Combireis Philadelphia & New England 2019 Esli

Graag neem ik jullie mee op mijn laatste reis naar Philadelphia op 6 oktober 2019. Naast de stad van Philadelphia kun je hier in de omgeving ook een aantal leuke countryside bezienswaardigheden bezoeken. De combinatie met New England maakte het een ideale trip voor cultuur- én natuurliefhebbers. 

Aankomst Philadelphia

Wat mij direct opviel toen wij het centrum van Philadelphia inreden waren de sfeervolle straten met elk een geheel eigen karakter. Na aankomst in het hotel aan het einde van de middag  hebben wij ons snel opgefrist en zijn gelijk de stad in gegaan. Om meteen de ultieme Philadelphia foto te kunnen maken, zijn wij eerst naar Love Park gegaan. Dit moet je zien als het ´I AMSTERDAM‘ van Philadelphia. 

Een stad als Philadelphia vraagt om veel te ondernemen. Zo hebben we ook direct het One Liberty Observation Deck bezocht, met een uitzicht over de hele stad om even een goede totaalindruk te krijgen. Nadat we hier ook de nodige foto’s hebben gemaakt zijn we naar restaurant The Sampan gegaan om heerlijk te dineren na een drukke dag. Dit restaurant is echt een aanrader als je van de Aziatische keuken houdt! Nadat hier smakelijk hadden gegeten, hebben wij nog een drankje gedaan in een van de vele gezellige bars in Midtown Village. 

Dag 2 in Philly

De volgende dag stond als eerste de Barnes Foundation op het programma. In dit enorme museum zijn tal van schilderijen van bekende kunstenaars te zien. Na een goede indruk van de collectie te hebben gekregen zijn wij op de hop-on hop-off bus gestapt. Zo kun je de hele stad op een comfortabele manier zien. Wij zijn uitgestapt bij de bekende Rocky Steps en the Rocky State, bekend van de film “Rocky”, met Silvester Stallone. Hierna was het al weer tijd voor de lunch. Hiervoor hebben wij de Reading Terminal Market bezocht. Hier hebben we onze eerste Philly Cheesesteak geproefd en dat smaakte naar meer…

Na de lunch hebben we een stadswandeling gemaakt met een ware kenner van de stad, onze gids van Awfully Nice tours. Hij wist werkelijk alles over de stad en heeft ons volledig geïnformeerd over Betsy Rose, de Quakers, Liberty Bell en de onafhankelijkheidsverklaring.

Natuurlijk wil je ook van het goede leven genieten in Philadelphia en zijn wij eind van de middag op zoek gegaan naar een leuke locatie voor een drankje. Dit hebben wij meteen maar gecombineerd met een stukje cultureel erfgoed en zo kwamen wij uit bij de bierbrouwerij Yards Brewery Company. We kregen een enthousiaste uitleg over hoe bier gebrouwen wordt in combinatie met een proeverij. Uiteindelijk hebben wij hier ’s avonds ook een hapje gegeten. Kortom het bezoek aan het centrum was al geslaagd!


Dag 3 Countryside

De volgende dag hebben wij een bezoek gebracht aan de Eastern State Penitentiary Historic Site. Dit was ooit de beroemdste en duurste gevangenis ter wereld met bewoners zoals bankovervaller Slick Willie Sutton en gangster Al Capone. Tegen de middag werd het tijd om de stad te verlaten om de countryside van Philadelphia te ontdekken. Onze eerste stop was Longwood Gardens in Kennett Square, een kleine 50 km ten zuiden van Philadelphia. Hier maakten we een wandeling door de botanische tuinen waar ook een grote fonteinshow gehouden werd! Vervolgens zijn wij doorgereden naar Chaddsford Winery in de Brandywine Valley, in Chadds Ford. Deze wijngaard is de grootste wijnproducent van de staat Pennsylvania. De tour geeft een leuk kijkje in het maken van wijnen en uiteraard proef je ook een paar van deze heerlijke wijnen.

Om deze dag af te sluiten zijn wij eind van de middag vertrokken naar King of Prussia Mall, iets meer dan 30 km ten noordwesten van Philadelphia. In deze mall konden we heerlijk winkelen en het aanbod van winkels en eetgelegenheden leek eindeloos!


Dag 4 vlucht naar Boston

De volgende dag zijn wij vroeg opgestaan en hebben al onze bagage alvast ingepakt en gereed gemaakt voor de vlucht die wij s’middags naar Boston zouden gaan maken. Eerst zijn wij nog naar Valley Forge National Historical Park gegaan. Zeker voor families is dit een leuke stop in de countryside. Hier leer je veel over de geschiedenis van deze plek en bezoek je de oude nederzetting. Er zijn figuranten die de kinderen en de volwassenen meer uitleg geven over deze plaats waar George Washington zijn kamp opsloeg in de winter van 1777-1778 tijdens de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog. 

Met een binnenlandse vlucht van American Airlines vlogen we diezelfde dag nog verder naar Boston voor ons avontuur in New England. Eenmaal aangekomen in Boston hebben wij de huurauto opgehaald op de luchthaven en zijn wij naar Cape Cod gereden voor onze overnachting. Na een leuke rit van een paar uur kwamen we aan bij ons hotel in Cape Point. Hier hebben we ’s avonds een hapje gegeten en zijn op tijd gaan slapen omdat de volgende dag al vroeg met het programma wilden beginnen. 

Dag 5 Cape Cod

De volgende ochtend zijn we bijtijds naar het John F. Kennedy Hyannis Museum gegaan. In dit museum kregen we aan de hand van verschillend beeldmateriaal en items een beeld van het leven van John F. Kennedy. Vervolgens zijn wij doorgereden naar het plaatsje Provincetown. Dit sfeervolle dorpje op het uiterste puntje van het schiereiland mag absoluut niet ontbreken als u Cape Cod bezoekt! Het dorpje is door de ligging omringd door de zee en heeft veel kleine winkeltjes en cafeetjes. Erg gezellig!

Vanuit Cape Cod vervolgden we eind van de middag onze reis naar Avon (het Avond Old Farms hotel), vlak bij Hartfort waar we rond het avonduur aankwamen. Het viel ons op dat de omgeving rondom Hartfort in volle New England glorie was. De bomen hadden alle herfstkleuren en Halloween was in aantocht. Je kon ook op veel plaatsen pompoenen kopen. Vervolgens hebben wij bij aankomst in het hotel heerlijk gegeten in het Seasons restaurant van het hotel.


Dag 6 Rhode Island

De volgende dag hebben we onze reis voortgezet naar Hartford. We bezochten in Hartfort het Mark Twain huis. Het pittoreske huis van schrijver Mark Twain doet tegenwoordig dienst als museum. Daarna vervolgde we onze reis naar Olde Mistick Village in Mystic, dit is een 18e-eeuwse dorp in New England met meer dan 60 kleine winkeltjes en veel charmante eetgelegenheden. Hier hebben wij ook heerlijk geluncht. Na de lunch zijn wij vertrokken naar het Mystic Seaport Museum, waar we meer leerden over Amerikaans maritieme geschiedenis en aan boord mochten van een groot schip om te zien hoe het was om in die tijd op een schip te leven.

s’Middags zijn wij doorgereden naar Newport Visitors Center in Newport, Rhode Island en hiervandaan hebben we een Scenic Tour of Newport gedaan. Hierdoor hebben wij al een goede eerste indruk gekregen van Newport. Het viel ons direct op dat het een welvarend stadje is met veel geschiedenis. We kwamen langs enorme landhuizen en we reden langs de kustweg met een uitzicht op een ruige zee en heldhaftige surfers. Eind van de middag hebben we ons opgefrist in het hotel waar we die nacht zouden verblijven. Die avond hebben we heerlijk gegeten in het Brix restaurant in Middletown, Rhode Island (een elegante locatie bij de Newport Vineyards met luxe Amerikaanse gerechten)


Dag 7 via Newport weer naar Boston

De laatste dag was inmiddels alweer aangebroken. Na het uitchecken zijn wij naar de Breakers in Newport gereden, hét landhuis van de familie Vanderbilt wat ik voorheen vooral kende van de serie Gossip Girl. Vanderbilt is een van de rijkste families van Amerika. Hierna hebben wij een stuk over de bekende cliffwalk (“The World-Famous Cliff Walk“) van Newport gelopen, dit is een wandelroute langs enorme landhuizen en villa’s die aan de kust staan. Heel indrukwekkend om te zien en een erg mooie route om te lopen.

Als afsluiting van deze reis zijn wij s’middags gaan lunchen bij Bowens Wharf, restaurant The Mooring Seafood Kitchen & Bar, echt een aanrader als je daar bent! Onze reis kwam na de lunch in Newport ten einde en onze huurauto hebben wij weer ingeleverd op de luchthaven van Boston om vervolgens de vlucht terug naar Amsterdam te nemen!