Boise

Hoofdstad van Idaho

  • Uitzicht op de stad Boise, Idaho.
    Boise
  • Natuurliefhebbers kunnen in Boise genieten van de prachtige natuur.
    Natuur in Boise
  • Het Idaho State Capitol bevindt zich in het centrum van Boise.
    Idaho State Capitol

Boise biedt cultuur en natuur

Boise ligt in het zuidwestelijke deel van de staat Idaho. Boise trekt steeds meer toeristen en staat bekend om zijn vele sport- en recreatiemogelijkheden. Geniet van de attracties in de stad en de prachtige natuur. Bezoek b.v. het Idaho State Capitol, tijdens een rondleiding krijg je interessante inzichten in de geschiedenis van dit historische gebouw. Of breng een beoek aan de Freak Alley Gallery. Er zijn ook vele andere musea in Boise. Ook zijn er verschillende attracties voor natuur- en dierenliefhebbers. Maak een tocht naar de Stream Walk, hier kun je de vissen door onderwatervensters bekijken. U kunt ook een bezoek brengen aan het Aquarium van Boise of de Boise Zoo. En er zijn natuurlijk verschillende restaurants en winkels in Boise.

Fun facts

- De stad Boise werd gesticht in 1863 en is de hoofdstad van Idaho.

- Boise heeft meer dan 205.000 inwoners

- De stad ligt ongeveer 65 km ten oosten van de grens met Oregon en 175 km ten noorden van de grens met Nevada.

Idaho State Capitol

Het Idaho State Capitol bevindt zich in het centrum van Boise en wordt zeer gewaardeerd door de staat Idaho. Het hoofdgebouw was in 1913 gereed, maar het hele gebouw was pas in 1920 klaar. Dit historische gebouw trekt onder meer veel aandacht door zijn imposante klassieke koepel. Ondergrondse tunnels verbinden het nabijgelegen overheidsgebouw en het Idaho State Capitol.

Idaho State Capitol
Idaho State Capitol

Old Idaho Penitentiary

De voormalige penitentiaire inrichting werd geopend in 1872. Enkele van de ergste criminelen in het westen zaten hier achter de tralies. Een van de bekendste criminelen was Harry Orchard, die in 1905 de voormalige gouverneur Frank Steunenberg vermoordde. Er wordt gezegd dat sommige van de voormalige gevangenen nog steeds worden achtervolgd door geesten. De gevangenis werd in 1973 gesloten en is nu als museum te bezoeken. Voor Halloween worden hier kostuumfeesten georganiseerd.

Old Idaho Pentitentiary
Old Idaho Pentitentiary

White Dog Brewing

De beroemde brouwerij is in 2017 geopend en heeft een toonbank van zeven meter lang. Omdat deze toonbank gekoeld is, houdt hij het bier altijd koud. Hier worden verschillende soorten bier gebrouwen. Om de honger te stillen is er altijd een foodtruck aanwezig. Het begon allemaal in de garage van de broers Joe & Troy Moore, waar het eerste bier werd gebrouwen en omdat ze zo enthousiast waren over de productie, werd de eerste White Dog Brewery geopend in Bozeman, Montana. Een vriend van de broers is inmiddels mede-eigenaar geworden en runt de brouwerij in Boise.

White Dog Brewing
White Dog Brewing

Coiled Wines

De wijnindustrie is ook goed vertegenwoordigd in Idaho. Vanwege de vele wijngaarden wordt Boise beschouwd als een plek om naartoe te gaan zeker voor de echte wijnkenners. Wat dacht u van een wijnproeverij bij Coiled Wines. De eigenaresse is zeer deskundig, ze heeft haar wijnbereidingsvaardigheden geleerd in Californië en kan u goed adviseren de verschillende wijnen.

Wijnproeverij
Wijnproeverij
Boise