Kauai

Garden island

  • Na apali Coast Noord Kauai
    Na apali Coast Noord Kauai
  • Mount Wai'ale'ale
    Mount Wai'ale'ale
  • Na Pali Coast State Wilderness Park
    Na Pali Coast State Wilderness Park

Kauai, the Garden Island

Kauai behoort tot de Hawaii eilandenarchipel. Het is het vierde eiland in grootte. Kauai is het oudste eiland van Hawaii. Dit in combinatie met overvloedige regenval op enkele plekken midden op het eiland maakt Kauai tot het groenste eiland van de Hawaii-archipel. De enorme rijkheid aan planten en bomen maken Kauai misschien wel het mooiste eiland van Hawaii. Het spreekt voor zich waarom Kauai daarom ook wel The Garden Island wordt genoemd.


Onze top 5!

1. Waimea Canyon - Dit spectaculair natuurgebied staat ook wel bekend al de Grand Canyon van de Pacific.

2. Napali Coast - Houdt u van een stevige wandeling, dan is het Napali Coast State Park met haar ongerepte natuur zeker een aanrader.

3. Kawaikini - Het hoogste punt van Kauai is de Kawaikini. Deze berg is 1598 meter hoog

4. Hanalei Bay. - De grootste baai van Kauai wordt ook wel het mooiste strand van heel Hawaii genoemd. Wit strand en kraakhelder water.

5. Spouting Horn - Op de route naar Waimea Canyon vindt u de publiekstrekker Spouting Horn. Deze natuurlijke lavarotsformatie spuit zeewater ver de lucht in, een geweldig schouwspel!

Het oudste eiland

Kauai is het oudste Hawaiiaanse eiland met de meeste legenden. De meeste legenden gaan over het Menehunen volk, de Hawaiiaanse variant van de elfjes en trollen. De mythes zijn fascinerend. De zeer kleine Menehunen waren erg begaafd in aquacultuur. De talloze bomen, enkele vismeren en aquaducten worden nog steeds door de locale bevolking toegeschreven aan de Menehunen.


Familie Robinson

Het eiland is niet rond te rijden met een huurauto. Grotendeels doordat een groot onontgonnen stuk van Kauai nog in handen is van de Robinson familie. Het betreft hier maar liefst 200 km2, naast de 600 km2 die de overheid hier nog in bezit houdt. Het eiland is in totaal circa 1450 km2 groot, dus 40 x 35 km. Deze familie bezit ook nog 18.000 hectare op het 'verboden' eiland Niihau, waar nog in het geheel geen wegen zijn aangelegd.

Niihau klinkt daarom als een interessante bestemming, maar het eiland is simpelweg verboden toegang. Alleen de nog steeds aanwezige oorspronkelijke Niihauans en de Robinsons hebben toegang


Zuidelijke route

Rijdt u eens naar de Waimea Canyon. Op weg ernaar toe rijdt u bij Lawai zuidwaarts naar de kust om een kijkje te nemen bij Spouting Horn, een natuurlijke lavarotsformatie die zeewater ver de lucht in spuit. Vanaf hier is het ruim een half uur rijden naar Waimea. Hier rijdt u een half uurtje landinwaarts naar het noorden en u komt vanzelf bij het Waimea Canyon State Park. Dit is een spectaculair natuurgebied dat ook wel bekend staat als de Grand Canyon van de Pacific. 

Neemt u ook eens een kijkje bij Napali Coast, hier kunt u alleen te voet of per boot komen. Vanuit Waimea Canyon is de afstand hierheen toch wel 10 kilometer. Vergeet niet dat u deze afstand ook weer terug moet wandelen en dat u er dus het beste een dag voor uit kunt trekken. Op deze plek is het altijd heerlijk rustig. Geniet van de rust, maar ook vooral van de prachtige natuur. Dit eiland is makkelijk te bewandelen. Het is ook absoluut de moeite waard om een mooie wandeling te gaan maken.

Poipu Beach

In het zuiden ligt Poipu Beach, waar een aantal hotels liggen. Dit plaatsje werd zwaar getroffen door de Iniki Hurricane in 1992 en de 7 meter hoge golven die deze Hurricane met zich meebracht. Aan het heerlijke en rustige strand kunt u het wagen om te Boogie Boarden of te surfen. Hier aan Shipwreck Beach ligt het Grand Hyatt, een luxe resort.

Filmdecor

Het eiland werd en word nog steeds gebruikt als decor voor veel films. De bekendste films die hier zijn opgenomen zijn Blue Hawaï 1961 (met Elvis Presley), Jurassic Park, King Kong, Indiana Jones en recent nog The Descendants. Succesvolle TV series als Lost zijn ook op Kauai opgenomen. Ook spelen de verhalen van Lilo en Stitch zich af op Kauai. 

Fun Facts!

- Kauai heeft een 'Coconut Law' geinstalleerd, iets wat aangeeft dat geen enkel gebouw hoger mag zijn dan een kokosnotenboom

- Kauai is het oudste Hawaiiaanse eiland

- Op Kauai vindt u meer stranden, rivieren, beekjes en watervallen dan op ieder ander eiland van de Hawaiiaanse eilanden.

- Maar liefst 70% van het eiland is niet per voet bereikbaar

- De grootste koffieplantage ter wereld is op Kauai