Estes Park

Poort naar de Rocky Mountains

  • In het centrum van Estes Park vindt u verschillende winkeltjes, musea, restaurants en bars.
    Downtown Estes park
  • In Estes Park staan verschillende bronzen sculpturen.
    Bronzen sculpturen in Estes Park
  • Estes Park ligt nabij de oostelijke ingang van Rocky Mountain National Park.
    Rocky Mountain shuttle

Estes Park, Colorado

Estes Park wordt omringd door de Rocky Mountains en is hierdoor al meer dan 100 jaar een geliefde uitvalsbasis voor een bezoek aan Rocky Mountain National Park. De omgeving leent zich bij uitstek voor avontuurlijke activiteiten zoals  paardrijden, mountainbiken of rafting. Of maak een mooie rit over de Continental Divide op de Trail Ridge Road naar Grand Lake of over de Peak to Peak Scenic Byway. 

Het plaatsje zelf biedt verschillende musea, bars en restaurants zodat u zich hier geen moment hoeft te vervelen.

Geschiedenis

De naam Estes Park werd gegeven door William Byers, oprichter en redacteur van Rocky Mountain News, die de stad vernoemde naar de eerste inwoners , Joel en Patty Estes. Het woord "park", wat hooggelegen vallei betekent met betrekking tot de bergen, werd toegevoegd om de ware essentie van de stad weer te geven.

De stad Estes Park begon zijn bestaan aan het begin van de 20e eeuw met de hulp van Abner Sprague, waarnaar een populaire plek in Rocky Mountain National Park is vernoemd, Sprague Lake. Binnen 10 jaar was de stad ingedeeld zoals we die nu kennen. Het grootste deel van de vroege infrastructuur van de stad kwam van inspanningen van F.O. Stanley, die naar Estes Park was gekomen om te herstellen. Zijn nalatenschap leeft momenteel voort met het beroemde Stanley Hotel, gebouwd tussen 1907 en 1909, de inspiratie voor de film The Shining. Dit hotel maakte Estes Park in het begin van de 20e eeuw tot een geliefde vakantieplek voor de welgestelde stadsbewoners. 

In de loop der jaren zijn er verschillende infrastructuurverbeteringen aangebracht wat mede heeft geholpen aan de totstandkoming van de vakantieplaats zoals wij deze nu kennen.

Downtown Estes Park

Er zijn verschillende locaties in Estes Park die in het National Historic Register staan, waaronder Stanley Hotel, Moraine Park, McGraw Ranch, Fall River Pump House, Leiffer House en vele anderen. Of bezoek de vele musea in de omgeving zoals het Estes Park Museum en het MacGregor Ranch Museum. Ook biedt Estes Park een keur aan restaurants en bars. Of wandelt u vanaf het Visitor Center de Estes Park Riverwalk die de Big Thompson/ Fall River door downtwon Estes Park volgt. Rust even uit op een bankje op een van de parkachtige pleinen, bekijk de bronzen sculpturen en stenen waterpartijen. En natuurlijk kunt u even een hapje eten onderweg of een van de vele winkels langs de Riverwalk bezoeken.

Bronzen sculpturen
Bronzen sculpturen

Staney Hotel

Het Stanley Hotel is een historisch hotel, gelegen in de Estes Valley, een uur rijden van Denver. Het statige en chique hotel is in 1909 geopend en opgericht door Freelan Oscar Stanley. Het hotel is vandaag de dag een prachtig gerestaureerd bewijs van zijn gloriedagen, toen het diende als een vakantiebestemming voor rijke stedelingen. Een verblijf van één nacht was voldoende om Stephen King te inspireren voor zijn derde grote werk en eerste hardcover-bestseller The Shining. 

Het Stanley Hotel heeft vele "beroemde" gasten ontvangen, waaronder The Unsinkable Molly Brown, John Philip Sousa, Theodore Roosevelt, de keizer en keizerin van Japan, en een verscheidenheid aan Hollywood-persoonlijkheden. Het Stanley Hotel is niet alleen beroemd om zijn ouderwetse charme, maar het staat ook bekend om zijn paranormale verschijnselen en geestverhalen. Indien u een rustige nacht wenst, dan kunt u het beste kamer 418, 217 en 401 niet boeken….

The Stanley Hotel
The Stanley Hotel