Oahu

Aloha!

Oahu is het hoofdeiland van Hawaii. De hoofdstad van Oahu is Honolulu, de grootste stad in heel Hawaii met maar liefst 400.000 inwoners. In deze stad werd Barack Obama geboren, evenals Nicole Kidman, Bruno Mars en Bette Midler.

Wij raden u aan om heerlijk op dit eiland te ontspannen, en genieten van de mooie stranden en de zee. Wilt u wat actievers doen, dan kunt u prachtige wandelingen maken op dit eiland. 

Check hier welke stranden van Oahu in de Top 15 staan! 

Onze Tips!

- Pear Harbor: De verrassingsaanval van Japan op de VS in de Tweede Wereldoorlog op Pearl Harbor heeft geleid tot een indrukwekkend museum.
- Diamond Head: Een oude vulkaankrater vlakbij het beroemde Waikiki Beach
- Hanauma Bay: Als u van snorkelen houdt, dan kunnen wij u de wereldberoemde Hanauma Bay zeker aanraden. Hier komt u de zeldzaamste vissen tegen.
- North Shore: Oahu is beroemd om zijn North Shore. Hier komen wereldsbeste surfers om een van de mooie golven te pakken.
-Iolani Palace: In Honolulu staat het Iolani Palace. Dit paleis, gebouwd door Koning Kalakaua, is geheel in Victoriaanse stijl gebouwd.

Waikiki

Het bruisende Waikiki is wereldberoemd om de tropische stranden, de vele hotels en het goede nachtleven. Hier kunt u ook diverse leuke watersporten uitoefenen en de zee is bijzonder geschikt om met surflessen te beginnen. Bij Waikiki Beach kunt u niet om de oude vulkaankrater Diamond Head heen. De top van deze krater is via vele trappen en een tunnel te bereiken. Na deze inspannende wandeling wordt u beloond met een weids uitzicht over een groot deel van de zuidkust van Oahu. Met name tijdens zonsopgang is dit een echte aanrader.

Pearl Harbor

Tijdens een tour over het eiland kunt u veel bezienswaardigheden aandoen. Bezoek bijvoorbeeld de beroemde haven Pearl Harbor waar de Japanners in 1941 een verrassingsaanval op de Amerikaanse vloot uitvoerden. Een boottocht vanuit de haven brengt u naar de plek waar de Arizona is gezonken en hier kunt u vanaf het monument dat op deze locatie is gebouwd, het wrak op 12 meter diepte zien liggen.

Uitgaan en winkelen

Houdt u van uitgaan en winkelen, dan kunt u uw hart ophalen op het eiland Oahu. Kuhio Avenue, Aloha Tower en Ala Moana Shopping Center zijn dan een goede plek om te beginnen. Het Ala Moana Shopping Center is een van de grootste van Amerika. 

Openbaar vervoer of huurauto

Op Oahu raden wij u aan om een paar dagen een huurauto te boeken. Hiermee kunt u het eiland Oahu uitgebreid gaan verkennen, Oahu biedt bijzonder veel natuur die in Waikiki niet meer te vinden is. Aan te raden is een rondje langs Diamond Head, Hanauma Bay, langs de Pali lookout en dan van de noordkust via Pearl naar Pearl Harbor. Diamond Head is een oude vulkaankrater bij het beroemde Waikiki Beach.

Omdat de infrastructuur hier goed geregeld is, kunt u in en rondom Waikiki met gemak het openbaar vervoer nemen. Dit scheelt u aan parkeerkosten voor de huurauto.

Fun Facts!

- In het Waimea Falls Park vindt u prachtige tuinen en een grote waterval.
- Hawaii heeft ook een Hawaiiaanse alfabet en deze heeft maar 12 letters en een ' teken: a e i o u h k l m n p w '. Een voorbeeld is bijvoorbeeld 'Aloha' wat hoi betekent of 'Mahalo' wat staat voor dank je wel .
- Op Oahu bevindt zich ook een hele grote ananasplantage genaamd Dole Pineapple Plantation.

Feiten

Het strand van Honolulu is het wereldberoemde Waikiki Beach. Hier liggen talloze hotels en Waikiki is dan ook veruit de grootste toeristentrekpleister op Hawaii. Meer dan de helft van alle hotelkamers op alle 7 bewoonde Hawaiieilanden liggen in Waikiki.

Oahu heeft een kustlijn van 366 kilometer en het eiland meet van oost naar west 71 kilometer en van noord naar zuid 48 kilometer. In totaal 1545 km2, vergelijkbaar met de provincie Flevoland.