Louisville

  • Het nationale park
    Kentucky
  • Green River Bluff’s Trail in Mammoth Cave National Park
    Kentucky
  • Brug bij Louisville
    Louisville

Louisville

Louisville is niet de echte hoofstad van de staat Kentucky, maar is wel de grootste stad in deze staat. Deze stad staat bekend om de jaarlijkse Kentucky Derby (paardenrace). En is de thuisbasis van de welbekende Kentucky Fried Chicken. In de stad kun je veel van de Amerikaanse geschiedenis zien. Kentucky herbergt enkele van de grootste grotten ter wereld, en er zijn veel plaatsen waar het mogelijk is om ondergronds te gaan om de duisternis te verkennen en mooie druipsteenformaties te zien.
Als je meer wilt weten over de beroemde gebakken kip, dan is het een goed idee om het allereerste KFC restaurant te bezoeken waar Harland Sanders zijn geheime recepten bedacht heeft. De echte geschiedenisliefhebbers kunnen een bezoek brengen aan de geboorteplaats van Abraham Lincoln in de buurt van de stad. Dit is de plek waar de beroemdste president van Amerika is geboren en getogen. 


Onze top 3!

1. Bekijk de Kentucky Derby At Churchill Downs
2. Laat je inspireren in het Muhammed Ali Center 
3. Have fun in het grootste wetenschapsmuseum in Kentucky! 


Kentucky Derby

Churchill Downs is de thuisbasis van de wereldberoemde Kentucky Derby een volbloed paardenrace in Louisville. Het racecircuit bestaat uit een oppervlakte van 146 hectare en beschikt over een ovaal circuit, een onverharde baan van anderhalve kilometer en een zeven furlong racecircuit. Churchill Downs is sinds 1875 de thuisbasis van de Kentucky Derby, een van de meest populaire races ter wereld. Op de dag van de Derby kun je verwachten dat meer dan 165.000 racefans het stadion inpakken en hun favoriete merrieveulen aanmoedigen. Waar je ook staat langs de baan je hoeft je geen zorgen te maken of je alles wel kunt zien want de baan beschikt over het grootste 4K videoscherm ter wereld!

Paardenrace in Louisville
Paardenrace in Louisville

Muhammed Ali Center

In het Muhammed Ali Center leer je niet alleen meer over de geschiedenis van deze kampioen bokser, maar ook over de idealen van de grote man. Iedereen weet natuurlijk van zijn prestaties maar niet iedereen weet dat hij voor 22 miljoen maaltijden heeft gezorgd voor de arme mensen in de wereld, of van de medische benodigheden die hij voor Cuba heeft geregeld. Ook kom je hier meer te weten over de 15 gijzelaars die hij hielp om uit Irak te bevrijden tijdens de Golfoorlog en nog vele andere bijzondere daden. Muhammad Ali is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Boodschapper van de Vrede en al deze verbazingwekkende verhalen komen tot leven in het Muhammaed Ali Center.

Kentucky Science Center

Het Kentucky Science Center is het grootste praktijkgerichte wetenschapsmuseum in Kentucky en bevindt zich in Museum Row in het centrum van Louisville. Het museum werd in 1871 opgericht als een natuurhistorisch museum en is in de loop van de tijd veranderd in wat je nu ziet. Het gebouw omvat een digitaal theater met vier verdiepingen dat in 2014 is gerenoveerd. Een nieuwe tentoonstelling genaamd Science in Play is enorm populair gebleken omdat kinderen hier al spelend leren. Kinderen kunnen achtbanen bouwen, motorische klimvaardigheden leren en nog veel meer. 


Fun Fact

In 1952 werd de eerste vestiging van KFC geopend in de staat Utah en er volgden er snel meer door de VS. Anno 2013 zijn er ongeveer 16.0000 vestigingen in ruim 100 landen te vinden. De bedenker van dit concept (Harland Sanders) is overleden in 1980, maar de afbeelding van hem word nog steeds gebruikt in logo’s en advertenties.

Logo KFC
Logo KFC
Louisville