Tallahassee

The Capital of Florida

  • Maclay Park Tallahassee
    Maclay Park Tallahassee

De hoofdstad Tallahassee

Tallahassee is strikt genomen Florida, maar ligt qua sfeer dichter bij de zuidelijke staten. De stad Tallahassee doet erg denken aan het oude zuiden met zijn rijke geschiedenis. Maar ook geweldige parken en natuurgebieden liggen rond Tallahassee en zijn zonder twijfel een van de meest populaire attracties in de omgeving.

Onze top 3!

1. Wakulla Springs - 's werelds grootste zoetwaterbron  en een geweldig staatspark

2. The Historic Capitol - de zetel van de regering van Florida

3. Antique Car Museum - leer meer over de geschiedenis van de auto, van koets tot luxe auto

Wakulla Springs

Wakulla, in de volksmond ook wel 'het geheime water' genoemd, is ongeveer 6800 hectare groot en herbergt de grootste zoetwaterbron ter wereld. Tallahassee is de dichtstbijzijnde grote stad in de buurt van de Springs. Er is de mogelijkheid om te zwemmen, boottochten te maken, snorkelen, wandelen en fietsen. Naast de zoetwaterbronnen, is Wakulla Springs de thuisbasis van vele soorten dieren en vogels. Tijdens een boottocht heb je de mogelijkheid om alligators en zeekoeien te zien.

Hoofdstad

In Tallahassee zetelt de regering van de Sunshine State. Het regeringsgebouw is gelegen in het centrum van Tallahassee en is te bezoeken van 08.00-17.00 uur. De bouw begon in 1826 maar werd nooit voltooid. Na een sloop in 1839 werd het gebouw uiteindelijk voltooid in 1845. In totaal is het gebouw 105 meter hoog en bestaat het uit 22 verdiepingen. Ongeveer 1.500 mensen werken permanent in het Capitool.

Antique Car Museum

Dit museum met een van de grootste autocollecties van de VS is een must voor autoliefhebbers. Meer dan 160 verschillende soorten auto's zijn hier te bewonderen. In 1996 werd het automuseum geopend met een kleine selectie van 15 auto's. Naast auto's biedt het museum ook een indrukwekkende verzameling kassa's, messen, honkbalkaarten, piano's, motorfietsen en nog veel meer. Als je geïnteresseerd bent in de Amerikaanse geschiedenis of een van de meest indrukwekkende collecties in de VS wilt zien, bezoek dan zeker het Antique Car Museum.

Little Facts!

1. Tallahassee betekent "oude velden" of "oude stad"
2. Men gelooft dat de eerste kerst in de VS hier werd gevierd
3. Tallahassee was wellicht niet de hoofdstad van Florida geworden als het niet tussen de twee steden had gelegen die oorspronkelijk voor de plek hadden gevochten: Pensacola en St. Augustine
4. De bijnaam van Tallahassee is Tally