Kingman

the Heart of Route 66

  • Bar in Kingman
    Kingman
  • Route 66 die langs Kingman loopt
    Route 66
  • Route 66 diner, Mr. D'z
    Route 66

Kingman

Kingman is een plaats in Noordwest – Arizona en ligt op de welbekende route 66, en word ook wel ‘’the Heart of Route’’ genoemd. Deze stad ligt het dichtst bij de Grand Canyon en is vanwege het gematigde klimaat een mooie plek om te bezoeken. Kingman is de hoofdstad van de Mohave County en heeft iets minder dan 30.000 inwoners. In 1882 werd Kingman officieel gesticht en werden de grootste bron van inkomsten de mijnbouw en veeteelt. De stad kreeg in 1883 een station waardoor het een enorme groei doormaakte. Er is tijdens uw bezoek aan deze stad genoeg te zien en te beleven.

Onze Top 3!

1. Historic Route 66 Museum: een echte must see als je meer wilt weten over het verhaal van deze beroemde weg

2. Kingman Railroad Museum: de geschiedenis van deze stad staat in verband met de spoorweg, dus een museum om deze herinneringen in leven te houden kon niet achter blijven.

3. Breng een bezoek aan Cella Winery: Deze wijnmakerij heeft een aantal prijzen hebben gewonnen. Sinds 2014 is deze wijnmakerij geopend voor publiek.


Bonelli House

Een van de beroemdste families van Kingman zijn de Bonelli's - de familie van een Zwitserse Mormoonse immigrant, George, die aan het eind van de 19e eeuw trouwde met Effie, de dochter van de Kingman Santa Fe Railroad Station Master. Ze kregen negen kinderen en bouwden hun eerste huis in 1895, dat vervolgens in 1915 afbrandde. Het werd snel weer opgebouwd en in de loop der jaren zijn alle kinderen uit huis gegaan. Het huis bleef in familiebezit tot 1973, toen het door de stad werd gekocht om in 1978 als museum te worden geopend. De Mohave Pioneers Historical Society is verheugd om bezoekers een voorbeeld te kunnen laten zien van lokale architectuur en de inhoud ervan die typerend waren voor een rijke familie van die tijd.

Kingman Old Town

Het oude centrum heeft ook genoeg historische gebouwen die je kunt bekijken. Het is mogelijk om een routegids op te halen in een van de musea om de stad te gaan ontdekken met een stadswandeling. Ook kun je een indruk krijgen van het verleden van de stad door een bezoek te brengen aan het Locomotive Park. In dit park staat zelfs een oude locomotief die vanaf 1928 tussen Los Angeles en Kansas reed.

Oude Locomotief
Oude Locomotief

Klimaat

Kingman heeft een woestijnklimaat maar vanwege de nabij gelegen Lower Colorado River Valley is het in de zomer hier niet zo warm als in de woestijn. In de winter wil het nog wel eens in de nachten vriezen, maar overdag is de temperatuur goed te doen.

Kingman