Fresno

Vers fruit zoveel als het hart begeert

  • Een vallei met wijngaarden.
    Wijngaarden in Fresno
  • Het bekendste National Park van Californië
    Yosemite NP
  • Bezoekers worden in dit park omringd door reuzenbomen.
    Sequoia National Park

Het verse hart van Californië

Fresno, in het hart van de San Joaquin-vallei, is de grootste stad in de Central Valley, Californië en staat vooral bekend om zijn gevarieerde landschap met vers fruit, groenten, wijngaarden en notenbomen. In de lente, wanneer de fruit- en notenbomen in volle bloei zijn, mag u de honderd kilometer lange "Blossom Trail" niet missen. In de zomer wordt deze route weer de "Fresno County Fruit Trail" genoemd. 

Tegelijkertijd is Fresno een perfect vertrekpunt voor een bezoek aan Sequoia National Park, Kings Canyon of als tussenstop op weg naar Yosemite National Park.

Onze Top 3!

1. Forestiere Underground Gardens - Ondergrondse reis door Fresno

2. Fresno Chaffee Zoo - De op 3 na grootste dierentuin van Californië 

3. Old Town Clovis Farmers Market - Markt met verse streekprodukten

Forestiere Underground Gardens

Forestiere Underground Gardens neemt je mee op een ondergrondse reis naar het hart van Fresno. Aan het begin van de 20e eeuw heeft de Siciliaanse immigrant Baldassare Forestiere in 40 jaar tijd een uniek en fantastisch onderaards toevluchtsoord van 10 hectare gecreëerd om zichzelf te beschermen tegen de hete Californische zon tijdens de zomer.

Fresno Chaffee Zoo

Als u met kinderen reist, moet u beslist een uitstapje plannen naar de Fresno Chaffee Zoo. Rode wolven, Maleisische tijgers, Afrikaanse olifanten en rode kangoeroes zijn slechts een kleine selectie van de 190 soorten dieren die hier leven.

Old Town Clovis Farmers Market

Als u op zaterdag in Fresno bent, mis dan de Old Town Clovis Farmers Market niet. Deze kleurrijke boerenmarkt vindt elke zaterdag plaats en biedt een indrukwekkende variëteit aan lokale producten.

Fun Facts!

- De naam Fresno komt van de Spanjaarden en betekent "esdoorn", te danken aan de vele esdoornen aan de San Joaquin River

- Tot 1846 was Fresno County nog steeds een deel van Mexico

- Alle rozijnen geproduceerd in de VS worden geteeld in Fresno