Lake City

Lake City heette oorspronkelijk "City of Alligators"

  • Ook in Lake City kun je genieten van het mooie buitenleven.
    Lake City
  • Ga lekker shoppen in de Lake City Mall!
    Shopping Tour

Lake City

Lake City maakt deel uit van de staat Florida en ligt op ongeveer 100 km van Jacksonville. De stad bestaat al sinds 1830, toen het de "Stad van de Alligators" heette. Het wordt echter sinds 1859 Lake City genoemd.

De plaats biedt veel buitenactiviteiten en trekt daardoor veel bezoekers. Elk jaar worden in Lake City verschillende evenementen en festivals gehouden. Winkelliefhebbers moeten een uitstapje maken naar Lake City Mall, waar zich talloze winkels en restaurants bevinden.


Feiten

- Lake City heeft ongeveer 12.000 inwoners (vanaf 2018).
- Jacksonville is de dichtstbijzijnde internationale luchthaven. 
- Elk jaar vinden er verschillende festivals plaats. 


Onze top 4 in Lake City

Alligator Warrior Festival
Dit jaarlijkse evenement herinnert aan de jaren 1800-1859, toen de stad nog "Alligator Village" heette. Muziek en dans vinden plaats op dit festival en verschillende verkopers bieden handgemaakte souvenirs aan. 

Alligator Lake Park
Alligator Lake Park is ook een bezoek waard. U vindt hier veel fiets- en wandelpaden, een speeltuin en picknickfaciliteiten

Historisch museum van Lake City Columbia Conty 
Dit historisch museum bevindt zich in het stadscentrum. In dit museum leer je veel over de ontwikkeling en cultuur van de stad. Het huis is gebouwd in 1870 en heeft dus een unieke bouwstijl. U vindt in dit huis ook antiek meubilair en foto's van oude huishoudelijke artikelen om een indruk te krijgen van het leven 150 jaar geleden. 

Vallende Creek Falls
Op ongeveer 10 minuten rijden van Lake City ligt Falling Creek Falls. Watervallen zijn niet gebruikelijk in Florida en ook Falling Creek Falls is niet zo bekend, maar toch een bezoek waard. Een korte wandeling brengt u bij de Falling Creek Falls 


Alligator Lake Park/Lake City
Alligator Lake Park/Lake City