Columbus

De hoofdstad van Ohio

  • De skyline van Columbus
    Columbus
  • Hocking Hills State park
    Hocking Hills

Columbus

Columbus is de hoofdstad van de staat Ohio en tevens ook de grootste stad. Het staat bekend om zijn talrijke parken en wereldberoemde universiteit en is ook centraal gelegen tussen de twee andere grote steden: Cleveland en Cincinnati. Als natuurliefhebber zul je veel staatsparken vinden met verschillende wandelpaden, watervallen en prachtige boslandschappen. In de loop der jaren zijn is de stad bevolkt door diverse immigrantengroepen en dan met name Ieren, Italianen en Duitsers. Ook heeft de stad een erg levendig karakter gekregen vanwege de hoeveelheid studenten.

Fun Fact!

Wist je dat er in Columbus een heus Duits dorp is? Net ten zuiden van het centrum van Columbus ligt het Duitse dorp in een historische wijk. Het is een leuke buurt om te winkelen, dineren of rond te lopen en genieten van de typische Duitse gebouwen. Je vind er onder andere boekhandels, kunstgalerijen, Duitse pubs en veel traditionele zoetigheden.

Hocking Hills

Net ten zuidoosten van Columbus ligt het Hocking Hills State Park, een must-do dagtrip vanuit de stad die je meeneemt naar enkele van de meest ongewone rotsformaties in Ohio. Hocking Hills is de locatie van grotten en kliffen met korte en lange wandelingen die verschillende delen van het park met elkaar verbinden. Ook zijn er mogelijkheden om te kajakken, rots klimmen en je kunt er zelfs tokkelen. Het hoogtepunt van de Hocking Hills is de Ash Cave, dit is een grote uitsparing in de rots waar je in rond kan lopen. Afgezien van deze rotsen is de Cedar Falls een echte must see. Een spectaculaire waterval die over deze grote rotsen zich naar beneden stort.

Hocking Hills
Hocking Hills

Cuyahoga National Park

Dit is het nationale park van Ohio. Gelegen ten noorden van Columbus en dicht bij de stad Cleveland, is een prachtig gebied met natuurlijke schoonheid dat de loop van de Cuyahoga-rivier volgt, met wandel- en fietspaden, watervallen en grotten om te ontdekken.

Ohio Stadium

Het Ohio Stadium, liefkozend The Horseshoe of 'The House that Harley built' of 'The Shoe' genoemd, is het voetbalstadion van de Ohio State University, de thuisbasis van het Ohio State Buckeyes voetbalteam en de Ohio State University Marching Band. Naast dat alles is het ook een populaire concertlocatie, met beroemde bands als Metallica en The Rolling Stones die met hun uitbundige optredens hier al hebben gestaan. Met een capaciteit van net geen 105.000 toeschouwers is het het op twee na grootste voetbalstadion in de Verenigde Staten. 

Cuyahoga National Park
Cuyahoga National Park
Columbus