Kamloops

Centraal gelegen in British Columbia

 • Downtown Kamloops (Tourism Kamloops - Rachel Lewis)
  Downtown Kamloops (Tourism Kamloops - Rachel Lewis)
 • Hondensleetochten in de winter (Tourism Kamloops - Mary Putnam)
  Hondensleetochten in de winter (Tourism Kamloops - Mary Putnam)
 • Ideale bestemming voor golfliefhebbers (Tourism Kamloops - New Parallel Productions)
  Ideale bestemming voor golfliefhebbers (Tourism Kamloops - New Parallel Productions)
 • Battle Buff uitzichtpunt (Tourism Kamloops - Field & Forest)
  Battle Buff uitzichtpunt (Tourism Kamloops - Field & Forest)
 • Wintersport in Sun Peaks
  Wintersport in Sun Peaks
 • Heldere sterrenhemel
  Heldere sterrenhemel

Kent u Kamloops?

De middelgrote stad Kamloops is centraal gelegen in het zuiden van de provincie British Columbia. De stad vormt ook een belangrijk transportknooppunt van drie belangrijke snelwegen en twee spoorlijnen die door Kamloops lopen. De veelzijdigheid van het landschap met zijn halfdroge graslanden en bergen maken Kamloops tot een populaire bestemming voor het gehele jaar. Liefhebbers van outdooractiviteiten kunnen in deze omgeving hun hart ophalen, vooral omdat de zon gemiddeld 3000 uur per jaar schijnt. Ontdek Kamloops met ons!

Aanbevolen activiteiten

BC Wildlife Park - Maak kennis met de inheemse diersoorten in West-Canada zoals beren, bospoema's, coyotes, elanden en uilen

In de zomer:
Wanselen, golfen en watersport - 
Vervelen is in Kamloops niet mogelijk. Geniet van de omgeving middels de vele wandelpaden, neem deel aan een wijnproeverij, ontspan met een rondje golf en probeer een van de verschillende watersporten.

In de winter: 
Wintersport en meer - Het Sun Peaks Resort biedt een verscheidenheid aan leuke activiteiten in de winter. Of het nu gaat om skiën, langlaufen, snowboarden, de drie bergen, het skidorp in Europese stijl biedt het allemaal! Op de kleinere Harper Mountain kunt u ook naar hartelust genieten van de sneeuw en bijvoorbeeld een wandeltocht op sneeuwschoenen uitproberen. Na een actieve dag kunt u zich warmen bij de open haard en genieten van een klassieke Canadese poutine.

Dagexcursies vanaf Kamloops - Kamloops is tijdens uw vakantie een ideale uitvalsbasis voor diverse dagexcursies. U kunt verschillende routes verkennen in een straal van 300 - 550 kilometer en zo de omliggende regio's leren kennen. Rijdt u bijvoorbeeld naar Wells Gray Provincial Park om Helmcken Falls te bezoeken of ontdek de oude goudwinningsroutes.

Mooie uitzichtpunten

Kamloops Lake Viewpoint
Dit punt ligt direct aan de Trans-Canada Highway (Hwy # 1). Een stop is zeker de moeite waard en met een beetje geluk ziet u misschien nog een trein langs de indrukwekkende kust slingeren.

Tower and Sunset Trails im Kenna Cartwright Park
In dit park vindt u wandelpaden met een totale lengte van 40 kilometer. Kies een route en geniet van een zonsondergang met spectaculair uitzicht.

Gibraltor Rock im Paul Lake Provincial Park
Op slechts 30 minuten rijden van Kamloops ligt het Paul Lake Provincial Park. Daar kunt u ontspannen op het strand of uzelf uitdagen met een wandeling naar Gibraltar Rock. De route is 3,2 km lang en aan het eind wordt u beloond met een uitzicht op het meer vanaf 282 meter.

Battle Buff
Deze uitdagende route is perfect tijdens zonsopkomsten of -ondergangen en biedt een fantastisch uitzicht op het Kamloops meer. In het voorjaar zijn de bloeiende wilde bloemen een bijzonder mooi gezicht.

Battle Buff route
Battle Buff route

Fun Facts

- De naam Kamloops komt van het Secwepemc-woord "T'kemlups" en betekent "de samenvloeiing van de rivieren"
- In Kamloops bevindt zich het eerste Longboard Park van Canada.
- In totaal zijn er 82 parken in Kamloops, met een totale oppervlakte van 1350 hectare.
- Kamloops heeft 13 golfbanen. Daarnaast is de stad "Canada's Tournament Capital" met meer dan 100 toernooien per jaar op verschillende toplocaties.