Vakantie Vancouver

rondreizen, citytrips, combinatiereizen

Vancouver

meest leefbare stad ter wereld

  • Vancouver Harbour
    Vancouver Harbour

Vancouver, British Columbia

Vancouver is een stad die hoog op meerdere lijsten terug te vinden is als 'beste stad om te wonen'. Bezoek Vancouver en je zult al gauw ervaren dat Vancouver een stad is waar het niet té druk is en waar genoeg ruimte is om je even terug te trekken. Het natte imago van Vancouver vindt zijn oorsprong in de natte wintermaanden, wanneer het meer dan twee maal zoveel regent als in Nederland. In juni, juli, augustus en september regent het gemiddeld minder dan in Nederland.

Beste stad om te wonen

Vancouver wordt ook wel ‘Schone aan de Pacific’ genoemd. Vancouver ligt aan de Pacific, ook wel 'de Grote Oceaan'. Het heeft een gematigd klimaat of mediterraan klimaat, hierdoor is Vancouver een van de steden in Canada met de mildste, maar ook natste winters. 

Vancouver vinden we jaarlijks terug bovenin de lijstjes met meest leefbare steden ter wereld.

Vancouver is een interessante toeristische bestemming. Er zijn veel culturele mogelijkheden zoals Canada Place, Granville Island, Vancouver Art Gallery. Deze Gallery deze heeft een permanente collectie van maar liefst 10.000 kunstobjecten. U kunt ook naar het scheepvaartmuseum Vancouver Maritime Museum, hier vindt u als hoogtepunt een arctisch ontdekkingsschip. 

Stanley Park biedt ruimte om te wandelen of te fietsen (huur een fiets!) Ook vinden we hier het aquarium. De beroemde Capilano Suspension Bridge ligt op slechts 15 minuten rijden. Niet ver van Vancouver vinden we bergen waar men kan skiën en snowboarden. In 2010 waren in Vancouver, samen met wintersportgebied Whistler de Olympische Winterspelen.

Grote filmproductie studio's in Vancouver en Burnaby hebben de stad een belangrijke inkomstenbron gebracht, het wordt tegenwoordig ook wel ‘’Hollywood North’’ genoemd. In september wordt gedurende twee weken het Vancouver International Film Festival gehouden. Tijdens dit festival worden meer dan 350 films getoond en het is dan ook een van de grote filmfestivals van Noord-Amerika. 

Stanley Park Vancouver
Stanley Park Vancouver

Klimaat in Vancouver

Vancouver heeft een zeeklimaat, net als Nederland. Het weer in Vancouver is qua temperatuur goed te vergelijken met het weer in Nederland. In de zomermaanden (tussen juni en september) regent het in Vancouver gemiddeld 25% minder dan in Nederland. Van oktober tot en met mei regent het er echter aanzienlijk meer.

Meer info over Vancouver