St. Augustine

Oldest City

  • St. Augustine Aviles Street
    St. Augustine Aviles Street
  • Historie in St. Augustine
    Historie in St. Augustine
  • St. Augustine Bridge of Lions
    St. Augustine Bridge of Lions

Oudste stad van de VS

Het rijke erfgoed van St. Augustine maakt de stad en haar omgeving een unieke en interessante bestemming. St. Augustine werd gesticht in september 1565 door Don Pedro Menendez de Aviles uit Spanje. Het is de eerste door Europa gestichte stad in de Verenigde Staten, beter bekend als de 'oudste stad van de VS. 

Slenter door de smalle straatjes, bezoek de vele musea en bezienswaardigheden zoals Castillo de San Marcos, Fort Matanzas, de fontein van de jeugd van Ponce de Leon en het oudste schoolgebouw van de VS. Lees hieronder waarom St. Augustine niet mag ontbreken tijdens uw rondreis door Florida!

Onze top 5!

1. Oldest Wooden Schoolhouse: De oudste school van de VS. Dit houten schoolgebouw is nu een historisch museum met tuin en geeft een unieke kijk in het onderwijs in die tijd.
2. Castillo de San Marcos: Het oudste fort van de Verenigde Staten. Opgensteld voor publiek met rondleidingen en demonstraties. 
3. St. Augustine lighthouse: Deze vuurtoren, aan de noordkant van het eiland Anastasia, werd gebouwd tussen 1871 en 1874 en is 360 dagen per jaar geopend voor het publiek.
4. St. Augustine Alligator Farm Zoological Park: De enige plek ter wereld waar u elke nog levende soort krokodil kunt zien!
5. Old Jail: Historische gevangenis in Old Town welke nu dienst doet als museum.

Oldest Wooden Schoolhouse

Dit museum is een uniek stuk erfgoed, bewaard gebleven om het huiselijke leven van de Spaanse kolonisten en het schoolleven in de jaren 1800 te weerspiegelen. De bijzondere ervaring begint al bij binnenkomst als de professor tot leven komt en u verwelkomt. Kijk mee in de klas en na het bezoek ontvangt u een diploma. En het is erg verleidelijk om de schoolbel in de tuin te luiden.

Old School St. Augustine
Old School St. Augustine

Castillo de San Marcos

Het Castillo de San Marcos is het oudste metselwerkfort van de Verenigde Staten. Dit grote Spaanse fort is gebouwd ter verdediging van de ‘nieuwe wereld’ . het fort is meer dan 300 jaar oud en een van de belangrijkste attracties van St. Augustine. Er zijn genoeg dingen te doen in het Castillo. Bezoek de vele kamers die ooit de soldaten en gevangenen herbergden, de grote binnenplaats en het kanonterras met een geweldig uitzicht op de stad. Er vinden rondleidingen plaats evenals kanonbommen en wapendemonstraties op vrijdagen, zaterdagen en zondagen. Op de website vindt u actuele tijden.

Castillo de San Marcos St. Augustine
Castillo de San Marcos St. Augustine

St. Augustine Alligator Farm

Het zoölogisch park St. Augustine Alligator Farm begon aan het eind van de negentiende eeuw als een kleine tentoonstelling met Florida-reptielen en werd al snel een bijzondere attractie in Florida. Tegenwoordig is het een moderne dierentuin voor het publiek met educatieve shows en tentoonstellingen. Tevens doet men hier belangrijk onderzoek voor wereldwijde instandhouding van de reptielen. Leuke highlight van het park is de Zip line attractie. Over een gebied van 7 hectare bevindt zich een zipline traject boven het leefgebied van de krokodillen, waarbij tropische volgels op ooghoogte en de bijzondere Lemuren uit Madagaskar (Maki’s) op armlengte verschijnen.

Old Jail

Deze historische gevangenis diende de stad St. Augustinus van 1891-1953. Bezoekers kunnen gedurende de dag of nacht rondleidingen door de gevangenis maken, waarbij u de vrouwencellen, mannencellen en de maximale veiligheidscellen kunt bekijken. De unieke geschiedenis van de Oude Gevangenis zit vol met fascinerende verhalen over de gevangenen en de sheriffs (en hun families!) die tegenover de cellen woonden! Er worden onderhoudende rondleidingen in ‘Sherrif stijl’ gegeven en om het gevoel volledig te ervaren kunt u zich laten opsluiten in een kooi.

Old Jail St. Augustine
Old Jail St. Augustine

Fun Facts!

- St. Augustine is het oudste plaatsje van Amerika.

- Elk jaar rond kerst organiseert St. Augustine Night of Lights en is met 2 miljoen lichtjes een van de beste lichtshows van het land

- De oudste school en haven vindt u in St. Augustine.

- Er staan maar liefst 3 forten in St. Augustine.

- Treasury Street in St. Augustine is met een breedte van slechts 2.13 m de smalste straat van de VS!