Galveston

Veelzijdige havenstad aan de Texaanse Rivièra

 • Het 140 jaar oude Ruhl House is een van de opvallendste woningen in Galveston.
  Ruhl House Galveston
 • Het strand in Galveston
  Galveston Beach
 • Zonsondergang over de Galveston Pier
  Zonsondergang
 • De haven van Galveston
  Galveston Haven

Stad met charme en geschiedenis

In het uiterste oosten van de staat Texas, op een eiland voor het vasteland aan de Golf van Mexico, is Galveston zeker een van de meest interessante vakantiebestemmingen in de Lone Star State dankzij tal van recreatieve mogelijkheden in de buitenlucht en culturele attracties.

De stad heeft een opwindende geschiedenis: aan het begin van de 19e eeuw diende Galveston als een schuilplaats voor piraten, slechts enkele decennia later ontwikkelde de stad zich dankzij de geografisch aantrekkelijke ligging tot een van de belangrijkste en meest welvarende plaatsen aan de Golfkust met de bouw van een diepzeehaven. Tegenwoordig biedt Galveston niet alleen een prachtige oude stad met talrijke restaurants, kunstgalerijen en antiekwinkels, maar ook kilometerslange zandstranden en talrijke natuurreservaten met interessante flora en fauna.Onze Top 6 in Galveston!

1. Galveston Island Historic Pleasure Pier - nostalgisch pretpark in promenadestijl voor het hele gezin

2. Strand Historic District - verbluffende architectuur, talloze restaurants en mooie boetieks in het centrum van Galveston 

3. Stranden - Meer dan 32 mijl van het zandstrand van Galveston Island. Dit is voor iedereen de perfecte plek voor een ontspannen dag op het strand 

4. Moody Gardens - complex van drie glazen piramides, waarin drie verschillende themawerelden zijn ondergebracht 

5. Galveston Island State Park - 2.000 hectare groot park om te wandelen, fietsen, vissen en vogels kijken 

6. 11877 Elissa Tall Ship & Seaport Museum - stap aan boord van een van de oudste zeilschepen die nog steeds in bedrijf zijn

Galveston Island Historic Pleasure Pier

De historische Pleasure Pier van Galveston Island, geopend in 2012, vond zijn plaats waar van 1943 tot 1961 de oorspronkelijke Pleasure Pier stond, die in september 1961 werd verwoest door een orkaan.

Met een lengte van 340 meter biedt het een pretpark, dat niet alleen in 16 attracties heeft - waaronder een achtbaan en een waterglijbaan, een bootschommel en een kettingcarrousel - maar ook souvenirwinkels en natuurlijk restaurants. De zogenaamde Pier Pass, die je nodig hebt om toegang te krijgen tot de pier, kost 10 USD. Dit ticket geeft echter nog geen toegang tot de attracties, hiervoor betaal je per attractie ongeveer USD 4 koop je een All Day Ride Pass , die momenteel $ 26,99 kost en je recht geeft op onbeperkt gebruik van alle attracties.

Galveston Island Historic Pleasure Pier
Galveston Island Historic Pleasure Pier

Galveston Historic Strand District

Bezoek zeker het stadscentrum van Galveston, dat ook wel "The Strand" wordt genoemd, en dat indruk maakt met zijn historische gebouwen met Griekse en Victoriaanse architectuur. Talrijke restaurants en cafés, originele boetiekjes, kunstgalerijen en souvenirwinkels nodigen u uit om te gaan winkelen of heerlijk te eten.

Een heel bijzonder hoogtepunt is te vinden in Postoffice Street: het Grand 1894 Opera House. Dit operahuis, gebouwd in romijnse stijl, organiseert nog steeds shows, maar is ook regelmatig open voor rondleidingen. Omdat dit gebouw talloze orkanen heeft doorstaan, is het een cultureel icoon van Texas geworden.

The Strand Historic District
The Strand Historic District

De stranden

Meer dan 52 km aan stranden nodigen u uit om op Galveston Island te ontspannen: Of het nu Stewart Beach is, dat erg populair is bij gezinnen en verschillende voorzieningen en diensten heeft, zoals toilet- en doucheruimtes, een kinderspeeltuin, volleybalvelden en natuurlijk eetgelegenheden. Of kies toch voor de ietwat afgelegen en natuurlijke stranden: hier vindt iedereen zijn plekje waar je een ontspannende dag op het strand kunt doorbrengen.

Strand in Galveston
Strand in Galveston

Moody Gardens

Zorg ervoor dat je een hele dag vrijmaakt als je dit enorme complex gaat bezoeken. Het bestaat uit drie glazen piramides - een blauwe, een roze en een witte - en is een van de belangrijkste attracties van Galveston. In de blauwe piramide is er een aquarium waar je zeehonden, haaien en duizenden tropische vissen en pinguïns kunt bewonderen. De witte piramide herbergt een indrukwekkend regenwoud, met flora en fauna die je anders alleen in Azië en Afrika ziet, en in de roze piramide zijn er tijdelijke tentoonstellingen met interactieve wetenschap onder het motto "Discovery Museum".  Daarnaast vindt je er een spa- en zwembadgedeelte, een speeltuin, 3D- en 4D-bioscopen, een golfbaan, een klimpark en diverse eetgelegenheden. 

Moody Gardens Galveston
Moody Gardens Galveston

Galveston Island State Park

Voor wie op zoek is naar een beetje rust en stilte, is het Galveston Island State Park een aanrader. Dit park, gelegen aan de Golf van Mexico, biedt puur natuur op een oppervlakte van ongeveer 2000 hectare: moerassen, duinen, vijvers, stranden en riviermondingen nodigen je uit om te wandelen, picknicken, vissen, mountainbiken, kanoën of kajakken. 

Galveston Island State Park
Galveston Island State Park

1877 Elissa Tall Ship & Seaport Museum

Stap aan boord van een van de oudste zeilschepen die nog in bedrijf zijn in het Texas Seaport Museum. De ELISSA is gebouwd in Schotland in 1877, en is een fascinerend gezicht met zijn enorme witte zeilen. Ook is dit zeilschip erkend als nationaal historisch monument sinds 2000. Heeft onder andere gevaren onder de Noorse, Finse, Griekse en Zweedse vlag en vervoerde goederen over de hele wereld gedurende een periode van 90 jaar . Dankzij de inzet van het museumpersoneel en honderden vrijwilligers worden ook nu nog regelmatig de zeilen gehesen. 

1877 Elissa Tall Ship
1877 Elissa Tall Ship
Galveston