Santa Barbara

Hoofdstad van de Amerikaanse Rivièra

  • In de haven ziet u tal van mooie jachten.
    Jachthaven van Santa Barbara
  • Santa Barbara kenmerkt zich door de Spaanse bouwstijl.
    Spaanse architectuur
  • De stad wordt gedomineerd door palmen en Spaans architectuur.
    Downtown Santa Barbara

Santa Barbara, parel aan de Pacific

Santa Barbara ligt tussen de diepblauwe Californische Pacifische kust en de weelderige groene heuvels van het Santa Ynez-gebergte. Met zijn romantische Spaanse koloniale architectuur, witte uitgestrekte zandstranden en met palmbomen omzoomde promenade is Santa Barbara een stad die nauwelijks meer perfect zou kunnen zijn. 

Met culturele bezienswaardigheden, designerboetieks, café's, gastronomische restaurants, watersportmogelijkheden en wandelmogelijkheden in de bergen biedt Santa Barbara voor ieder wat wils. Een geslaagde vakantie gegarandeerd!

Onze top 3!

Santa Barbara Mission: Dit monument is in 1786 gebouwd door de Spaanse Franciscaanse monnikenmissie, en heeft ook wel de bijnaam "Koningin van missies". Van de in totaal 21 missies langs de Pacifische kust van Californië, is dit het meest architectonische complex en de enige missie met twee klokkentorens.

Stearns Wharf: Gebouwd in 1872 door John Peck Stearns, staat deze pier officieel bekend als de oudste aan de westkust. De pier doet al lange tijd geen dienst meer als dok voor vracht- of passagiersschepen. Ondertussen is het de meest bezochte bezienswaardigheid van de stad met talloze winkels, souvenirwinkels en uitstekende visrestaurants. Vanaf hier kunt u ook genieten van een prachtig uitzicht op de stranden en de haven van Santa Barbara.


State Street: State Street, dat zich zo'n 4,6 km over het centrum van Santa Barbara uitstrekt, is een waar winkelparadijs. Exclusieve boetieks en de filialen van bekende winkelketens, de pittoreske en uitbundig ontworpen buitenruimtes van het winkelcentrum Paseo Nuevo of de winkels en restaurants in de kronkelende straatjes van de Plaza "La Arcada" nodigen u uit om te winkelen. Elke dinsdagmiddag organiseert State Street ook de populaire Santa Barbara Farmers Market, met verse lokale producten.

Historische gebouwen

Santa Barbara staat bekend om zijn historische gebouwen en culturele bezienswaardigheden.

Een daarvan is het gerechtsgebouw van het graafschap, dat in de vroege 20e eeuw in Spaanse koloniale stijl werd gebouwd. Na in 1925 grotendeels te zijn verwoest door een krachtige aardbeving, werd het pand in no-time hersteld. Het gebouw met zijn sneeuwwitte façade en boogramen is niet alleen prachtig aan de buitenkant, maar heeft ook een interieur vol met interessante details. De klim naar de 35 meter hoge klokkentoren wordt beloond met een geweldig uitzicht over de hele stad.

Ook populair bij toeristen is het fort El Presidio, gebouwd in 1782. Met twee zware aardbevingen zijn niet alle oorspronkelijke gebouwen in tact gebleven, maar sommige zijn liefdevol gerestaureerd en vrij toegankelijk.

Funk Zone

Dat is de naam van een deel van Santa Barbara tussen Highway 101 en East Beach, waar pakhuizen en industriële gebouwen de afgelopen jaren zijn omgebouwd tot restaurants, kleine kunstgalerieën en surfshops. Een bijzonder hoogtepunt in de meest trendy trendwijk van Santa Barbara is de Urban Wine Trail: u kunt naar ongeveer 20 wijnproeflokalen gaan om de wijnen te proeven uit de uitstekende productiegebieden in de omliggende bergen.

Santa Barbara Courthouse
Santa Barbara Courthouse

De stranden van Santa Barbara

De kust van Santa Barbara biedt op vele plaatsen mooie brede zandstranden, omzoomd met palmbomen en groene gebieden. De meest bekende is - te wijten aan de nabijheid van de populaire haven en het centrum - waarschijnlijk East Beach met zijn brede, witte zandstrand, diverse volleybalvelden, barbecue- en picknickplaatsen en een restaurant. In de haven zelf kunt u een kajak of een zeilboot huren of boottochten boeken langs de kust van Santa Barbara.

Voor een rustig deel bezoekt u het meer westelijke Leadbetter-strand of Hendry's Beach, een van de weinige naaktstranden in de VS. Een ander klein stukje strand, het Butterfly Beach, ligt ten oosten van East Beach. De kleine baai is nooit druk en dankzij de romantische zonsondergangen die u vanaf hier kunt bekijken, is dit strand ook in de vroege avond een bezoek waard.

Omdat de golven niet bijzonder hoog zijn, maar wel constant het gehele jaar door, zijn de stranden ook erg populair bij surfers. Verschillende surfscholen zijn dan ook te vinden in Santa Barbara.

Sunset in Santa Barbara
Sunset in Santa Barbara

De omgeving van Santa Barbara

Niet alleen in Santa Barbara zelf, maar ook in de omgeving kun je veel doen. Het Santa Ynez-gebergte, dat zich uitstrekt buiten de stad, biedt dagwandelingen in een schilderachtige omgeving. De toppen van de bergen bieden een adembenemend uitzicht op de kust en de stad.

De Santa Ynez-vallei wordt beschouwd als een van de beste en meest gevarieerde wijnbouwgebieden in het land. Ongeveer 70 wijnmakerijen hebben zich gevestigd in de vallei van ongeveer 17.400 hectare. Hier worden voornamelijk Chardonnay en Pinot Noir geproduceerd. Veel van deze wijnhuizen bieden wijnproeverijen en rondleidingen door het landgoed en soms zelfs overnachtingsmogelijkheden. Een vakantie in deze droomachtige omgeving is zeker de moeite waard.

Wie op zoek is naar echt volledige afzondering en rust bezoekt Ventura of Oxnard aan de Kanaaleilanden. Dit zijn vijf eilandjes voor de kust van Zuid-Californië. Samen vormen zijn een van de meest afgelegen nationale parken in de Verenigde Staten. Er wordt zelfs aanbevolen om een kajak te huren om vanaf het water de verborgen baaien, grotten en rijke flora en fauna te ontdekken, zowel op het land als onder het wateroppervlak.

Uitzicht over Santa Barbara
Uitzicht over Santa Barbara

Fun Facts!

- Vanwege een gebrek aan waterbronnen in de stad, werd in 1975 een wet aangenomen die het maximaal aantal inwoners beperkte tot 85.000, een wet die 20 jaar duurde

- Het Santa Ynez-gebergte, ten noorden van de stad, is de enige bergketen ter wereld die van oost naar west loopt. Normaal gesproken lopen bergen van noord naar zuid.

- Superster Katy Perry werd in 1984 in Santa Barbara geboren