Fort Lauderdale

Venetië van Florida

  • Fort Lauderdale
    Fort Lauderdale
  • Fort Lauderdale city
    Fort Lauderdale city

Parelwitte stranden

​Fort Lauderdale is een stad in Florida ten noorden van Miami. Deze stad wordt ook wel het Venetie van Florida genoemd. Ook heeft deze stad de bijnaam Fort Liquordale vanwege het enorme aanbod van uitgaansgelegenheden. De meeste toeristen komen echter naar Fort Lauderdale voor de zon en de prachtige stranden. Ook kun je vanuit Fort Lauderdale makkelijk naar het naastgelegen Miami.


Onze top 5!

1. Stranahan House. Dit is een van Florida’s oudste huizen. Het Stranahanhuis diende in het begin als een handelspost voor de Siminole-Indianen.

2. Beach & Promenade. De promenade van Fort Lauderdale is een lang gestrekte kuststrook van 11 kilometer tot aan Lauderdale-by-the-Sea. Je kunt hier heel goed hardlopen, wandelen, fietsen en skaten.

3. International Swimming Hall of Fame and Museum. Een hall-of-fame met allerlei beroemde zwemmers. Ook vindt je hier de grootste collectie aan zwemgerelateerde voorwerpen. Als je wil kun je zelf ook een duik nemen.

4. Antique Car Museum. Dit museum is opgericht om de geschiedenis van de Packard Motor Company en de ontwikkeling van de Amerikaanse auto’s tentoon te stellen. Liefhebbers van oude auto’s kunnen hier hun hart ophalen.

5. Riverwalk. Deze Riverwalk van bijna 2 kilometer gaat van het Boward Center of Performing Arts naar het Stranahan House. Aan deze Riverwalk vind je allerlei restaurants, cafés en winkels. Ook is aan deze route het Art Museum met veel werken van de Amerikaanse kunststroming Cobra gelegen.

Geliefd om het strand

Fort Lauderdale is een kustplaats en mensen komen vooral het strand. De bekendste stranden zijn Fort Lauderdale Beach en Harbor Beach. Op deze parelwitte stranden worden veel activiteiten georganiseerd waar je aan deel kunt nemen. Ook is het leuk om een rondvaart te doen langs de mooie jachthavens en rivierfront van Fort Lauderdale.

Echte attractie- en dierenparken zul je niet tegen komen in Fort Lauderdale. Wellness liefhebbers kunnen hun hart echter wel ophalen in Fort Lauderdale. Zij kunnen naar een van de vele Fort Lauderdale Spa’s.

Fun Facts!

- Fort Lauderdale heeft meer dan 100 jachthavens met 50.000 geregistreerde jachten. Ook wordt hier de Fort Lauderdale International Boat Show gehouden, de grootste botenshow ter wereld.

- Port Everglades, de haven van Fort Lauderdale is een van de grootste scheepsterminals ter wereld. Het is de thuisbasis van negen grote cruisemaatschappijen en meer dan 40 enorme schepen.

- In Fort Lauderdale kun je uitstekend duiken. Duikliefhebbers kunnen het koraalrif langs de kust van Fort Lauderdale verkennen. Er zijn maar liefst 76 kunstmatige riffen aangelegd.

- Schone stranden zijn een kenmerk van Fort Lauderdale. Maar liefst 6 stranden van Fort Lauderdale zijn “ Blue Wave Certified” door de Clean Beach Council.

- Met meer dan 4000 eetgelegenheden is er voor liefhebbers van goed eten altijd wel wat nieuws om te proberen.