South Coast

Pareltjes aan de zuidelijke westkust

Sublieme badplaatsen tussen Los Angeles & San Diego

​Het zuidelijke deel van de westkust kent een aantal badplaatsen die misschien niet het meest bekend zijn, maar absoluut een aanrader! Ontdek Huntington Beach, Newport Beach, Laguna Beach en Dana Point. Allemaal prachtige levendige badplaatsen met mooie winkels, geweldige restaurants en elk met zijn eigen charme. Lees hieronder meer!

Huntington Beach

 • Aerial View Huntington Beach
  Aerial View Huntington Beach

Surfing USA!

Wellicht beter bekend als Surf City, is gelegen ten zuidoosten van Los Angeles. Wanneer u houdt van uitgestrekte zandstranden, fantastische surfmogelijkheden en een gezellige boulevard met goede eetgelegenheden dan bent u hier aan het juiste adres.

Wanneer u overdag heerlijk heeft genoten van het strand, een bezoek heeft gebracht aan de vele bezienswaardigheden welke Los Angeles te bieden heeft of wellicht naar Disneyland Anaheim bent geweest dan is het tijd om ‘s avonds heerlijk te relaxen in een van de vele goede restaurants, hippe loungebars, café’s en brouwerijen.

Onze top 3!

Huntington Beach Pier – reeds een aantal maal beschadigd door onder andere storm, aardbevingen enzovoort. Sinds 1992 is de pier weer in het oorspronkelijk ontwerp van 1914 teruggebracht.

Huntington beach State Park – heerlijk genieten van het mooie schone strand, maak een Segway tour langs de boulevard of neem surflessen, alles is hier mogelijk.

Bolsa Chica Ecological Reserve – grootste zoutwatermoeras langs de kust van Californië.

Newport Beach

 • Newport Beach
  Newport Beach

Grootste jachthaven van de westkust

Wanneer u op zoek bent naar een ontsnapping aan de drukte van Los Angeles of San Diego, dan is het bezoek aan Newport Beach zeker de moeite waard. Deze kustplaats gelegen tussen Los Angeles en San Diego staat bekend om haar grootste recreatieve haven van de westkust. Vanaf hier zijn er tal van mogelijkheden om b.v. een boot te huren, een whalewatch trip te boeken (let op de juiste periode) of b.v. te paddle boarden. Wilt u een knus strand bezoeken, brengt u dan eens een bezoek aan Little Corona beach. The Wedge staat bekend om haar hoge golfen en goede surfmogelijkheden, echter het kan in het hoogseizoen ook behoorlijk druk zijn.

Onze top 3!

Balboa Island Ferry – leuke en snelle manier om de drukte en parkeerkosten van Balboa te vermijden.
Fashion Island – hier treft u exclusieve speciaalzaken, warenhuizen van wereldklasse, restaurants en cafés aan in een perfecte sfeer met ongerept uitzicht op de Stille Oceaan. 
Newport Beach – langestrekt, schoon, zacht zandstrand waar u ultiem kunt genieten van het strandleven.

Dana Point

 • Dana Point
  Dana Point

Dana Point

Tussen Los Angeles en San Diego ligt het ietwat onbekende Dana Point Dana Point heeft in 2019 haar slechts 30 jarig bestaan gevierd en is behoorlijk in opkomst. De haven van Dana Point biedt ligplaatsen voor meer dan 2500 boten. Het trekt jaarlijks duizenden bezoekers om te winkelen, te sportvissen, wandelen, fietsen, parasailen en tal van andere recreatieve activiteiten. De haven van Dana Point wordt tevens beschouwd als de toegangspoort tot Doheny Stat Park, dit is een van de meest populaire stranden van Californië.

Facts!

- The City of Dana Point is vernoemd naar Richard Henry Dana Jr. een aan Harvard opgeleide advocaat en zeeman 
Dana Point bestond op 01 januari 2019 30 jaar.


Laguna Beach

 • Laguna Beach
  Laguna Beach

Laguna Beach

Een klein kustplaatsje in Orange County, weg van de grote drukte maar met de bezienswaardigheden van Los Angeles binnen handbereik. Laguna Beach staat bekend om haar vele kunstgalleria, mooie grotten en stranden.

Onze top 3!

- Main Beach – fantastisch strand tussen de rotsen gelegen.
- Top of the World – vanaf hier heeft u een geweldig uitzicht over de heuvels en aan de andere kant de oceaan
-
Laguna Beach Pirate Tower – een historische toren gebouwd tegen de kliffen