Waikiki Beach

The Place to be op Oahu

 • Skyline Waikiki Beach
  Skyline Waikiki Beach
 • Surfen bij Waikiki Beach
  Surfen bij Waikiki Beach
 • Uitzicht vanaf Diamond Crater
  Uitzicht vanaf Diamond Crater
 • Diamond Crater
  Diamond Crater
 • Waikiki by night
  Waikiki by night

Waikiki, hotspot van Oahu

Elk jaar komen meer dan 20 miljoen bezoekers naar Oahu. Waikiki is vooral populair vanwege de diversiteit en bruisende sfeer. Of het nu gaat om winkelen, restaurants, bars, het nachtleven of het beroemde Waikiki Beach, hier is alles mogelijk. Vooral de wereldberoemde surf scene trekt elk jaar miljoenen surfliefhebbers aan. Hier treden velen in de sporen van een van de beste watersporters ter wereld, Duke Kahanamoku.

OnzeTop 4!

Duke Kahanamoku Statue - Standbeeld van een van de beste watersporters ter wereld

King's Village Farmers 'Market - Vers bereidde gerechten en lokaal fruit

Slice of Waikiki Pizza - Volgens velen de beste pizza's van Oahu

Duke's Waikiki - Heerlijk eten met een fantastisch uitzicht

Duke Kahanamoku Statue

Duke Paoa Kahanamoke, wereldwijd bekend als de 'vader van modern surfen' en meerdere Olympische gouden medaillewinnaar, wordt door dit standbeeld in Waikiki Beach geëerd. Duke wordt nog steeds beschouwd als een van de beste watersporters ter wereld en pionier van de Waikiki Beach Boys. Hij begon zijn carrière in de buurt van Waikiki Beach, nabij het huidige Hilton Hawaiian Village, en heeft tijdens zijn carrière vele prijzen gewonnen, waaronder vier Olympische medailles. De zeer populaire Duke verscheen in verschillende Hollywood-producties en was de eerste persoon die werd opgenomen in zowel de Surfing Hall of Fame als de Swimming Hall of Fame.


Duke Kahanamoku
Duke Kahanamoku

King´s Village Farmers´ Market

Liefhebbers van verse gerechten zijn precies op de juiste plek op deze boerenmarkt. Op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag worden op deze kleine maar fijne boerenmarkt vers voedsel, lokale groenten en fruit en gebak aangeboden. De prijs en versheid zijn onverslaanbaar en overtuigen door smaak en kwaliteit. Wie nog op zoek is naar een speciaal souvenir moet hier ook rondkijken. Hier wint kwaliteit van kwantiteit.

Slice of Waikiki Pizza

Voor een tussendoortje, bezoek "Slice of Waikiki Pizza". Volgens velen de beste pizza's van Oahu. De kleine winkel is een take-away en heeft geen zitplaatsen. Ideaal voor een snelle snack tussendoor.  Hier ligt de focus op smaak en kwaliteit voor een kleine prijs.

Duke´s Waikiki

Eet waar ooit de beroemde Duke Kahanamoku zijn passie ontdekte. Hier op Waikiki Beach in het Outrigger Beach Resort bevindt zich het meest trendy en beroemde restaurant van Oahu, de Duke's Waikiki. Overtuig uzelf van de versheid van de hier aangeboden vis of de perfectie van een geroosterde biefstuk. Geniet van een cocktail te midden van originele memorabilia van Duke terwijl u de zon ziet ondergaan in de oceaan.

Fun Facts!

- Waikiki bestaat uit twee delen. "Wai" betekent zoet water, waar "Kiki" staat voor Quelle. Vandaar de naam "bruisend zoet water"

- In de 19e eeuw werd Waikiki uitgeroepen tot een vakantiebestemming voor koningen

- Moana Surfrider werd gebouwd in 1901 en was het eerste hotel in Waikiki

- Het hedendaagse "Royal Hawaiian Hotel" was voor het eerst in familiebezit van Duke Kahanamoku