Antelope Canyon

Tips en informatie over Antelope Canyon

  • Jeeps vertrekken vanaf een verzamelpunt van de Antelope Canyon tour.
    Georganiseerde tours naar Antelope Canyon
  • U kunt Antelope Canyon alleen met een gids bezoeken.
    Per Jeep naar de ingang van de Antelope Canyon
  • Een waar spektakel van licht en kleur.
    Antelope Canyon

Antelope Canyon

In het noorden van Arizona, op ongeveer een kwartier rijden van het stadje Page, vindt u Antelope Canyon. Antelope Canyon is een zogenaamde "slot canyon". Dit is een diepe kloof met hoge verticale wanden. De canyon lijkt eigenlijk meer op een grot, dan op een vallei.

Zoals de meeste canyons is ook Antelope Canyon ontstaan door water, wind en vorst. In de buurt van Antelope Canyon zijn nog veel meer canyons te vinden, maar deze zijn erg moeilijk toegankelijk.

Antelope Canyon

Dit is eigenlijk helemaal geen National Park, maar daarom niet minder mooi! Het is in beheer van indianen en ligt in het noorden van Arizona, vlakbij Page en Lake Powell.

De Antelope Canyon bestaat uit twee delen: Upper Antelope Canyon en Lower Antelope Canyon. De Upper Canyon trekt meer bezoekers dan de Lower Canyon, maar de Lower Canyon wint steeds meer aan populariteit. Antelope Canyon is alleen begaanbaar met een gids.

De Upper Canyon bereikt u per Jeep
De Upper Canyon bereikt u per Jeep

Upper Antelope Canyon

De Upper Canyon werd in 1931 ontdekt door een 12-jarig meisje. De Navajo indianen noemden de canyon 'Tse Bighanilini', wat letterlijk vertaald 'de kloof waar water door de rotsen stroomt' betekent. Deze plek is jarenlang geheim gehouden door de Navajo Indianen. Binnen in de canyon sta je versteld van de prachtige veelkleurige zandstenen kloofwanden. De canyon is ongeveer 40 meter hoog en 90 meter lang

Upper Antelope Canyon
Upper Antelope Canyon

Lower Antelope Canyon

De Lower Antelope Canyon wordt door de Navajo 'Hasdestwazi' genoemd, letterlijk vertaald 'spiraalvormige rotsbogen'. De Lower Canyon is circa 400 meter lang en de structuur van de wanden is gevarieerder dan bij de Upper Antelope Canyon.

Een bezoek aan de Lower Canyon (net zoals de Upper Canyon) dient u ruim voor vertrek te reserveren. De tickets hiervoor kunt u eventueel via ons reserveren. Bent u goed ter been en heeft u geen hekel aan trappen lopen, dan kiest u voor de Lower Canyon. Het voordeel van deze Canyon t.o.v. de Upper Canyon is dat u niet dezelfde weg weer terug dient te lopen en daardoor dus minder last heeft van tegemoetkomende bezoekers. De wanden van de Lower Canyon zijn veel mooier en meer gestructureerd.

Bent u minder goed ter been of bent u claustrofobisch, dan is de Upper Canyon een betere keuze.


Lower Antelope Canyon
Lower Antelope Canyon