Bar Harbor

De ruige kustlijn met een groene omgeving

  • De ruige kustlijn van Bar Harbor
    Kustlijn Bar Harbor
  • Acadia National Park is een park met veel natuur
    Meer in Acadia National Park
  • Geniet van de opkomende zon met een prachtig uitzicht.
    Zonsopkomst Bar Harbor

Bar Harbor

Bar Harbor is een plaats in de Amerikaanse Staat Maine en is gelegen op het eiland Mount Desert Island. Bar Harbor staat bekend om zijn natuurrijke omgeving. Nabij Bar Harbor vindt u het hoogste punt aan de oostkust genaamd ‘’ Cadillac Mountain’’, het biedt prachtige vergezichten over de ruige kustlijn en de groene omgeving van Acadia National Park. In het centrum van Bar Harbor zijn veel gezellige restaurants, bars en winkels te vinden.

De plaats is al sinds de 19e eeuw een gewilde vakantiebestemming, zowel voor nationale als internationale toeristen.


Onze Top 3!

1. Acadia National Park

2. Het Bar Harbor Whale Museum

3. Outdoor activiteiten


Acadia National Park

Het nationale park ligt ten zuidwesten van Bar Harbor en kent een grote variatie aan natuur en staat bekend om de granieten rotskliffen en kleine stranden. Het park strekt zich voor het grootste gedeelte uit over Mount Desert IslandVanaf verschillende uitkijkpunten heeft u een geweldig uitzicht over de Atlantische oceaan en landinwaarts bestaat het park uit bergen, beekjes en meren. U kunt het park wandelend of fietsend verkennen of traditioneel met paard en wagen. Bent u een echte natuurliefhebber, dan raden wij zeker een bezoek aan.


Viewpoint in Acadia National Park
Viewpoint in Acadia National Park

Het Bar Harbor Whale Museum

Het museum richt zich op de kust en de zeezoogdieren, die in de kustwateren van Maine leven. Zo heeft de tentoonstelling een levensgroot walvisskelet. Daarnaast is het gratis voor het publiek en wordt het ondersteund door donaties. Deze donaties worden gebruikt voor onderzoeksdoeleinden

Whalewatching Bar Harbor
Whalewatching Bar Harbor

Outdoor activiteiten

Door de ligging nabij Acadia National Park en de Atlantische ocean heeft het gebied veel outdoor mogelijkheden. Zo kunt u het park verkennen per fiets of te voet via één van de vele trails of geniet vanaf een kayak van de ruige kustlijn met baaien en kliffen. Daarnaast wordt hier ook veel gevist en kunt u een hengel uitgooien in één van de beekjes of meren. 

Fun Facts

Rijke families, zoals Astor, Ford en de Rockefellers hadden een riante villa in Bar Harbor staan, wat nu bekend staat als ''Millionaires Row'' 

Klimaat

Bar Harbor heeft een landklimaat. De zomers zijn warm en de temperatuur kan oplopen tot circa 20 graden. De winters daarentegen zijn koud en is er kans op neerslag. In de maand september trekken er veel toeristen naar het gebied in verband met de ‘’Indiansummer’’, die bekend staat als warme nazomer met als kenmerk de kleurverandering van de bladeren aan de bomen.   

Bar Harbor