Naples

Florida

  • Naples Downtown
    Naples Downtown
  • Naples Pier
    Naples Pier
  • Zonsondergang
    Zonsondergang

Naples

Witte stranden, wuivende palmbomen en een strak blauwe zee. Een aantal woorden waarmee je Naples goed zou kunnen samen vatten. Maar Naples is zo veel meer.

Naples is een stad die vaak wordt vergeten bij een rondreis door Florida. Dat is jammer want deze stad heeft zoveel te bieden. Naast het bovenstaande heeft Naples ook een groot aanbod aan winkels.

Aan de 5th Avenue South kunnen de shopaholics hun hart ophalen, om vervolgens ergens, onder het genot van een hapje en een drankje, bij te komen in een van de gezellige restaurantjes, bistro’s of cafeetjes die Naples te bieden heeft. ’s Avonds kun je een wandeling maken richting de iconische pier van Naples om daar de zonsondergang te bewonderen.


In de buurt van Naples

Miromar Outlets: in ongeveer een half uur rijden van Naples ben je bij de Miromar Outlets. Hier vindt je tal van winkels met de meest uiteenlopende designermerken tegen outletprijzen. Ook zijn er genoeg eetgelegenheden om even te pauzeren en het parkeren is gratis. Kortom een goede plek om je een dag te kunnen vermaken.

Babcock Eco Ranch

Op ongeveer een uur rijden van Naples ben je in Punta Gorda. Daar bevindt zich de Babcock Eco Ranch. In een omgebouwde schoolbus rijdt je door een landschap dat er net zo uit ziet als Florida voor dat het door mensen werd bewoond. Een enthousiaste gids verteld je over de Ranch en de flora en fauna. De kans is groot dat je wilde dieren ziet, zoals krokodillen, tropische vogels en misschien wel een panter!

De Everglades

Via de Tamiami rijdt je vanuit Naples zo de Everglades in. De Everglades is misschien het bekendste nationale park van Florida. Dit moerasachtige gebied is op allerlei manieren te verkennen. Er worden kano-tochten aangeboden, maar wil je wat meer actie dan kun je het water ook per airboat of speedboat verkennen. Ook kun je naar het Ernest F. Coe Visitor Centre. Daar kun je de fauna van Everglades van heel dicht bij bewonderen.

Wist je dat...

- Naples ook wel de Golf-hoofdstad van de wereld wordt genoemd? Naples heeft de meeste golf-holes per hoofd van de bevolking. Ook hebben ze ruim 80 championsship golf courses.

- In Collier County, waar Naples deel van uitmaakt, nog 100 tot 160 “ Florida Panthers” in het wild leven?

- Je in Naples het kleinste postkantoor van Amerika kunt vinden? The Ohopee Post Office bevindt zich ten oosten van Naples aan de Tamiami Trail in de Everglades.

- De iconische pier van Naples gebouwd is in 1888? De stad was toen alleen vanaf het water bereikbaar.

- Naples de meest uitgebreide botanische tuinen van Amerika heeft?