Top 5 mooiste wegen in Amerika

Top 5 mooiste wegen

​Hoewel het lastig is met zoveel mooie wegen, hebben wij ons beste gedaan om een top 5 samen te stellen van mooiste wegen in Amerika. Nieuwsgierig welke wegen in onze lijst staan? Lees onze blog hieronder. Wij zijn benieuwd of u zich aansluit bij deze top 5 mooiste wegen in Amerika of dat u nog andere suggesties heeft. 

1. Highway 1

Met stip bovenaan staat voor ons de Highway 1. De weg loopt van net onder Los Angeles tot aan Leggett boven San Francisco waar de weg over gaat in de Highway 101. Het mooiste stuk van de Highway 1 ligt voor ons tussen Cambria en Monterey, met als hoogtepunten Pfeiffer Big Sur State Park en Carmel. Kunt u geen genoeg krijgen van de Highway, rijdt dan in Carmel de 17 Mile Drive (de kosten voor deze weg bedragen +/- $10 per voertuig). 

2. Route 66

De Route 66 is met meer dan 3900 kilometer de ideale weg om te rijden voor de echte roadtrippers. Deze weg start in Chicago en eindigt in Santa Monica. Onderweg komt u langs plaatsen als Saint Louis, Oklahoma City, Albuquerque en Las Vegas. 

Santa Monica
Santa Monica

3. Road to Hana

Wij adviseren de road to Hana (The Hana Highway, HI-360) alleen te rijden als er niemand last heeft van wagenziekte last heeft. Waarom? De weg heeft maar liefst 620 bochten over slechts 83 kilometer. Zijn bochten geen probleem dan is de road to Hana absoluut de moeite waard tijdens het verblijf Maui. De weg loopt door de prachtige natuur van Maui, met veel bossen en watervallen. Onderweg zijn er genoeg parkeergelegenheden om te genieten van zienswaardigheden. Was op de heenweg de parkeerplaats vol of heeft u het te laat gezien? Onthoudt dan de plek en iets om u aan te oriënteren, want dan kunt u hier op de terugweg nog even een stop inlasten. De road to Hana is niet onderdeel van een volledig verharde rondweg en gaat uiteindelijk over in onverharde weg waar u met uw huurauto niet op mag rijden. U kunt keren in Hana of Kalepa Point om de weg terug te rijden. Het beste vertrekt u ’s morgens vroeg om 8 uur zodat u de tijd heeft om de vele bezienswaardigheden te bekijken. Het is niet aan te raden om deze weg in het donker te rijden.

4. Overseas Highway

De Overseas Highway in Florida is 205 kilometer lang, heeft 42 bruggen en verbindt het vasteland met onder andere Key Largo, Duck Key, Marathon en natuurlijk Key West. Stop onderweg ook zeker in de verschillende plaatsen om te genieten van het uitzicht en de zee. 

5. Blue Ridge Parkway

De Blue Ridge Parkway verbindt Shenandoah National Park in Virginia met Great Smoky Mountains National Park in North Carolina en Tennessee en is 1 van de mooiste wegen in het oosten van Amerika.