Riviera Maya

  • Strand in Cancun
    Cancun
  • Sian Ka'an Biosphere Reserve
    Sian Ka'an Biosphere Reserve
  • Maya Tempel
    Maya Tempel

Riviera Maya

De Riviera Maya langs de staat Quintana Roo in Mexico is misschien wel een van de meest idyllische plekken ter wereld. Er zijn zoveel dingen te doen. Veel mensen denken dat Cancunhet begin is van de Riviere Maya, maar dit deel van de toeristische trekpleister strekt zich eigenlijk uit van het gebied van Cancun bij Puerto Morelos, en gaat helemaal naar het zuiden bij Tulum voordat het eindigt bij Punte Allen in het Sian Ka'an Biosphere Reserve. Tussen deze twee punten liggen ongerepte witte zandstranden, ondergrondse speleologen, openluchtcenotes, schilderachtige vissersdorpjes, archeologische Maya-ruïnes en nog veel meer.

Fun Facts!

1. Spaans is de primaire taal in de Riviera Maya, maar er wordt veel Engels gesproken.

2. Het op twee na grootste koraal rif is hier te vinden.

3. Dit Caribische paradijs heeft ongeveer 23 kilometer aan witte zandstranden


Neem de ferry naar Cozumel

Een van de beste excursies naar de Riviera Maya die u kunt maken, is een dagtocht naar Cozumel. Cozumel is een relatief klein eiland die u vanaf Playa Del Carmen kunt bereiken met de ferry. Dit eiland staat vooral bekend om zijn prachtige duikplekken. Een kleine tip, probeer deze dagtrip te plannen op een dag dat er geen cruiseschepen in de haven van Cozumel zijn zodat u geen last heeft van alle dagjesmensen.

Cozumel
Cozumel

Ga het avontuur aan bij Xplor

Hier vindt u een paar van de hoogste en meest extreme kabelbanen van Latijns-Amerika. De hoogste kabelbaan bevindt zich meer dan 15 meter boven de grond. Ook is er een zipline die aan het eind uitkomt in een van de Cenotes. Buiten de verschillende kabelbanen is er veel meer te doen in dit park. Ga met een buggy door de Maya jungle, of raften in de ondergrondse grotten. 

Klimaat

Riviera Maya heeft een subtropisch klimaat. Dit wil zeggen dat de zomers er nat zijn maar erg heet, en de winters erg warm maar droog zijn. In de periode van juni tot en met half oktober is er de meeste kans op veel regen. Ook bestaat er de kans dat er orkanen voor komen, dit is vooral in de periode van september tot en met december. 

Riviera Maya, Yucatan Peninsula, Mexico