Bezienswaardigheden Texas

​Texas heeft het allemaal: wolkenkrabbers, witte zandstranden, het wilde westen, natuur, romantiek, high fashion, grote outlets en live muziek. En daarbij geldt "Everything's bigger in Texas". Texas is na Alaska in oppervlakte de grootste staat van de VS. Maar als je naar het aantal inwoners kijkt staat het op de tweede plek na Californië, het telt namelijk zo'n 28 miljoen inwoners. De hoofdstad van de staat Texas is: Austin, de grootste stad is Houston, daarnaast zijn Dallas en San Antonio ook drukbezochte steden. Omdat de staat Texas voor toeristen veel moois te bieden heeft, zal ik in deze blog alle belangrijke steden enkele bezienswaardigheden hiervan beschrijven. En zoals je hieronder zult lezen is Texas de ideale bestemming voor een prachtige rondreis door Amerika!

Dallas

Dallas is de stad waar op 22 november 1963 president John F. Kennedy tijdens een rijtoer werd vermoord. Daarnaast is het bekend vanwege de televisieserie "Dallas". De Stad heeft zo'n 1,2 miljoen inwoners.

Sixth Floor Museum - is gevestigd in the Dallas Country Administration Building. vanuit dit pand zou de vermeende schutter (Lee Harvey Oswald) op John F. Kennedy hebben geschoten. Je ziet niet alleen in dit museum veel terug van deze gebeurtenis, maar het heeft door de hele stad zijn sporen achter gelaten. Er zijn in de stad ook veel tours te boeken die je alles vertellen over de historie en sporen die dit heeft achter gelaten in de historie van Amerika.

Southfork Ranch - is het woonhuis van de familie Ewing uit de populaire serie "Dallas"! Het is tegenwoordig een conferentie- en evenementencentrum, maar deze populaire locatie wordt nog steeds veel bezocht door toeristen. 

Big Bend National Park

Het park is een beschermd gebied in de Chihuahuawoestijn met een groot aantal planten- en dierensoorten. Het heeft een oppervlakte van 3.242 vierkante kilometer met droog woestijnachtig landschap met grillige rotsen en diepe canyons.

Dit park vormt via de Rio Grande of Rio Bravo over een lengte van 400 kilometer de grens met Mexico. Er is één voetgangers grensovergang en deze is bij Boquillas del Carmen.

Een kleine greep uit ons aanbod

Texas heeft zoals je wellicht gelezen hebt veel leuke bestemmingen voor jou in petto, erg leuk is het om deze te combineren in een rondreis. Mocht dit nog op je verlanglijstje staan dan heb ik alvast een paar leuke reizen voor je op een rijtje gezet:

Texas City Circle

South Eastern Wonders

South Wild West

Neem gerust een kijkje op onze reispagina's én onze reisspecialisten staan iedere dag voor je klaar om jou een persoonlijk reisvoorstel voor te leggen.

Austin

Laten we beginnen met de hoofdstad Austin, een levendige stad met veel universiteiten en studenten. Mede hierdoor vind je in het centrum tal van cafés en restaurants. Ook is sinds 2012 het jaarlijkse Formule 1 event weer op het circuit van Austin.

Lady Bird Johnson Wildflower Center - is een botanische tuin van 113 hectare groot. De tuin heeft als doel, het beschermen en het behouden van inheemse planten en natuurlijke landschappen in de VS. Je vind hier veelal unieke plantensoorten en het is een ervaring op zichzelf om door deze velden met wildflowers te wandelen.

Muziek - is een groot onderdeel van de cultuur in Texas. In Austin vind je dan ook tientallen podia met vooral Country muziek. Ook vind jaarlijks het South by Southwest festival plaats in Austin!

Houston

Houston is de grootste stad in de staat Texas. Het ligt aan de Golf van Mexico, heeft een eigen luchthaven, veel musea's en het Lyndon B Johnson Space Center van de NASA is er gevestigd. Er zijn ook vier sportteams die meespelen in de hoogste divisie van de Amerikaanse profsporten, namelijk: basketbal, honkbal en American football.

Lyndon B Johnson Space Center - is veruit de bekendste bezienswaardigheid in Houston. Het is het Space Centre van de NASA en je kunt er voor ongeveer $25 per persoon een rondleiding boeken. Hiervoor krijg je wel een prachtig kijkje in de ruimtevaartwereld, en er zijn veel attracties te bezoeken (ook voor kinderen erg leerzaam en leuk)!

San Antonio

Een bezoek aan San Antonio maakt je rondreis door Texas compleet. De stad is een belangrijk knooppunt in de omgeving waar meerdere highways samenkomen. Daarnaast vind je hier een basketbalclub in de hoogste Amerikaanse divisie en nog een aantal toeristische trekpleisters zoals: 

De River Walk - Door het centrum van San Antonio kronkelt een rivier met daaromheen tientallen restaurants, hotels, winkels en terrassen. Langs de rivier lopen prachtige paden (alleen voor voetgangers). Voor jong & oud een aanrader!

Alamo - is cultureel werelderfgoed van UNESCO, het is dan ook een grote trekpleister voor toeristen. Van oorsprong was het een katholiek missiegebouw, dat tegenwoordig bekend staat vanwege de "slag om Alamo". Hierbij hielden ruim 200 Texaanse vrijheidsstrijders tien dagen stand alvorens het gebouw werd bestormd door de Mexicanen. Kortom, de ideale locatie voor een stukje geschiedenis van Texas!