Yuma

  • Ghost Town
    Ghost Town

Yuma

Yuma, gelegen tussen de Colorado rivier en de grens met Mexico. Het ware zuidwesten wacht op je in Yuma – Arizona. Gelegen in de Sonorawoestijn, aan de oevers van de Colorado rivier, tegen de staatsgrens van Californië en op niet al te grote afstand van Mexico. Deze plaats is rijk aan historie, dit vindt je oa. terug in de vele musea. Daarnaast heeft het vele leuke winkels en bezienswaardigheden zoals het Yuma Territorial Prison State Historic Park en het Sanguinetti House Museum en Gardens.  


To do list top 10, Yuma

1. Historic Downtown
Vroeger werd Yuma geteisterd door overstromingen, gelukkig is deze tijd door de bouw van verschillende dammen inmiddels voorbij. Door deze verwoestende overstromingen dateren de meeste gebouwen uit de Jaren 1920, echter hebben ze vooral geprobeert om in de oorspronkelijke staat terug te bouwen waarbij de uitstraling goed bewaart is gebleven. 

2. Yuma Territorial Prison State Historical Park 
Tegenwoordig is deze gevangenis niet meer in gebruik en is omgedoopt tot een historisch staatspark. Het werd door de gevangenen zelf gebouwd aan de oevers van de Colorado rivier, als een extra veiligheidsmaatregel tegen de veelvoorkomende ontsnappingen. Deze gevangenis was een van de meest gevreedse uit die tijd. Wanneer je de Hell Hole ziet, waar vervelende gevangenen werden opgesloten, dan snap je direct waarom. 

3. Gateway Park 
Verkoeling op een van de vele warme dagen kan je vinden op deze gezinsvriendelijke plek aan de Colorado rivier. Vanuit hier heeft u een goed uitzicht op de historische Ocean to Ocean bridge, welke oorspronkelijk ontworpen is om de Ocean to Ocean highway te dragen. Deze brug is in 2002 gerenoveerd en is na 14 jaar heropend voor voertuigen, voetgangers- en fietsverkeer. Dit unieke plekje aan de Colorado rivier is de perfecte setting voor een picknick.  

4. Sanguinetti House Museum and Gardens 
Verborgen in het centrum en omgeven door eletgante tuinen, dient het oorspronkelijke adobe huis van koopman E.F. Sanguinetti nu als een museum waarin zijn leven wordt tentoongesteld. Hier ontdekt u hoe Sanguinetti naar Yuma kwam met niets om uiteindelijk een van de meest invloedrijke en geliefde zakenmannen te worden met een grote invloed op de gemeenschap. Het Garden Café ligt naast de deur, wanneer u na afloop van uw bezoek zin heeft in een drankje.

5. Colorado River State Historic Park 
Het Colorado river State Historic Park bevindt zich op een deel van het terrein van het oude U.S. Army Quartermaster Depot (QMD). Door de gunstige ligging aan de Colorado rivier, was dit een goede plaats voor de opslag van militaire goederen en vanuit hier werden oa munitie, kleding en voedsel naar veertien militaire posten in Arizona, New Mexico, Nevada, Zuid-Utah en West-Texas vervoerd.  

6. Imperial National Wildlife Refuge 
Opvallende landschappen van bergen, wetlands, woestijn en de rivier vormen samen dit aantrekkelijke beschermde gebied dat zowel Yuma County, Arizona als Imperial County, Californië overspoelt. Vanuit het Painted Desert Trail of het Meers Point Trail heeft u de mogelijkheid om wildlife te spotten, te vissen of te varen. 

7. Castle Dome Mine Museum & Ghost Town 
Castle Dome, ooit een bruisend mijnstadje, ligt er nu verlaten bij. Beneden de bodem van Castle Dome bevinden zich 300 mijnen. De kunstvoorwerpen welke verscholen zaten in deze mijnen zijn met de grootste zorg naar boven gehaald en zijn te bewonderen in het museum. 

8. Waylon’s Water Park 
Zoekt u verkoeling, waterplezier en ontspanning dan is dit park de geschikte plek om te bezoeken. Geniet van meer dan 15 waterglijbanen en de verschillende attracties. Een zeer geschikte plek om een warme dag door te brengen. 

9. East Wetlands Environmental Restoration Area 
Niet ver van de Yuma Prison, ligt de onlangs gerestaureerde natuurlijke habitat van Yuma’s East Wetlands. Sinds de restauratie in 2002 begon, heeft het verwijderen van afval en vuil en het opnieuw planten van inheemse soorten een enorme toename van de diversiteit van vogels teweeggebracht en is hun populatie verdubbeld, waardoor het een prachtige natuurplek is geworden. 

10. Imperial Sand Dunes National Recreation Area 
20 mijl ten westen van Yuma treft u deze ongelooflijke zandduinen aan. Het betreft het grootste gebied van landduinen in Amerika en strekt zich uit over 40 mijl. Het indrukwekkende landschap heeft als décor gediend voor verschillende films zoals Star Wars: Return of the Jedi. 


Geschiedenis

Gelegen aan de oevers van de ooit grillige Colorado-rivier, was Yuma een van de weinige veilige of voorspelbare plekken om de rivier over te steken. Oorspronkelijk gesticht als Colorado City, kreeg het later een grotere betekenis toen duizenden opportunistische Amerikanen via Yuma naar Californië reisden om de goudkoorts van 1849 te verzilveren. De stad werd twee keer omgedoopt, eerst tot Arizona City en vervolgens naar Yuma wat het spaanse woord rook (humo) betekent aangezien de inwoners van het gebied rook gebruikten in hun praktijken.

Ghost Town
Ghost Town

Klimaat

Yuma heeft een woestijnklimaat wat inhoudt dat het er overdag warm tot heet kan zijn, terwijl het ‘s nachts ook koud kan zijn. Daarnaast heeft het extreem weinig neerslag. De temperaturen zijn er het hele jaar hoog, echter tijdens de zomermaanden kunnen de temperaturen nog meer oplopen en komt het er regelmatig boven de 50 graden Celsius. In de winter kan er heel soms lichte vorst voorkomen. De beste reistijd om naar Yuma te gaan is vanaf januari t/m juni en vanaf September t/m November.


Sunset
Sunset