Liverpool

Nova Scotia

  • Kejimkujik Seaside is een geliefde wandelplek.
    Kejimkujik Seaside

Liverpool

Het pittoreske stadje Liverpool ligt aan de Atlantische Oceaan aan de South Shore in de Canadese provincie Nova Scotia. Sinds de 19e eeuw is Liverpool een belangrijke havenstad waarbij de visserij en de scheepsbouw de hoofdactiviteiten zijn.

Facts

- Liverpool is de geboorte plaats van Country Zanger Hank Snow

- Liverpool ligt in de monding van de Mersey River

- Bewoners van Halifax komen in de zomer graag naar Liverpool, door het warme weer en de stranden die rondom Liverpool liggen

- Jaarlijks worden er in Liverpool de “Privateer Days” gehouden. De geschiedenis komt hier tot leven


Museums

Voor de grootte van de stad is het aantal musea aanzienlijk. Hier vindt u meer over de geschiedenis van de stad. Een greep uit de musea die in Liverpool te vinden: Queens County Museum, Perkins House Museum en Hank Snow Home Town Museum. 

Privateer Days Festival

Het piraten verleden van Liverpool komt tot leven tijdens de Privateer Days die elk jaar gehouden worden in Liverpool. Het festival bestaat onder andere uit de Rum Run, een 18e eeuwse bruiloft, vuurwerk, legerplaats, live muziek en nog veel meer. 

Privateer Days Festival
Privateer Days Festival

Fort Point Lighthouse

Gelegen tegenover de haven van Liverpool ligt de op drie na oudste vuurtoren van Nova Scotia, de Fort Point Lighthouse. Bij deze vuurtoren is ook een museum gevestigd en is omringd door het Fort Point Lighthouse Park, waar je heerlijk kunt wandelen of bijvoorbeeld picknicken. 

Kejimujik National Park Seaside

Kejimujik National Park Seaside is een onderdeel van het Kejimkujik National Park and Historical Site. Dit nationale park beslaat 22 km2 aan kustlijn en heeft twee schilderachtige wandelpaden die door dit park lopen, de Harbour Rocks Trail en de Port Joli Head trail. U kunt hier echt één worden met de natuur. 


Liverpool, Nova Scotia