Kayenta

Uitgangspunt voor vele bezienswaardigheden

 • Indrukwekkend uitzicht op Monument Valley
  Gateway to Monument Valley
 • Auch ein Ausflug zum Canyon de Chelly wäre möglich.
  Canyon de Chelly
 • Hier endete der berühmte von Forrest Gump.
  Forrest Gump
 • Wanneer u in Kayenta bent is het bijna een must op de zonsopgang en zonsonderdag in Monument Valley te bewonderen
  Sunrise boven Monument Valley

Kayenta

Kayenta is een klein, gezellig stadje met een paar winkels en restaurants in de staat Arizona. Het is gelegen tussen vele bekende nationale parken en attracties zoals Monument Valley, Mexican Hat, Lake Powell en Mesa Verde en dient daarmee als een goede uitvalsbasis. Voordat u het Kayenta-gebied gaat verkennen, kunt u zich laten informeren in het Kayenta Visitor Centre. Het bezoekerscentrum is gevestigd in een traditioneel gebouw dat ook een cadeauwinkel, museum en openluchtamfitheater herbergt. Regelmatig worden er lokale dansvoorstellingen opgevoerd. Als u een souvenir wilt meenemen, trakteer uzelf dan op de Navajo Arts and Crafts Enterprise. Hier vind je veel authentieke, handgemaakte items van de stammen van Noord-Arizona.

Onze Top 4

 1. Monument Valley
 2. Canyon de Chelly
 3. Mesa Verde
 4. Lake Powell

Monument Valley

Eén van de meest herkenbare plekken van Noord Amerika en tevens het meest gefotografeerde gebied ter wereld. Monument Valley is geen National Park, maar een Navajo Nation Tribal Park. De vallei bestaat uit zandsteen en siltsteen en heeft zijn karakteristieke rode kleur te danken aan het in de bodem aanwezige ijzeroxide. Door erosie van de bodem hebben zich zandsteenformaties gevormd die tussen de 100 en 300 meter hoog zijn en namen als East and West Mitten, Totem Pole en Three Sisters dragen.

Monument Valley
Monument Valley

Canyon de Chelly

Het Canyon de Chelly National Monument ligt op een goed uur rijden van Kayenta. Deze canyons werden ongeveer 5000 jaar bewoond, langer dan waar dan ook. Het huis en de foto's vertellen het hele verhaal, wat een bezoek aan de Canyons de Chelly echt de moeite waard maakt. Tegenwoordig wonen er families van de Navajo-stam met hun vee en bewerken ze het land.

Canyon de Chelly
Canyon de Chelly

Mesa Verde

Historisch gezien is Mesa Verde National Park een belangrijk park ten noorden van Phoenix, Arizona. Hier vind je de grootste en best bewaarde archeologische vondsten van heel Amerika. De Anasazia (indianen) leefden hier 1500 tot 1300 jaar geleden en lieten talloze rotswoningen achter. Deze stenen huizen zijn uitgehouwen in rotswanden en bevinden zich op een plateau genaamd Mesa Verde. De rotswoningen Spruce Tree House en Cliff Palace zijn de mooiste en grootste huizen. Het nationale park is ongeveer 2,5 uur rijden van Kayenta.

Mesa Verde nationaal park
Mesa Verde nationaal park

Lake Powell

Lake Powell ligt in Page, Arizona, op twee uur rijden van Kayenta. Watersporten tussen de canyons: Lake Powell is een groot meer dat werd gevormd toen de Glen Canyon Dam in 1963 in de Colorado-rivier werd gebouwd en gevuld met water. De rode kloven en vele baaien zijn kenmerkend voor dit meer. Lake Powell maakt deel uit van het Glen Canyon National Recreational Area. Een greep uit de bezienswaardigheden die u hier kunt bezoeken: Glen Canyon Dam, Rainbow Bridge (een zeer grote boog uit de natuur), Antelope Canyon, Horseshoe Bend. Het is ook mogelijk om overblijfselen van de Anasazi-cultuur te zien, zoals de ruïnes van Defiance House. Om deze bezienswaardigheden te bezoeken, kunt u bijvoorbeeld een rondvaart maken. U kunt ook een boot huren, vissen, wandelen en waterskiën op of rond Lake Powell.

Lake Powell
Lake Powell