Fairbanks

The Golden Heart City

 • Downtown city
  Fairbanks Downtown
 • Hiermee word goud gezocht in het water
  Fairbanks Gold Dredge 8
 • Ook in Fairbanks heb je de mogelijkheid het Noorderlicht te zien
  Fairbanks Noorderlicht
 • Het nationale park van Fairbanks
  Denali Nationalpark

Het centrum van Interior Alaska

Fairbanks werd opgericht in het begin van de 20e eeuw na de eerste belangrijke goudvondsten in het gebied. Door de latere aanleg van de Alaska Railroad en de Alaska Highway won de plaats aan belang en is met ruim 32.000 inwoners nu de op een na grootste stad van Alaska.Fairbanks werd opgericht in het begin van de 20e eeuw na de eerste belangrijke goudvondsten in het gebied. Door de latere aanleg van de Alaska Railroad en de Alaska Highway won de plaats aan belang en is met ruim 32.000 inwoners nu de op een na grootste stad van Alaska.

Er zijn hier nog steeds actief geëxploiteerde goudmijnen, maar toeristen hebben ook de mogelijkheid om goud te zoeken. Aangezien Fairbanks in het hart van Alaska ligt, is het de perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van de fantastische wildernis van Alaska en de poolcirkel 315 km naar het noorden. Maar ook in Fairbanks zelf is er genoeg te doen, zowel in de zomer als in de winter.


De meest populaire activiteiten!

1. Pioneer Park - Stadspark en musea met historische tentoonstellingen

2. Gold Dredge 8 - Sightseeingtour die inzicht geeft in de geschiedenis van de goudkoorts in Alaska 

3. Aurora Ice Museum & Chena Hot Springs - Ice Museum & Hot Springs 

4. Denali National Park - Bezoek het grootste natuurreservaat ter wereld 

5. Binnenland Alaska - Maak een omweg naar de poolcirkel en ontdek het noordpoolgebied en de uitgestrekte gebieden in het noorden van Alaska 

6. Northern Lights - Fairbanks is een van de beste plekken ter wereld om het noorderlicht te zien

Pioneer Park

Het historische themapark van 109 hectare werd geopend in 1967 en biedt vermaak voor het hele gezin: naast de replica van een goudzoekersnederzetting is er ook een pioniersmuseum, een minigolfbaan, een speeltuin, een carrousel en een raderstoomboot die tussen 1933 en 1954 passagiers en vracht vervoerde over de Tanana- en Yukon-rivieren. In de avonduren vinden regelmatig het traditionele "zalm bakken" en dinershows plaats.

Pioneer Park
Pioneer Park

Gold Dredge 8

Treed in de voetsporen van de goudzoekers tijdens deze 2 uur durende tour. Neem eerst plaats in een replica van de Tanana Valley Railway en terwijl u langs de voormalige goudvelden reist, ontvangt u veel informatie over de geschiedenis van het gebied en mijnmethoden met behulp van de goudzuiger. Daarna, na een korte introductie, kunt u zelf proberen om naar goud te zoeken.

Gold Dredge 8
Gold Dredge 8

Aurora Ice Museum & Chena Hot Springs

Het Aurora Ice Museum is 's werelds grootste ijsstructuur museum die het hele jaar door bezocht kan worden. Gebouwd in 2005 door 15-voudig wereldkampioen kunstschaatsen Steve Brice en zijn vrouw Heather, gebruikt het museum een gepatenteerde absorptiekoeler om de temperatuur constant op -7 ° C te houden. Het interieur is volledig van ijs, van de trap tot de gangen. Geniet van een drankje aan de ijsbar en bewonder de handgemaakte ijssculpturen en de fantastische kroonluchters gemaakt van ijskristallen die om de paar seconden van kleur veranderen om het prachtige noorderlicht na te bootsen.

Als je na zoveel kou een beetje moet opwarmen, neem dan een duik in de natuurlijke warmwaterbronnen bij Chena Hot Springs en geniet van het uitzicht op de bossen en bergen die de zwembaden omringen.

Aurora Ice Museum
Aurora Ice Museum

Denali Nationalpark

Met een oppervlakte van meer dan 24.000 km² is het Denali National Park het grootste natuurreservaat ter wereld. Hier kun je niet alleen uitkijken naar de 6.194 meter hoge Mt McKinley maar natuurlijk ook naar fantastische landschappen, ongerepte wildernis en een diverse flora en fauna. Talrijke vrijetijdsactiviteiten zowel in de zomer als in de winter maken het park het hele jaar door een populaire attractie. Lees hier meer over dit fantastische nationale park.

Denali Nationalpark
Denali Nationalpark

Excursies in de wildernis van Alaska

Door de centrale ligging in Alaska is de stad Fairbanks een uitstekend startpunt voor excursies naar de regio's Interior Alaska en Arctic Alaska. Dagtochten naar de poolcirkel, 315 kilometer naar het noorden, zijn vanaf hier mogelijk per minibus of vliegtuig. Onderweg passeer je afgelegen nederzettingen en heb je zelfs de mogelijkheid om ijsberen of poolvossen te zien. Niet ver van Fairbanks liggen het White Mountains National Recreation Area en het Chena River State Recreation Area, recreatiegebieden met adembenemende landschappen in absolute eenzaamheid, die ideaal zijn om te wandelen, kajakken, kanoën, rubberboten en natuurlijk om dieren te observeren.

White Mountains National Recreation Area
White Mountains National Recreation Area

Noorderlicht

Aangezien Fairbanks zich in de zogenaamde Northern Lights Zone bevindt, wordt de plaats beschouwd als een van de beste ter wereld voor het observeren van het spectaculaire noorderlicht. Gedurende het seizoen - tussen 21 augustus en 21 april - zijn er talloze mogelijkheden voor mensen van over de hele wereld om zich te vergapen aan de zogenaamde Aurora Borealis.  De intensiteit van de lichten varieert van nacht tot nacht, maar is meestal het grootst in de late avonduren en tot in de vroege ochtend.

Noorderlicht
Noorderlicht