Bar Harbor

De ruige kustlijn met een groene omgeving

  • De ruige kustlijn van Bar Harbor
    Kustlijn Bar Harbor
  • Acadia National Park is een park met veel natuur
    Meer in Acadia National Park
  • Geniet van de opkomende zon met een prachtig uitzicht.
    Zonsopkomst Bar Harbor

Bar Harbor

Bar Harbor is een plaats in de Amerikaanse Staat Maine en is gelegen op het eiland Mount Desert Island. Bar Harbor staat bekend om zijn natuurrijke omgeving. Nabij Bar Harbor vindt u het hoogste punt aan de oostkust genaamd ‘’ Cadillac Mountain’’, het biedt prachtige vergezichten over de ruige kustlijn en de groene omgeving van Acadia National Park. In het centrum van Bar Harbor zijn veel gezellige restaurants, bars en winkels te vinden.

Bar Harbor heeft warme zomer dagen met wat koelere nachten en koude winters met kans op sneeuwval. In de maand september trekken er veel toeristen naar het gebied in verband met de ‘’Indiansummer’’, die bekend staat als warme nazomer met als kenmerk de kleurverandering van de bladeren aan de bomen.

De plaats is al sinds de 19e eeuw een gewilde vakantiebestemming onder de Amerikanen en door de jaren heen kwamen er ook steeds meer internationale toeristen. 


Onze Top 3!

1. Acadia National Park: voor velen één van de favoriete parken van Amerika.

2. Het Bar Harbor Whale Museum: een museum over de walvissen en zeehonden die in deze regio leven.

3. Outdoor activiteiten: vanwege de ligging nabij de kust en het Nationale park zijn er tal van outdoor activiteiten mogelijk.


Acadia National Park

Het nationale park ligt ten zuidwesten van Bar Harbor en is de thuisbasis van een aantal overweldigende landschappen en diverse diersoorten. Het park heeft maar liefst 47000 hectare grond en strekt zich voor het grootste gedeelte uit over Mount Desert Island. Ben jij een echte natuurliefhebber, dan raden wij zeker een bezoek aan.

Viewpoint in Acadia National Park
Viewpoint in Acadia National Park

Het Bar Harbor Whale Museum

Het museum staat in het teken van de kust en de zeezoogdieren die in de kustwateren van Maine leven. Zo heeft de tentoonstelling een levensgroot walvisskelet. Daarnaast is het gratis voor het publiek en wordt het ondersteund door donaties. Deze donaties worden gebruikt voor onderzoeksdoeleinden

Outdoor activiteiten

Door de ligging nabij Acadia National Park en de Atlantische ocean heeft het gebied veel outdoor mogelijkheden. Zo kun je in het park verkennen per fiets of te voet via één van de vele trails of geniet vanaf een kayak van de ruige kustlijn met baaien en kliffen. Of gooi een hengel uit in een van de vele Beekjes en meren

Whalewatching Bar Harbor
Whalewatching Bar Harbor

Fun Facts

Veel van de bekende families, zoals Astor, Ford en de Rockefellers hadden een riante villa in Bar Harbor staan, die nu bekend staat als  Millionaires Row 

Bar Harbor