Springfield

Missouri

  • Het centrum van Springfield.
    Springfield Missouri

Springfield

Springfield is de derde grootste stad van de staat Missouri en een belangrijke historische plaats aan de Route 66. In Springfield vindt u leuke restaurants, cafeetjes, boetieks en historische gebouwen en ook de omgeving is prachtig. Zo kunt u de Ozarks bezoeken en geweldige grotten bekijken. Een Must-see op uw Route 66 Roadtrip!


Route 66

De opkomst van Springfield als de geboorteplaats van Route 66 begon in de jaren 1920 toen de federale overheid voor het eerst opdracht gaf tot de aanleg van een nationaal snelwegsysteem. Een bord aan de oostkant van Park Central Square herdenkt de aanwijzing van Springfield in 1992 als de officiële geboorteplaats van Route 66. Een van de eerste stops in Springfield is voor elke Route 66-fan het Route 66 Springfield Visitor Center. Het centrum biedt kaarten, routebeschrijvingen, tips over de regionale highlights en historische weetjes.

Een van de laatst overgebleven originele stukken van de Route 66 is bij Glenstone Avenue en Kearney Street. Nu de locatie van een Kum & Go Fresh Market met Route 66-thema. De verharde weg is nog steeds toegankelijk voor automobilisten. Gedurende vele jaren ging U.S. 66 rechtstreeks door Springfield's Park Central Square. Hier is ook het historische museum van de stad gevestigd met een uitgebreide tentoonstelling over de geschiedenis van de Route 66 en de rol van Springfield als de 'geboorteplaats van Route 66'. Liefhebbers van de Route 66 kunnen hun hart hier ophalen!


Fantastic Caverns

Deze grot werd in 1862 ontdekt door een Ozarks-boer - of beter gezegd, door zijn hond, die door een kleine ingang in een heuvel kroop. Pas vijf jaar later ging een groep van 12 vrouwen uit Springfield op nader onderzoek uit nadat hier speciaal een vacature voor was uitgezet. De Fantastic Caverns kan alleen worden bezocht door middel van de zogenaamde Jeep trams. De Fantastic Caverns, ligt net ten noordwesten van Springfield. Deze grot is slechts een van de meer dan 7.300 gedocumenteerde grotten in het landschap van Missouri en er worden er nog steeds meer ontdekt. Het is geen wonder dat Missouri bekend staat als 'The Cave State'.

Historic C-Street

Deze winkelstraat is de eerste historische wijk van Springfield en het oorspronkelijke centrum van North Springfield. Geniet van de authentieke architectuur als u door de straten loopt, stop voor een hapje of drankje en scoor unieke items in een van de shops of op de markt die hier 2x per week wordt gehouden.


Caverns Missouri
Caverns Missouri

Ozarks

Ozark Mountains, ook wel Ozark Plateau genoemd, is een bosrijke groep hooglanden in het zuiden van de Verenigde Staten, die zich in zuidwestelijke richting uitstrekt van St. Louis, Missouri, tot aan de rivier de Arkansas. De bergen beslaan een oppervlakte van ongeveer 50.000 vierkante mijl (130.000 vierkante km), waarvan 33.000 vierkante mijl (85.500 vierkante km) in Missouri, 13.000 vierkante mijl (33.700 vierkante km) in het noorden van Arkansas, en de rest in het zuiden van Illinois en het zuidoosten Kansas. De Ozarks en het aangrenzende Ouachita-gebergte vertegenwoordigen het enige grote gebied met ruige topografie tussen de Appalachen en de Rockies. De hoogste toppen, veel meer dan 600 meter hoog, bevinden zich in de Boston Mountains in Arkansas. Het hoogste punt in Missouri is de Taum Sauk-berg (540 m) ten westen van Ironton, in het St. Francois-gebergte.

De Ozark-regio wordt gekenmerkt door vele ondergrondse beken en bronnen. De Bagnell Dam aan de rivier de Osage, biedt stroom- en recreatievoorzieningen. Andere recreatiegebieden zijn Taneycomo Lake, Bull Shoals Lake en Table Rock State Park. Genoeg bezienswaardigheden en outdoor mogelijkheden in dit prachtige gebied.

Lake of the Ozarks is gelegen in het hart van Missouri, ca. 1 uur rijden ten noorden van Springfield. Met watersportmogelijkheden, golfen, winkelen en vissen en een breed scala aan accommodaties, restaurants, staatsparken en andere recreatieve activiteiten is dit gebied een belangrijke recreatiebestemming in het midwesten. De vele accommodaties aan het water, restaurants, recreatie- en uitgaansgelegenheden. bepalen het beeld van Lake of the Ozarks.


Johnny Morris 'Wonders of Wildlife National Museum & Aquarium

Dit museum en aquarium werd in 2017 door lezers van USA Today uitgeroepen tot de nr. 1 beste nieuwe attractie in Amerika en 2021 als Amerika’s beste aquarium. Het bijna 33.000 vierkante meter grote aquarium- en natuurgalerijen tonen dan 35.000 levende vissen, zoogdieren, reptielen en vogels. Tevens wordt een heel scala aan Wildlife getoond aan de hand van 4d beelden en nagemaakte settings. Hiermee wordt tevens een kijkje genomen in de geschiedenis van Amerika.


Lake of the Ozarks, Missouri
Lake of the Ozarks, Missouri