Road to Hana

De mooiste kustroute van Hawaii

  • Road to Hana
    Road to Hana
  • Maui Coast
    Maui Coast
  • bamboewoud Maui
    bamboewoud Maui

De mooiste kustroute van Hawaii

De weg naar Hana is een van de hoogtepunten, die u niet mag missen tijdens uw reis naar Maui, Hawaii. De route voert u langs 620(!) bochten, meer dan 59 bruggen, langs stromende watervallen, weelderige regenwouden en prachtige landschappen. De route loopt van Kahului tot Hana is 84 kilometer lang. Onderweg is er voldoende te beleven. Neem een pauze en ga bijvoorbeeld snorkelen in Waianapanapa State Park, langs het zwarte strand. Andere aanraders zijn bijvoorbeeld de Seven Sacred Pools en het bewandelen van de Pipiwai Trail naar Waimoku waterval.

Onze top 5!

- Hana Town - Pittoresk en rustig stadje aan de oostkant van Maui 

- Waianapanapa State Park - Fantastisch zwart zandstrand omgeven door prachtige natuur 

- Zeven heilige zwembaden/zwembad van Oheo - Zeven kleine baaien verbonden door watervallen in een kloof in het Nationaal Park Haleakala 

- Pipiwai Trail - Spannend pad door het bamboebos naar Waimoku Waterfall 

- Nahiku Marketplace - versnaperingen, souvenirs en een korte pauze op de weg naar Hana

Hana Town

Dit pittoreske en rustige stadje ligt aan de oostkant van Maui, midden in prachtige natuur. Breng een bezoek aan het Hana Cultural Center voor meer informatie over deze betoverende plek. Breng ook een bezoek aan de Kahanu tuinen, om de enorme verscheidenheid aan planten uit Polynesie, Micronesie of Malanesie te zien. Dit charmante dorpje met slechts 700 inwoners heet u van harte welkom.

Waianapanapa State Park

Dit park (ca. 122 hectare) grenst aan Hana. Hier heeft u een fantastisch uitzicht over de baai. Neem uw zwemkleding en snorkel mee en verken het zwarte strand en de bijbehorende grot.

Zwarte zandstrand van Maui
Zwarte zandstrand van Maui

Seven Sacred Pools/Pool of Oheo

Deze poelen bevinden zich in het dichte bamboebos langs een kloof in Haleakala National Park. Deze heilige poelen behoren tot de meest bekende en populairste zwem- en klifduikbestemmingen van Maui.

Forest Maui
Forest Maui

Pipiwai Trail

Dit opwindende pad ligt aan de zuidoostkant van Haleakala National Park en brengt u door een bamboebos naar de Waimoku waterval. De route is 6 km en wordt als een mooie uitdaging gezien voor actieve mensen, vanwege het deels steile terrein.

Haleakala
Haleakala

Nahiku Marketplace

Onderweg naar Hana zijn er weinig stops voor snacks, drinken en souvenirs. Nahiku Marketplace ligt zo’n 10 kilometer van Hana en biedt u die mogelijkheid. In de winkel treft u lokale kunst en souvenirs. Aanraders zijn de Hana Highway Sorbet en Hawaii stijl taco’s.

Hawaii markt
Hawaii markt