Antelope Canyon

Tips en informatie over Antelope Canyon

Antelope Canyon

In het noorden van Arizona, op ongeveer een kwartier rijden van het stadje Page, vindt u Antelope Canyon. Antelope Canyon is een zogenaamde "slot canyon". Dit is een diepe kloof met hoge verticale wanden. De canyon lijkt eigenlijk meer op een grot, dan op een vallei.

Zoals de meeste canyons is ook Antelope Canyon ontstaan door water, wind en vorst. In de buurt van Antelope Canyon zijn nog veel meer canyons te vinden, maar deze zijn erg moeilijk toegankelijk.


Antelope Canyon

Dit is eigenlijk helemaal geen National Park, maar daarom niet minder mooi! Het is in beheer van indianen en ligt in het noorden van Arizona, vlakbij Page en Lake Powell.

De Antelope Canyon bestaat uit twee delen: Upper Antelope Canyon en Lower Antelope Canyon. De Upper Canyon trekt meer bezoekers dan de Lower Canyon, maar de Lower Canyon wint steeds meer aan populariteit. Antelope Canyon is alleen begaanbaar met een gids.

Upper Antelope Canyon

De Upper Canyon werd in 1931 ontdekt door een 12-jarig meisje. De Navajo indianen noemden de canyon 'Tse Bighanilini', wat letterlijk vertaald 'de kloof waar water door de rotsen stroomt' betekent. Deze plek is jarenlang geheim gehouden door de Navajo Indianen. Binnen in de canyon sta je versteld van de prachtige veelkleurige zandstenen kloofwanden. De canyon is ongeveer 40 meter hoog en 90 meter lang.

Upper Antelope Canyon
Upper Antelope Canyon

Lower Antelope Canyon

De Lower Antelope Canyon wordt door de Navajo 'Hasdestwazi' genoemd, letterlijk vertaald 'spiraalvormige rotsbogen'. De Lower Canyon is circa 400 meter lang en de structuur van de wanden is gevarieerder dan bij de Upper Antelope Canyon.

Een bezoek aan de Lower Canyon is niet van tevoren te reserveren. De tickets kunnen in Page worden gekocht. Bent u goed ter been en heeft u het niet zo op groepjes toeristen, dan kiest u voor de Lower Canyon. De wanden van de Lower Canyon zijn veel mooier en meer gestructureerd. En ook leuk om te weten: bij de Lower Canyon laat men u alleen de canyon in gaan. Daar wordt u door een gids naar de ingang gebracht en blijft de gids meestal achter. In de Lower Canyon bent u ook niet gebonden aan tijd. U kunt zo lang blijven als u wilt, terwijl u in de Upper Canyon geacht wordt een de rondleiding te volgen.

Bent u minder goed ter been of wilt u de canyon gewoon even bekijken met wat uitleg, dan is de Upper Canyon een goede keuze.

Lower Antelope Canyon
Lower Antelope Canyon