Winnipeg

Diversiteit en cultuur in het hart van Canada

 • Winnipeg is groen, maar heeft ook veel restaurants, winkels en cultuur.
  Winnipeg Downtown
 • Er zijn meer dan 1000 restaurants in de stad, dus er is voor ieder wat wils!
  Culinaire variatie
 • Winnipeg in de avond
  Skyline van Winnipeg
 • Nieuwe spa in Winnipeg, tijd om te ontspannen
  Thermen van Nordik Spa Nature
 • Winnipeg is ook in de winter goed te ontdekken.
  Downtown
 • Je vindt hier niet alleen vertegenwoordigers van het noorden, maar ontdekt ook veel dieren van over de hele wereld.
  Assiniboine Park and Zoo

Winnipeg

De hoofdstad van de Canadese provincie Manitoba ligt geografisch in het midden van Noord-Amerika. Bijna 800.000 mensen wonen in de metropool, die slechts 100 kilometer van de Amerikaanse grens ligt en die direct via de Trans Canada Highway gemakkelijk te bereiken is. Winnipeg is vol cultuur en diversiteit en er worden meer dan 100 verschillende talen gesproken. Zelfs in de winter is Winnipeg een populaire reisbestemming, die ook internationaal bekend staat om de kunstscene, kleurrijke festivals, karakteristieke wijken en buitenactiviteiten. Liefhebbers van culinaire hoogstandjes kunnen genieten van meer dan 1000 restaurants.

Topactiviteiten

 1. Canadian Museum of Human Rights
 2. Therméa by Nordik Spa-Nature
 3. Assiniboine Park and Zoo
 4. The Forks
 5. The Manitoba Museum
 6. Winnipeg Art Gallery
 7. FortWhyte Alive
 8. Royal Canadian Mint
 9. Festival du Voyageur

Canadian Museum for Human Rights

Dit museum springt al in het oog met zijn buitengewone architectuur en domineert de skyline van Winnipeg. Elf interactieve en inspirerende exposities wachten op de bezoeker. Bovenaan het gebouw staat de "Tower of Hope". Dit belooft een adembenemend uitzicht over de stad. Het museum wil de dialoog met mensen stimuleren en verandering naar een betere wereld bevorderen.

Canadian Museum for Human Rights
Canadian Museum for Human Rights

Assiniboine Park and Zoo

Iedereen houdt van ijsberen en zeehonden maar de nieuwe ''Journey to Churchill'' zal je verbazen! Bekijk de gigantische zoogdieren die duiken, zwemmen en spelen. Dit gebeurt onder andere boven je hoofd als je door een glazen koepel kijkt. Op het uitgestrekte terrein leven ook andere dieren zoals wolven, sneeuwluipaarden en elanden, maar ook exotische dieren zoals de rode panda. De dierentuin heeft meer dan 200 diersoorten, dus het is zeker een bezoek waard.

Ijsberen
Ijsberen

The Forks

The Forks beschrijft een groot gebied vol kunstgalerijen, lokale winkels, restaurants en tenslotte tal van buitenactiviteiten. The Forks ligt in het centrum van Winnipeg en is de meest bezochte toeristische attractie van de stad. Je vindt er het Canadian Museum for Human Rights, het Children's Museum, het Manitoba Theatre for Young People en de levendige Forks Market. Dat laatste trekt aan met handgemaakte souvenirs uit de regio, fijne wijnen, heerlijke culinaire hoogstandjes en met de verhuur van schaatsen in de winter. In de winter word hier namelijk een van de langste schaatsroutes van de wereld aangelegd. In de zomer worden in plaats daarvan boottochten aangeboden. Het bijna 22 hectare grote terrein is altijd al een ontmoetingsplaats geweest voor jong en oud. Je kunt ook gewoon langs de rivier slenteren, gebruik maken van het skatepark of de ogen van de kinderen laten oplichten in de speeltuin en het waterpark.

The Forks
The Forks

FortWhyte Alive

Een oase van 258 hectare wacht op je ten zuiden van de stad Winnipeg. In de zomer voel je de wind door je haren terwijl je comfortabel in een kano of zeilboot op een van de meren zit. Lokale brouwerijen nodigen je uit voor gezellige bierproeverijen op de terrassen in de herfst, terwijl je de bizonkudde in hun natuurlijke omgeving en een eindeloos aantal wilde vogels kunt aanschouwen. In de winter kun je langlaufen of met sneeuwschoenen de omgeving verkennen. Leuk voor kinderen is rodelen op de Richardson Run-rodelbaan. Het maakt dus niet uit in welke tijd van het jaar je FortWhyte wilt bezoeken - er is altijd wel iets te beleven!

Winnipeg
Winnipeg

Thermea by Nordik Spa-Nature

Tijd voor een pauze! Geniet van een dag in de nieuwe luxe spa in Winnipeg - Scandinavische sfeer in het hart van Canada. Laat de stress achter u in de thermale baden en ontspan in de Finse sauna's. Laat u als hoogtepunt verwennen met behandelingen en massages. Met heerlijk eten sluit je de dag perfect af.

Therméa by Nordik Spa-Nature;
Therméa by Nordik Spa-Nature;

The Manitoba Museum

Kom meer te weten over de nachtelijke hemel en ruimte, reis terug in de tijd en luister naar de verhalen van Manitoba's eerste kolonisten. Het museum is interessant voor zowel kinderen als volwassenen om dieper in de geschiedenis van het land te duiken.

Manitoba Museum
Manitoba Museum