, vier bars, souvenirwinkels en livemuziek terwijl de gasten gratis genieten van een spectaculair uitzicht op de Atlantische Oceaan. Veel vissers ontmoeten elkaar op de ongeveer 240 meter lange pier. Bekijk hier de beste surfers van de wereld of breng een ontspannende dag op het strand door.

Cocoa Beach
Cocoa Beach

Ron Jon's Surf Shop

Bezoek de grootste surfwinkel ter wereld, Ron Jon's Surf Shop in Cocoa Beach! Op 4800m² vindt u alles wat het surfhart begeert. Er zijn inmiddels 12 winkels in de VS, maar in Cocoa Beach is het hoofdkantoor gevestigd. De winkel biedt 24 uur ononderbroken winkelplezier. Hier vindt u alles, van kleding tot accessoires, verschillende surfplanken, duikuitrusting, skateboards, strandartikelen en natuurlijk souvenirs.

Ron Jon's Surf Shop
Ron Jon's Surf Shop

Lori Wilson Park

Voor een ontspannen stranddag aan de Atlantische kust bezoekt u het Lori Wilson Park in Cocoa Beach. Het park van 13 hectare is van zonsopgang tot zonsondergang geopend. Prachtige weelderige paden leiden naar het brede zandstrand dat niet zo druk is als de stranden van Miami Beach of de Gulf Coast. Naast gratis parkeergelegenheid biedt het strand kleedruimtes, toiletten en douches waar u kosteloos gebruik van kunt maken.

Beachpark
Beachpark

Fun Facts!

1. de beroemde jaren 60 en 70 serie 'I Dream of Jeannie' speelt zich in Cocoa Beach af.

2. 's werelds meest beroemde surfer - Kelly Slater - komt uit Cocoa Beach

3. Hulk Hogan had ooit een bar in Cocoa Beach

4. Cocoa Beach dankt zijn naam aan een tinnen doos met het label Baker's Cocoa

5. De grootste surfwinkel ter wereld heet Ron Jon Surf Shop en is gevestigd in Cocoa Beach. Elk jaar bezoeken meer dan 2 miljoen mensen de winkel

6. Cocoa Beach is de surfhoofdstad van de oostkust